Ο Σάσα Βεζένκοφ ξεκίνησε ως ένα μεγάλο ταλέντο στις εποχές Άρη και μάλιστα είναι μάλλον και ο μοναδικός παίκτης στην χώρα μας που στα 20 του ήταν πρώτος σκόρερ αν θυμάμαι καλά και κοινώς έπαιζε και παραέπαιζε. Ισως γιατί δεν ήταν τότε σε μεγάλη ομάδα. Οταν ακούστηκε για τους “αιώνιους” προτίμησε την Μπαρτσελόνα και ενώ πολλοί μίλαγαν και για ΝΒΑ. Τότε είπα βιάστηκε καθώς του έλλειπαν βασικά στοιχεία. Στην Μπαρτσελόνα δεν μπόρεσε να πιάσει στα 22 του και πάλι με Μπαρτζώκα μάλιστα για λίγο τότε εκεί.

Ο γεννημένος όμως τον Άυγουστο του 95′ Σάσα, αν και είδε την καριέρα του να μην έχει την αναμενόμενη εξέλιξη δεν το έβαλε κάτω. Στα 26 του σήμερα δείχνει πιο έτοιμος και ώριμος από ποτέ στο υψηλό επίπεδο της Ευρωλίγκα. Η αφιξή του στον Ολυμπιακό του έδωσε την ευκαιρία να αναδείξει το ταλέντο του και πάνω σε μια εποχή που έφθινε ο χρόνος συμμετοχής του Πρίντεζη λόγω ηλικίας του τελευταίου. Πέρσι στην 3η του σεζόν στον Ολυμπιακό ήταν πρωτος σκόρερ της ομάδς με 12π και εξαιρετικά στατιστικά (από 4 και 7π κατά μ.ο τις προηγούμενες δύο). Από τα 6 τρίποντα του 2019 έφτασε στα 58 πέρσι και η αυτοπεοιθησή του εκτοξεύθηξε, ενώ είναι και ένας αξιόλογος πλέον ριμπάουντερ.

Ο Βεζένκοφ έβαλε και παραπάνω ταχύτητα στο παιχνίδι του, βελτίωσε την αμυνά του και μπορεί και κατεβαίνει και στην θέση “3”. Πέρσι ήταν η αποκάλυψη για τον Ολυμπιακό. Φέτος ξεκίνησε φουριόζος. Αν η χρονιά του έιναι ανάλογη, η αξία του θα περάσει άνετα το 1εκ στο χρηματιστήριο του μπάσκετ. Στο πλαίσιο αυτό ο Ολυμπιακός έσπευσε να ανανεώσει το συμβολαιό του που λήγει φέτος και να το αναπροσαρμόσει. Σύμφωνα με όσα διέρρευσαν το κασέ του θα πλησιάσει το 1εκ την σεζόν, απόλυτα λογικό νούμερο. Ο Βεζένκοφ άλλωστε αποτελεί βασικό στέλεχος του Ολυμπιακού και την διάδοχη κατάσταση του Πρίντεζη.

Συνεπώς και καθότι λογίζεται και σαν Έλληνας στην λίγκα μας (γεννημένος στην Κύπρο) η δίοικηση των “ερυθρολεύκων” έσπευσε να εξασφαλίσει την παραμονή του αθλητή και για τα επόμενα χρόνια προλαβαίνοντας να εκτοξευθεί και άλλο η αξία του αλλά και να “φτιάξει” τον παίκτη για φέτος δείχνοντας ότι βλέπει ,αξιολογεί και επιβραβεύει. Το να πάει στο ΝΒΑ είναι ένας όρος του συμβολαίου αλλά δύσκολα θα φύγει για την άλλη πλευρά νομίζω ο αθλητής.

Για τον Ολυμπιακό πάντως είναι απόλυτα κομβικός καθώς παίζει πια με σχετική άνεση και στο “3” εκεί που ο Παπανικολάου μεγαλώνει και αυτός και έχει βγάλει και αρκετά προβλήματα τραυματισμών τελευταία. Η φετινή σεζόν για τον Βεζένκοφ είναι η ευκαιρία της απόλυτης καταξίωσης (κάτι που πέτυχε ήδη με το νέο του συμβόλαιο βέβαια) και να μπει στην ελίτ της Ευρωλίγκα για την θέση του