Για να είναι ειλικρινής έβλεπα μια 15αρα χαλαρά στο ματς της Μαδρίτης. Και αυτό καθώς η Ρεάλ είναι μια ομάδα με τεράστιο βάθος και άμυνα φέτος που σπάει κόκκαλα και ο Ολυμπιακός είναι ντεφορμέ και έχει το ματς με την Μπασκόνια αύριο και άρα θα έκανε και συντήρηση ο Μπαρτζώκας. Η Ευρωλιγκα είναι περίεργη ιστορία όμως και όλα στην κυριολεξία γίνονται!

Έτσι η αναμέτρηση έγινε ντέρμπι από τα παλιά και ο Ολυμπιακός για ένα ημίχρονο θύμησε την ομάδα προ πανδημίας με την τρομερή άμυνα αναγκάζοντας την βασίλισσα να έχει ενεργητικό 24π(!)στην έδρα της στο ημίχρονο! Παρόλα αυτά όμως ο Ολυμπιακός έχασε και έχασε και δίκαια στο τέλος αν και όλα κρίθηκαν στην λεπτομέρεια. Γι αυτό και το χαμένη ευκαιρία. Δεν βάζει το τρίποντο της προσπέρασης ελέυθερος από την γωνία ο Γουόκαπ (αλήθεια δεν έπρεπε να πάει σε άλλη επίθεση εδώ;) και βάζει ένα μεγάλο καπάκι ο Ρούντι από τα παλιά του…!

Ο Ολυμπιακός έχασε την ευκαιρία και δεν ξέρω αν έχασε και τις δυνάμεις του για το κρίσιμο ματς με την Μπασκόνια που έχει πρέπει μετά το σοκ από τον Αστέρα στο ΣΕΦ. Οπως και να έχει η ελληνική ομάδα περνά το ντεφορμαρισμά της μετά την πανδημία και δεν έχει την ενέργεια που ξέραμε και μένει από δυνάμεις ειδικά στο β΄μέρος. Κάτι που έχει γίνει και στις 4 συνεχόμενες πια ήττες. Η αλήθεια είναι ότι βρήκε μια κακή Ρεάλ,έπαιξε εξαιρετική άμυνα, αλλά με 5/23τρ δεν μπορείς να βάλεις σε αυτή την Ρεάλ 70π. Οταν λοιπόν δεν έμπαιναν τα μακρινά σουτ το ματς…φώναζε ότι θα γυρίσει αρνητικά. Και καθώς δεν έχεις και inside game με την παρουσία του Ταβάρες. Η Ρεάλ με τα τεράστια κορμιά πήρε 14 επιθετικά ριμπάουντς και αυτά πλήγωσαν πολύ τους “ερυθρόλευκους” .

Ο Ολυμπιακός έπαιξε εξαιρετική άμυνα για ένα και κάτι ημίχρονο με την βασίλισσα να τα …σπάει από το τρίποντο και τον Σλούκα να δίνει τρομερό ρυθμό. Ομως τον κούρασε στην συνέχεια ο Λάσο με τις πολλές επιλογές του. Και έτσι με το ντεφορμάρισμα και βασικών παικτών όπως ο Ντόρσεϊ και ο Γουόκαπ ο Ολυμπιακός μετά την πανδημία παρουσιάζει πρόβλημα στο σκορ και φτάνει δεν φτάνει τους 70π! Εκτός αυτού ο Ολυμπιακός είχε 17 ριμπάουντς λιγότερα, αλλά στον αντίποδα έκανε μόλις 6 λάθη! Τρομερός αριθμός για τέτοιο ματς. Δεν περίμενε και τους 20π του Χερτέλ. Αποντος ο Παπανικολάου, μόλις 6σ και παρόλα αυτά 16π ο Βεζένκοφ! Και έπαιρναν τα σουτ άλλοι όπως ο Γουόκαπ (10 προσπάθειες!). Αν κερδίσει στην Μπασκόνια όλα καλά, ειδάλλως …τρέχει!