Σε 10 μέρες ξεκινά λοιπόν η Eυρωλίγκα. Και ήδη έχουμε μια σοβαρή γνώμη για τις ομάδες και τους πρωταγωνιστές. Για τους δικούς μας τα ξέρουμε και τα έχουμε πει πάνω κάτω. Ο Ολυμπιακός με λίγες αλλαγές δείχνει να έχει ενισχυθεί σε σχέση με πέρσι και αν είναι υγιής με την εμπειρία του μπορεί να πάει οκτάδα και ανάλογα το χιαστί και το πλεονέκτημα της έδρας να πάει στο Φάιναλ Φορ της Μαδρίτης. Δεν τρομάζει, αλλά είναι μεστός, καλός και πιο γεμάτος από πέρσι και με κλειδί την κατάσταση του Σπανούλη. Ο Παναθηναϊκός όπως είπε και ο Διαμαντίδης δεν μιλά για Φάιναλ Φορ. Θέλει να είναι ανταγωνιστικός και στην πορεία θα δει. Και άλλωστε ο πρωταθλητής πρέπει να προσέξει καθώς είναι σε δύσκολο όμιλο και πλέον δεν είναι σε φάση κερδίζω μόνο με τον Μήτσο και την φανέλα. Και ειδικά ανέτοιμος και με τραυματισμούς στην αρχή όπως είναι τώρα. Πάντως μπορεί να βελτιωθεί και αν βρει και καλούς ξένους σε αλλαγές και του βγουν όσοι πήρε, να είναι μια μικρή “αποκάλυψη” στιλ Ολυμπιακού όταν έκανε ανάλογη ανανέωση.

Τι γίνεται με τους άλλους; Η πρωταθλήτρια Ευρώπης Μακάμπι δύσκολα θα πάει και στα πλέι οφ και ας έχει φανέλα και εμπειρία. Αποψιλώθηκε και αποδυναμώθηκε και το μπάτζετ έπεσε και βασικά έφυγε και από τον πάγκο ο Μπλατ. Από εκεί και πέρα έχουμε τα κλασικά φαβορί. Ισπανούς, Τούρκους και ΤΣΣΚΑ. Πάμε με την σειρά. Η Ρεάλ είναι ομαδάρα. Μ αρέσει με εξαίρεση τον Λάσο στον πάγκο. Έβαλε βάθος, πήρε κλασικό 3αρι (Μασιούλις) και 5αρι (Αγιόν) και μπορεί να παίξει και άμυνα πλέον. Θέλει λίγο προσοχή ο άπειρος Λάσο που όμως θα μάθει κάποια στιγμή έστω και λίγο και το φόρτωμα (μην χαλάσει η χημεία) στην καυτή περιφέρεια. Είναι και στην έδρα της το Φάιναλ Φορ, την βλέπω φουλ. Η Μπαρτσελόνα δεν πήρε παίκτη ακριβό στην θέση του Παπανικολάου που επιθετικά δεν έκανε και τίποτα (7π) αλλά στην άμυνα και την ισορροπία ήταν υπέρ χρήσιμος. Φυσικά με …Πασκουάλ στον πάγκο και κάτι λείπει πάλι .Αλλά και με την καλύτερη φροντ λάιν με τον Πλάις δίπλα στον Τόμιτς.

Η Φενέρ με Σαβάς, Ζόριτς -Ερντέν που πάει ; Μπέρδεμα οι κινήσεις του Ζοτς που καλείται να παίξει με Αμερικανούς να έχουν τα κλειδιά στα χέρια που δεν μας έχει συνηθίσει. Περίεργο. Δεν μ αρέσει και πολύ η Φενέρ αλλά ας περιμένουμε. Η Εφές θυμίζει Ολυμπιακό προ 3ετίας. Πάλι με Ντούντα τότε στο ΣΕΦ. Το μπάτζετ δεν είναι τόσο μεγάλο όσο νομίζουμε και η ομάδα κτίζει για το μέλλον και προωθεί και τους Τούρκους. Και με Ντράπερ – Μπαλμπάι – Τζάνινγκ στον άσο δεν μιλάς για Φάιναλ Φορ και απλά λες είμαι αουτσάιντερ . Η ΤΣΣΚΑ θέλει χρόνο . Ο Ιτούδης είναι άπειρος για τέτοιο επίπεδο και δεν ξερω αν θα τα φέρει βόλτα και πως θα κάνει χωριό και τι χωριό με τον Τεόντοσιτς. Πάντως με τον Ντε Κολό μπορεί να κάνουν εξαιρετικό περιφερειακό δίδυμο με τον Γάλλο να παίζει άμυνα και με παγκίτη τον Τζάκσον (οκ αυτό). Το ρόστερ είναι καλό αν και στο σέντερ πίσω από τον Καούν είναι ποιος; Με 5αρι τον Χάινς θα πάει ο Ιτούδης πχ για μπακ απ; Δεν με τρομάζει η ΤΣΣΚΑ. Καλή θα είναι αλλά δεν με πείθει και πολύ .

Στις άλλες ομάδες έχουμε καλά αουτσάιντερ Μιλάνο και Βαλένθια αλλά τους λείπει το βάθος . Η Μπάγερν θέλει προσοχή αλλά και ψήσιμο. Πάντως γέμισε το ρόστερ της με εμπειρία αλλά όχι για Φάιναλ Φορ. Η Λαμποράλ πήρε καλό προπονητή αλλά θέλει χρόνο με τις ριζικές αλλαγές ενώ χωρίς Σιένα δεν έχουμε κάτι άλλο από καμπιονάτο καθώς η Σάσαρι είναι πρωτάρα και δεν έχει βάθος για τέτοιο επίπεδο . Η Ουνίξ αντίθετα των Ελλήνων μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο καθώς έχει γεμάτο ρόστερ και θα βρει και καλή χημεία ενώ και η Μάλαγα θα είναι στα καλά αουτσάιντερ και μπορεί να πάει πλέι οφ.  Αστέρας , Άλμπα, καλοί ρολίστες ενώ η Γαλατά θέλει οκτάδα και είναι επίσης με την εμπειρία της και το καλό της ρόστερ στα φαβορί για πλέι οφ και στο επίπεδο με Ουνίξ, Μάλαγα κτλ.