H πρώτη αγωνιστική της Ευρωλίγκα έφερε και τις πρώτες εντυπώσεις που ασφαλώς καθώς τα είχαμε πει πχ και για τον ΠΑΟ μια χαρά συμπεράσματα βγάζεις από τα φιλικά και τα σχετικα. Η πρώτη σοβαρή παρατήρηση είναι ότι οι μεσαίες ομάδες είναι πολλές πια καθώς ανέβηκαν επίπεδο αρκετοί μικροί αλλά από την άλλη και αυτό είναι καλό για τον Ολυμπιακό,πολλοί μεσαίοι δεν είναι τόσο δυνατοί όσο πέρσι. Και αυτό είναι καλό γιατί ο Ολυμπιακός θέλει οκτάδα και καθώς ο ίδιος είναι καλύτερος και μια μικρή μόνο υποβάθμιση αντιπάλων του θα του ανοίξει τον δρόμο για την επιστροφή στα πλέι οφς.

Είναι νομίζω σαφές ότι η ανέτοιμη ακόμα καθότι χαλαρή πρωταθλήτρια Εφές ,η πανάκριβη Μπαρτσελόνα και περσινή φιναλίστ αλλά και η πάντα σπουδαία και επίσης ανέτοιμη ΤΣΣΚΑ είναι μαζί με ένα άλλο μεγαλο όνομα την Ρεάλ,τα μεγάλα φαβορί για το Φ4. Η βασίλισσα παρά τις αλλαγές και το γηρασμένο συνολικά ρόστερ της,είναι μια ομάδα με τεράστια εμπειρία,φανέλα,εξαιρετικό πια προπονητή και αλλάζει στιλ με την άμυνα και το βάθος της έχοντας χάσει πια την πυραυλοκίνητη περιφερειά της. Αλλά μεγαλώνει σαν πλοκάμι σε όλα τα επίπεδα στο παρκέ

Στην συνέχεια έχουμε πολλές ομάδες αλλά καμία μεσαία δεν δείχνει καλύτερη από πέρσι εκτός του Ολυμπιακού. Το Μιλάνο θα είναι το κλασικό σοφτ Μιλάνο. Ομάδα ακριβή και ικανή για το καλύτερο αλλά και το χειρότερο.Πάντως λογίζεται πια σαν ομάδα εξάδας και όχι να παλέυει για οκτάδα. Η Φενέρ με τον Τζόρτζεβιτς στο πάγκο έχει ερωτηματικά και είδαμε πως αγχώθηκε από 14-0 να κερδίσει τον Αστέρα εντός. Σίγουρα όχι καλύτερη από πέρσι.Η Ζενίτ του Πασκουάλ σοβαρή αλλά με ερωτηματικά χωρίς Πάνγκος και χωρίς εικόνα με εκτός τον ΝΒΑερ Ναπίερ. Στον κύκλο αυτό λόγω ονόματος βάζουμε και την Μακάμπι του Σφαιρόπουλου που όμως δείχνει χειρότερη από πέρσι και σε βάθος και πιο σοφτ ατομικά και δύσκολα θα παίξει το μπάσκετ του Έλληνα κόουτς.

Και μετά έχουμε επίσης πολλές ομάδες στο ίδιο επίπεδο που θα είναι θέμα μέρας οι νίκες τους. Παρά τις αλλαγές με την υπογραφή της τρομερής δουλειάς Τρινκέρι η Μπαγερν δείχνει ότι μπάινει στην μεσαία τάξη και θα παλέψει πάλι για πλέι οφς. Η Ζάλγκιρις δεν άρχισε καλά καθώς είναι ανέτοιμη αλλα έχει καλό κόουτς,καλύτερο ρόστερ από πέρσι και τον τρομερό της κόσμο. Θα παλέψει και αυτή.

Χειρότερη σαφώς σε όλα τα επίπεδα και με μικρότερο ρόστερ αλλά και με θέμα με το καλημέρα με την καλύτερη μεταγραφή της τον Μπάλτγουιν που θέλει να φύγει, είναι η παραδοσιακή μεσαία Μπασκόνια. Απίθανο να παλέψει για οκτάδα σοβαρά. Ζημιές θα κάνει η Ουνίξ Καζάν αλλά έχει ταβάνι. Το κακό εδώ για τον ΠΑΟ είναι ότι ανέβηκαν και άλλο μικροί. Ο Ερυθρός Αστέρας έχει κάνει καλές κινήσεις και θα έχει πάλι την τρομερή του έδρα ενώ είναι κοντά και σε μια πανάκριβη μεταγραφή τον Μονρόε! Το Γαλλικό μπάσκετ ρίχνει λεφτά και ανεβαίνει. Η Μονακό με το μπαμ Τζέιμς από τις τελευταίες θέσεις θέλει να γλυκοκοιτάξει και πλέι οφς. Δύσκολο έως απίθανο αλλά θα κάνει ζημιές πολλές Και η Βιλερμπάν πιο έμπειρη πια και με σοβαρή δουλειά από τον αδελφό του ιδιοκτήτη Τόνι Πάρκερ,ανεβαίνει επίπεδο και όπως πέρσι έτσι και φέτος θα είναι πολύ ζημιάρα και έχοντας και τον κόσμο της.

Αυτά όλα δεν είναι καλά για τον ΠΑΟ που έχει ένα από μικρότερα μπάτζετ της διοργάνωσης και στην ουσία η μοναδική αδύνατη ομάδα είναι η Άλμπα που και αυτή έχει την ιστορία της και κόσμο και μπάτζετ όπως η Ελληνική ομάδα. Συνεπώς τα πράματα για τον ΠΑΟ πέραν των κάκιστων εμφανισεών του είναι με το καλημέρα άσχημα και δύσκολα θα αποφύγει τις τελευταίες θέσεις αφού ανέβηκαν οι άλλοι μικροί. Το καλό για τον Ολυμπιακό είναι ότι ανέβηκε ο ίδιος σε σχέση με πέρσι και ενώ δεν υπάρχουν εύκολοι μικροί,καλές δυνάμεις όπως Φενέρ,Μακάμπι,Μπασκόνια,δείχνουν χειρότερες και έτσι γίνεται πιο βατός ο ανταγωνισμός για τα πλέι οφς