Η ..πυρηνοκίνητη Εφές σταμάτησε στην στάση Le Madrid! Βέβαια παραμένει απόλυτο φαβορί στην σειρά αλλά αποδείχθηκε ότι η φανέλα της βασίλισσας είναι πολύ βαριά και καλό είναι να μην λες ποτέ με τέτοιες ομάδες πάμε για σκούπα κτλ..Οχι βέβαια ότι είπε ή υπονόνησε έστω ο Αταμάν που ξέρει καλά να φυλάγεται.. Αλλά η φανέλα μίλησε….

Και το εγώ αθλητών νικητών στην δύση της καριέρας τους που το πηραν προσωπικά. Η Ρεάλ μετά το …χαλαρό 2-0 της Πόλης με 25αρες στην πλάτη, δεν είχε κόσμο κλασικα, δεν είχε τον γίγαντα Ταβάρες και έτσι όλοι μίλαγαν για την σκούπα της Εφές που παίζει …διαστημικό μπάσκετ και πρόσφατα στην ρέγκιουλαρ σίζον είχε αλώσει την Μαδρίτη με το εκκωφαντικό 83-108. Και όλα πηγαιναν κάπως έτσι μέχρι το 36′ με την Εφές χαλαρά να ελέγχει πλήρως το ματς και απλά την ισπανική ομάδα να μην διασύρεται.

Το 64-76 στο 36′ έδειχνε 3-0 χαλαρά. Αμ δε. Ο Αμπάλντε πρώτο τρίποντο και τρία κολλητά από Γιουλ,Τόμπκινς και Ρούντι για το 78-76 με ένα ενδιάμεσο καλάθι του 18χρονου σέντερ Γκαρούμπα και τούμπα. Στο διάστημα αυτο η Εφές είχε 4 συνεχόμενα άστοχα τρίποντα από τους σταρ της και ένα λάθος του Μίσιτς. Αυτό που έφερε και το 80-76 από τον Γκαρούμπα και τέζα που λέμε…

Η βασίλισσα έκανε ένα τρομερό τελευταίο 4λεπτο όπως αυτά που πριν χρονια έπνιγε στα πλέι οφς τον ΠΑΟ και με ένα 16-0 χωρίς να δεχθεί πόντο έκανε το 1-2! Μια νίκη πολύ …ισπανική καθώς οι κάποτε λούζερ ισπανοί εδώ και μια 10ετία είναι οι μεγάλοι πρωταγωνιστές ακόμα και στα γεράματα πλέον. Η Ρεάλ είχε 7/26τρ και έγραψε 4/4 στο φινάλε και η Εφές των 11/28 είχε 0/4 στο τέλος με την μπάλα να βαραίνει. Πλέον λογικά θα μπει την Μ.Πέμπτη και ο Ταβάρες και η Ρεάλ απέκτησε πίστη για το 2-2 .

Η Εφές ελέγχει την σειρά αλλά συνήθως σε αυτά τα πλέι οφς κάνει το 0-3 και καθαρίζεις ειδάλλως αποκτάς και λίγο άγχος και εσύ και στο κάτω κάτω μπορεί να μην έχει γυρίσει σειρά από 2-0 αλλά άντε πες το αυτό σε μια βασίλισσα των παρκέ όπως η Ρεάλ! Ο Γιουλ που δεν βλεπόταν στα προηγούμενα ματς έπαιξε σαν 30αρης με 20π,4τρ,7ας. Τρομερός σε ρόλο αντι-Ταβάρες ο 18χρονος Γκαρούμπα! Ο Ρούντι έβαλε το πιο κρίσιμο,ο Τάιους βοήθησε με το σχήμα αυτό μαζί με Γκαρούμπα στην φροντ λάιν και από την άλλη πλευρά ο Μίσιτς με 29π πάλευε μόνος. Τα σέντερ της Εφές αυτή τη φορά δεν τράβηκαν και ο Λάρκιν ήταν νευρικός με 2/9σ και μόλις 2ας! Για να δούμε…