Το www.basketblog.gr πάντα πρώτο σε αξιοπιστία πρωτίστως με τα παρασκηνιακά του ρεπορτάζ είχε ξεκαθαρίσει ότι ο Βαγγέλης Λιόλιος παραμένει το φαβορί για τον θώκο του προέδρου της ΕΟΚ. Όταν προ καιρού ξεκίνησαν οι διαδικασίες,ο Λιόλιος ήταν απόλυτο φαβορί. Στην πάροδο του χρόνου και μετά τις πολλές αναβολές,δεν μίλαγε πολύ. Ο Παναγιώτης Φασούλας αντίθετα και ο συνδιασμός του μίλαγε καθημερινά. Και πολλοί έσπευσαν να τον χρίσουν απόλυτο φαβορί! Ειδικά όταν αναφέρθηκε στον Νίκο Γκάλη και την εξέλιξη να είναι επίτιμος πρόεδρος όταν εκλεγεί. Ομως πολλοί εδώ ξέχασαν ότι ο θεσμός του επίτιμου προέδρου παντού,όπως πχ και στα κόμματα,έχει καθαρά ρόλο “βιτρίνας” και επουδενί ουσιαστικό . Όπως και να έχει επιτέλους φτάσαμε στην εκλογική διαδικασία και μετά από 10ετίες επιτέλους θα έλεγα και εγώ έχουμε αλλαγή. Οποιος και να έβγαινε το μπάσκετ είχε ανάγκη την αλλαγή σελίδας από μια δίοικηση με τα καλά αλλά και τα πολλά πια αρνητικά της που έδειχνε να έχει μείνει πίσω από τις παγκόσμιες εξελίξεις σε όλα τα επίπεδα. Συνεπώς όποιος και να κέρδιζε τις εκλογές καλύτερα θα ήταν από πριν. Και φυσικά ήταν κατι που ζήταγε και ο κόσμος αλλά και ο Ολυμπιακός που είναι ένα τεράστιο κεφάλαιο στο άθλημα και που γι αυτό προφανώς επέστρεψε.

Ασφαλώς στις εκλογές ψηφίζουν τα σωματεία με ότι αυτό συνεπάγεται στις ισορροπίες. Δεν θα μπλέξω με αυτά τα θέματα γιατί δεν τα ξέρω και δεν με ενδιαφέρουν.Εγώ στέκομαι στον τεράστιο θρίαμβο του Λιόλιου πάνω που ακόμα και στοιχηματικές εταιρείες από απόλυτο φαβορί τον είχαν υποβιβάσει σε αουτσάιντερ! Τελικά οι ήπιοι τόνοι τον δικαίωσαν και με 50% και πάνω σχεδόν πήρε τις εκλογές άνετα και με περίπατο. Νομίζω ότι έχουμε πλέον έναν άνεμο αισοδοξίας και ειδικά στο κομμάτι της οργάνωσης της ίδιας της ΕΟΚ δεν πρέπει να ανησυχούμε καθόλου.Ο Λιόλιος εκτός από γιατρός είναι και με αυτό πλέον ασχολείται περισσότερο,ένανς άκρως επιτυχημένος μπίζνεσμαν με την πασίγνωστη και παγκόσμια πια αλυσίδα καφέδων. Γνωρίζει καλά το τεχνοκρατικό κομμάτι που χρειάζεται κάθε δίοικηση. Η ΕΟΚ είχε μείνει πολύ πίσω και πολύ μακρυά από το σύγχρονο μάνατζμεντ που αυτό φέρνει έσοδα στα ταμεία και επενδύσεις. Δεν το συζητάμε ότι εν προκειμένω ήταν η καλύτερη λύση. Επίσης το γεγονός ότι είναι από την Πάτρα και ότι δεν έχει οπαδικές συμπάθειες,τον φέρνει στο θώκο σαν ουδέτερο και άνθρωπο των ισορροπιών. Πολύ σημαντικό σε μια εποχή που με την επιστροφή Ολυμπακού στην Α1 μας θυμίζει τις ..πολεμικές εποχές των “αιωνίων”.

Σχολιάζοντας ακόμα τις εκλογές είναι φανερό ότι ο Παναγιώτης Φασούλας χειρίστηκε λάθος τελικά επικοινωνιακά τις εκλογές ενώ ο άλλος γιατρός,ο Παπανικολάου,δεν είχε εξαρχής τύχη. Η “ταύτιση”με τον απερχόμενο Βασιλακόπουλο ,έφερνε κάποιες ψήφους σίγουρα αλλά έκοβε το σύνολο που ήθελε επιτελους αλλαγή απ ότι είχε σχέση με το παρελθόν! Κάτι ακόμα.Το μπάσκετ χρειάζεται τους παλιούς παίκτες αλλά με προυποθέσεις. Ασφαλώς αν κατέβαινε ο Νίκος Γκάλης ή ο Παναγιώτης Γιαννάκης θα είχαν κερδίσει νομίζω. Ο Φασούλας όμως έρχεται από τον χώρο της πολιτικής και αυτό για το μπάσκετ δεν ξέρω αν ήταν καλό. Επίσης δεν σημαίνει ότι είναι ικανός στην δίοικηση κάθε αθλητής . Δεν είναι πανάκεια ότι έπαιζες μπάσκετ. Στην σύγχρονη εποχή τα πάντα καλώς ή κακώς έιναι οικονομία. Και εκεί χρειάζεσαι ανθρώπους του επιχειρείν βασικά. Και όχι ντε και καλά παλιούς αθλητές.

Το βέβαιο είναι ότι αλλάξαμε σελίδα και ότι δεν υπάρχει οπαδική αντιπαράθεση επ αυτού. Θεωρώ ότι η ΕΟΚ θα αναπτυχθεί ειδικά στο κομμάτι των οικονομικών της και το μπάσκετ θα ακολουθήσει σύγχρονες μεθόδους προβολής,ανάπτυξης και επεδύσεων. Οπως και να έχει η αλλαγή σελίδας ήταν το σημαντικό. Ο Βαγγέλης Λιόλιος είναι πετυχημένος παντού ως τώρα. Και πλέον έρχεται η ώρα να αποδείξει ότι κατέβηκε στις εκλογές από την πραγματική του αγάπη για το άθλημα. Κάτι που φάνηκε ήδη στον Προμηθέα που δεν έβαζε απλά λεφτά για να τον μάθουμε,αλλά οργάνωσε την ομάδα σε πρότυπα ομάδας Ευρωλίγκα! Καλή δύναμη στον νέο πρόεδρο!