Πολλά γράφονται,ακούγονται,λέγονται,από ειδικούς και μη για τον φετινό Παναθηναϊκό και την κακή του πορεία που ελέω πανδημίας οι αντιδράσεις ίσως είναι και λιγότερες από ποτέ από τον κόσμο. Αλλά η γκρίνια,η μουρμούρα και η ανησυχία,δίνουν και παίρνουν…Και στις ραδιοφωνικές μου εκπομπές στον Over Fm 104,9 κάθε βράδυ και με πολύ μπάσκετ φυσικά αλλά και γενικότερα στα σόσιαλ μίντια και όχι μόνο αλλά και μπασκετικά πηγαδάκια,εμφανίζεται ως ….φταίχτης δια μαγείας ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος!

Όλοι στο απυρόβλητο και φταίει πάλι ο Γιαννακόπουλος!Που ,,,έφταιγε γιατί ο ΠΑΟ έχει ξεχάσει τα Φάιναλ Φορ ,φταίει γιατί έφυγε ,φταίει για πολλούς και τώρα από το σπίτι του! Ασφαλώς το κείμενο δεν γράφεται για να μιλήσουμε για τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο και μόνο αλλά για να μπουν τα πράματα στην σωστή σειρά και ο καθένας να αναλάβει και τις ευθύνες του. Και να δούμε και την αλήθεια,την πραγματικότητα δηλαδή. Γιατί χωρίς Γιαννακόπουλο στο τιμόνι και στην μπάνκα ,ο ΠΑΟ μίκρυνε….Να θυμίσω εδώ ότι πολλοί οπαδοί αντιδρούσαν και μέχρι πέρσι που είχε τα ηνία και έβαζε το κασέρι ,γιατί δεν έβαζε πχ 15 μύρια από την τσέπη του(σ.σ λες και είναι ο Έλον Μασκ πχ)και έβαζε τα μισά πάνω κάτω…Σε εποχές κρίσης.

Πρώτον. Το Ελληνικό μπάσκετ είναι πλέον δεύτερη και τρίτη ρόδα οικονομικά. Οσο τρέλα και να κουβαλά ο κάθε Γιαννακόπουλος,που δεν είναι και πολλοί αλλά ελάχιστοι και αν πλέον,τα κουκιά δεν βγαίνουν….Στο σύγχρονο μπάσκετ τα κλαμπ θηρία με τα ποσοσφαιρικά έσοδα και ενιαίο ταμείο(πχ Μπάρτσα,Ρεάλ ακόμα και Φενέρ) και όσα έχουν ανέσεις σε φορολογικά και χορηγιες με το κράτος πχ(ΤΣΣΚΑ) ή ένα ζάμπλουτο όχι της Ελλάδας αλλά της Ρωσίας πχ ή της Τουρκίας,βάζουν 30 μυρια και λένε φτηνά την βγάλαμε.

Στην Ελλάδα των μνημονίων και πλέον και της πανδημίας,ακόμα και πριν που είχαμε και απαγορευτική εφορία,μια ομάδα για να είναι ανταγωνιστική έπρεπε ο εκάστοτε πρόεδρος,μεγαλομέτοχος,να βάζει 10-15μύρια από παντελουά… Αλλωστε ο Γιαννακόπουλος είχε προειδοποιήσει και δικαιώνεται ότι με τα έσοδα που μοιράζει η Ευρωλίγκα το προϊόν είναι απαγορευτικό για επενδυτή σε αντίθεση με το ποδόσφαιρο που μπορείς να τα πάρεις πίσω. Καθώς στο μπάσκετ δεν υπάρχουν και μεταγραφές για να γεμίσεις τα ταμεία σου όταν αναδείξεις παίκτες(πχ όπως κάνει ο Ολυμπιακος στο ποδοσφαιρικό τμήμα).Με όλα αυτά ουδείς επενδυτής εμφανίσθηκε ούτε καν για συζήτηση και άλλωστε είδαμε ότι ούτε καν ο Ιβάν Σαββίδης δεν βάζει στον μπασκετικό ΠΑΟΚ το 1/10 του ποδοσφαιρικού για να τον πάρει και να τον κάνει διεκδικητή και δεν θέλει την ΚΑΕ(σ.σ απλά βοηθά στα παλιά χρέη για να μην διαλυθεί ο σύλλογος!!

