Ο Ολυμπιακός μας δικαιώνει απόλυτα. Έλεγα ότι έχει σχεδιαστεί σωστά από τον Γιώργο Μπαρτζώκα και εξηγούσα γιατι θα είναι πολύ καλύτερος στην μετά Σπανούλη εποχή .Κάτι που κανείς δεν τολμά να πει και δεν έχω καταλάβει γιατί. Ο Ολυμπιακός κερδίζει γιατί παίζει σωστό και σύγχρονο μπάσκετ και γιατί έχει κάνει σωστές επιλογές. Στο θέμα του Έισι θα αναφερθώ σε επόμενο άρθρο. Το ματς με την Μονακό ήταν η επιτομή του φετινού Ολυμπιακού. Ο Μπαρτζώκας ξέρει ότι δεν έχει ακριβό ρόστερ για να βάζει 90π και έτσι στηρίζεται στην άμυνα και το κλασικό ελληνικό μπάσκετ συνδιασμένο όμως με την απαραίτητη σήμερα αθλητικότητα. Η Μονακό είναι μια μεσαία και ζημιάρα ομάδα που με την απόκτηση και του Μέικον από το ΝΒΑ είναι και πιο ακριβή από τους ερυθρόλευκους. Το δίδυμο Τζέιμς-Μπέικον στην περιφέρεια είναι ΝΒΑ.

Ο Ολυμπιακός του χάλασε το μυαλό και κέρδισε… Μια Μονακό που μια εβδομάδα πριν έριξε 20 στην ΤΣΣΚΑ από -20(!) στο Πριγκηπάτο. Το πρέπει μάλιστα της ελληνικής ομάδας σε συνδιασμό με τις προσδοκίες έκανε το ματς ακόμα πιο δύσκολο.Και το άγχος φάνηκε με τους 27π και τα συνεχόμενα τρίποντα που έφαγε στην αρχή. Η άμυνα όμως είναι φέτος το όπλο του Ολυμπιακού. Και έτσι έφαγε μόλις 30π για 27′ (75-57) και τέλος. Και μάλιστα με μια ομάδα με έφεση στο σκορ που το είχε γυρίσει από -20 και στην Μαδρίτη με την Ρεάλ(81-83) και ας το έχασε τελικα. Ο Ολυμπιακός δεν την έπαθε μόλις το γύρισε αλλά ήταν στο ..κόκκινο ως τέλους. Αυτό του δίνει πίστη και πίστη στον κοσμο. Δεν είναι αχτύπητος αλλά έχει πλεον μπασκετική υγεία.Είναι συγχρονος,αθλητικός ,με ρόλους.Ομάδα με την σημασία της λέξεως.

Ο Μπαρτζώκας έχει βρει αρκετά δίδυμα με Ουόκαπ ,Σλούκα,Ντόρσει στην περιφέρεια και με τον τελευταίο σε αντίθεση με ότι ίσως νόμιζαν αρκετοί,να μην είναι κακός αμυντικός. Με την Μονακό ο Παπανικολάου ήταν όπως παλιά ο πασπαρτού στην άμυνα και έβαλε και 3τρ και ο Λιβιό ταίριαξε τέλεια στο ματς και έβαλε και 18π με τον Σλούκα να σερβίρει. Ο Ουόκαπ παίζει άμυνα για ..τρεις θέσεις, ο Ντόρσει είχε 18π χωρίς τρίποντο(1/6) .Δείγμα ότι δεν είναι μονοδιάστατος. Αυτός που ψάχνει τον ρόλο του φέτος καθώς έχασε χρόνο από Ντόρσεϊ είναι ο Μακίσικ. Σημαντικό ότι κέρδισε με 7/25τρ ,δηλ δεν κυνηγούσε το -10 με μπαπαμπούπα,αλλά με σωστό μπάσκετ. Και το σούπερ δίδυμο Τζέιμς-Μπέικον είχαν 11π από 35-40. Άρα η άμυνα δουλεύει σαν ελβετικό ρολόι συνολικα και όχι ατομικά. Το 6/6 στο ΣΕΦ ήρθε όχι από τύχη και συγκηρίες,αλλά από σωστό μπάσκετ. Αυτό είναι το πιο σημαντικό καθώς ασφαλώς θα έρθουν και κακές εμφανίσεις σε ένα μαραθώνιο και ήττες εκτός προγράμματος.Αλλά πλέον έχει …μαξιλαράκι..