Και κάπως έτσι στον Παναθηναϊκό επιστρέφει η κανονικότητα. Οι πράσινοι αν είχε μείνει ο Ρικ Πιτίνο το καλοκαίρι θα ήταν προφανώς στο 8-1 σήμερα και καβάλα στο άλογο. Ομως ο Αμερικανός τεχνικός που δεν έχει ανάγκη ασφαλώς τα χρήματα αλλά θέλει να είναι στον χώρο, δεν μπορούσε να μείνει καθώς είχε οικογενειακά θέματα που δίνει προτεραιότητα και σωστά. Φέτος ο ΠΑΟ ξεκίνησε με τον Πεδουλάκη αλλά στο βάθος του μυαλού του υπήρχε το ενδεχόμενο επιστροφής Πιτίνο. Προφανώς γι αυτό χάρηκαν και πιθανότατα αβαντάρισαν σε φιλικό επίπεδο την προσπάθεια της ΕΟΚ να φέρει τον Πιτίνο στην Ελλάδα για την Εθνική. Είναι άλλο να είναι ήδη σε μια συμφωνία με Ελλάδα ο Πιτίνο και άλλο να προσπαθείς να τον πείσεις να γυρίσει. Αφού τα οικογενειακά του πήγαν καλά και συμφώνησε και με την Εθνική μας, μόλις τα πράματα με τον Πεδουλάκη παραστράβωσαν παρά την στήριξη Γιαννακόπουλου, έγινε η μεγάλη προσπάθεια και ψηστήρι… Κακά τα ψέματα ο Πιτίνο γουστάρει και Ελλάδα και Παναθηναϊκό και να είναι στο παιχνίδι. Και έτσι συμφώνησε να γυρίσει και μάλιστα για 1,5 χρόνο αν δεν προκύψει προφανώς κάτι για να χρειαστεί να λείψει πάλι. Με τον Πεδουλάκη δεν πήγαινε άλλο και το είπαμε. Και προφανώς και ο Γιαννακόπουλος θα χτυπάει το χέρι του στο τραπέζι που δεν απέλυσε τον Πεδουλάκη μετά το κάζο της Πάτρας καθώς η ομάδα του θα είχε κερδίσει με τον Βόβορα στον πάγκο την Άλμπα και θα ήταν πλέον σε δρόμο πλέι οφ.

Πάμε στην πραγματικότητα. Ο Πιτίνο είναι ο Πιτίνο. Δεν έχω να πω πολλά. Το καλό για τον ΠΑΟ είναι ότι θα έχει ένα προπονητή με τεράστιο όνομα και σεβασμό που εμπνέει τους παίκτες, είναι πρακτικός και λιτός, δεν έχει μπλα μπλα και 100 συστήματα αλλά ξέρει καντάρια μπάσκετ και μπορεί να το μεταδώσει μαζί με το μοίρασμα ρόλων στους παίκτες του που ξέρει να τους φτιάχνει την ψυχολογία. Βρίσκει από πέρσι 7 παίκτες και πέρσι ήρθε πιο αργά και πρόλαβε ακόμα και την 6η θέση. Φέτος έρχεται λίγο νωρίτερα αλλά πάλι με την ομάδα σε δύσκολη θέση. Το καλό είναι ότι υπάρχει χρόνος, το κακό ότι έχουν δυναμώσει πολύ ομάδες που πέρσι δεν ήταν τόσο δυνατές και κατ επέκταση η οκτάδα είναι πια δύσκολη υπόθεση και πρέπει να πετάξεις εκτός κάποιον από Μακάμπι, Χίμκι, Μιλάνο λογικά.

Οπως και να έχει ο ΠΑΟ θα ανέβει θεωρώ από εδώ ένα 20-30% ,θα αποκτήσει σταθερότητα και θα κάνει και νίκες εκτός προγράμματος. Ο Πιτίνο βρίσκει φέτος και σουτέρ που ήθελε και δεν είχε πέρσι όπως ο Φριντέτ και ο Τζόνσον που ακούγεται οτι ήταν δικές του “επιλογές” με την έννοια ότι είχε ερωτηθεί. Οπως δικιά του επιλογή είναι ο Γουάλι. Συνεπώς βρίσκει ρόστερ φέτος καλύτερο από πέρσι που μην ξεχνάμε μαζί του έπαιξε και ο Παπαγιάννης και ο Παππάς και όλοι αναβαθμίστηκαν. Λογικά θα κάνει μια αλλαγή με τον Μπράουν αλλά δεν νομίζω ότι θα αλλάξει κάτι στην φροντ λάιν

Οσον αφορά το Βόβορα, ο νεαρός μόνιμος βοηθός στον πάγκο του ΠΑΟ κέρδισε πάλι πόντους καθώς όποτε αναλαμβάνει υπηρεσιακός έχει την ομάδα σε καλό βαθμό και άμεσα βελτιωμένη. Φέτος μάλιστα το… παράκανε καθώς έκανε το απόλυτο με δύο τεράστια διπλά σε Κάουνας και Μόναχο, σε έδρες που έχανε η ομάδα και μάλιστα με την άμυνα που μεταμόρφωσε και έχοντας και +15 και επιβλητικό μπάσκετ για μεγάλο διάστημα παίρνοντας και το ρίσκο να πάει σε τρικ που του βγήκαν απόλυτα. Ο Βόβορας είναι μεγάλος γνώστης, απλός, πρακτικός, χωρίς φανφάρες. Ειναι και αυτό που λέμε καλό παιδί και ίσως γι αυτό δεν πουλάει μιας και κακά τα ψέματα ο κόσμος θέλει προπονητή με ειδικό βάρος και τσαμπουκά. Κάτι που γίνεται παντού στην χώρα. Αλλά για σταθείτε. Μήπως ήρθε η ώρα να γίνουμε Ευρωπαίοι; Να αφήσουμε ότι καλός προπονητής είναι ο πολλά βαρύς και με καλές δημόσιες σχέσεις, αλλά να δούμε τι πραγματικά κάνει ο καθένας;

Ο Βόβορας είναι έτοιμος για να αποτελέσει ένα ρίσκο όπως ο κάθε βοηθός.Αλλά έτσι δεν προέκυψαν οι Ζοτς και Ιτούδης; Με άλλο ένα διάστημα διπλα στον Πιτίνο ο Βόβορας θα είναι έτοιμος να αποτελέσει το ρισκο του ΠΑΟ μετά τον Αμερικανό και να έχει και ο ίδιος την δικιά του μεγάλη ευκαιρία για το άλμα έστω και από τα πολύ βαθιά,γιατί η αλήθεια είναι ότι ο Ζοτς έγινε εν μια νυκτί προπονητής στην Παρτίζαν και ο Ιτούδης έκανε το αγροτικό του στην Τουρκία.