Ο Γιαννακόπουλος βλέποντας όλα αυτά και καθώς δεν προχώρησε το εγχείρημα με το γενικό γηπεδικό ή με την ενασχόληση γενικά σε ενιαίο κλαμπ,βλέποντας ότι οι πλούσιοι Παναθηναϊκοί βασικά είναι …καναπεδάτοι αλλά όχι και …ανοιχτοχέρηδες και με ορατότης μηδέν εκουράσθη όπως λέμε και αποχώρησε! Βασικά με την επίσημη αποχωρησή του από την δίοικηση ,καθώς ακόμα έχει τις προς πώληση μετοχές ,έστειλε το μήνυμα για το Ελληνικό μπασκετ και την πραγματικότητα και τι πρέπει να γίνει για να επιστρέψουμε στην πρώτη γραμμή και φυσικά στην Ευρωλίγκα που μαζέυει ,αλλά γυρίζει ψίχουλα…

Κατόπιν όλων αυτών ο ΠΑΟ πορεύεται με ονοματεπώνυμο! Ο Τάκης Τριαντόπουλος ανέλαβε την δίοικηση και να φέρει έσοδα για να βγει η χρονιά σε μια σεζόν πετσοκομμένη οικονομικά από την πανδημία και οι τζένεραλ μάνατζερς Αλβέρτης-Διαμαντίδης μαζί με τον τεχνικό διευθυντή Νίκο Παππά να στήσουν,σχεδιάσουν και τρέξουν την ομάδα στο κομμάτι που τους ανήκει ,δηλ των επιλογών. Και ασφαλώς αυτοί έχουν και την ευθύνη των επιλογών. Αυτοί επέλεξαν τον Βόβορα,αυτοί προφανώς συμφώνησαν για τους παίκτες εκτός αν ο προπονητής αποφάσισε για όλα μόνος . Ασφαλώς όταν δεν υπάρχει η …κάνουλα Δημήτρης Γιαννακόπουλος είναι δύσκολο και να επιλέξεις αλλά και σε επιλέξουν! Καθώς χωρίς τον αιώνιο χρηματοδότη (σαν οικογένεια ) της ΚΑΕ ο κάθε προπονητής και παίκτης δεν αισθάνεται σιγουριά αφού ήταν κοινό μυστικό το πόσα μύρια έβαζε από την τσέπη του. Και έτσι πέφτουν και οι μάσκες ότι και καλά λόγω του ιδιόρυθμου χαρακτήρα του δεν έρχοταν οι φίρμες…Οταν πέφτει το μπικικίνι ξέρω εγώ γίνεται παρέλαση….Φέτος όμως έγινε …αποπαρέλαση .

Και ο ΠΑΟ πήγε στο οσα λάβουμε τόσα βάζουμε ,οπότε άντε βγάλε τα κουκιά..Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος δεν ασχολείται καθόλου με τα της ομάδας σε επίπεδο δίοικησης-σχεδιασμού και οικονομικά και απλά λόγω της …τρέλας του αν υπάρξει κενό πιστεύω απλά δεν θα αφήσει να χαλάσει το όνομα της ΚΑΕ. Συνεπώς η σημερινή δίοικηση κρίνεται και αυτή και καλείται και με την μπασκετική ευφυΐα που κουβαλούν Διαμαντίδης-Αλβέρτης να κάνουν έργο με τα λίγα χρήματα όπως όμως κάνει η Μπάγερν και η Ζάλγκιρις φέτος μια χαρούλα δουλίτσα….Τώρα βέβαια ξεκίνησαν και αυτοί και μάλιστα από τα πολύ βαθιά χωρίς σωσίβια και αυτοί και θα κριθούν…..Και κάτι ακόμα. Ακούω για …ξυπνητήρια για τους παίκτες που κοιμούνται,που βαριούνται ,που ,που ….Τώρα τελικά δικαιώνονται όσοι έλεγαν ότι ο Γιαννακόπουλος που χτύπαγε και ένα χέρι στο τραπέζι ή έβαζε και ένα πούλμαν επιστροφής αντί για αεροπλάνο,ταρακούναγε τον ….ύπνο !Οπως πάει ο ΠΑΟ βλέπω παρακάλια επιστροφής το καλοκαίρι ,ειδάλλως αν δεν έρθει κανείς επενδυτής από τον επίκαιρο Άγιο Βασίλη ,τα δύσκολα μόλις άρχισαν….