Μπορεί να μην έχουμε ελληνική ομάδα αλλά βλέπουμε ωραία ματς όσοι μας αρέσει το μπάσκετ και η Ευρωλίγκα. Και χτες είχαμε και μπαμ στην Βαρκελώνη. Με πολλά …ντεσού. Και προσγείωση Σάρας. Ο Τσάβι Πασκουάλ είναι …μανούλα γι αυτές τις ομάδες τύπου Ζενίτ και οδήγησε στο μπρέικ με το καλημέρα την πρωτάρα ρώσικη ομάδα στην Βαρκελώνη απέναντι στην πρώτη στην κανονική περίοδο πανάκριβη Μπάρτσα. Ο Πασκουάλ απέναντι στην παλιά του ομάδα στην οποία ανδρώθηκε,έκανε αριστοτεχνικό κοουτσάρισμα και έκανε ρουά ματ και “κατάπιε” προπονητικά τον πολύ Σάρας…Ο Γιασικεβίτσιους είναι αγαπημένος μου προπονητής αλλά η αλήθεια να λέγεται και είχα πει ότι έχω ενστάσεις. Δεν μ αρέσει όπως παίζει η Μπαρτσελόνα με τον Σάρας να προσπαθεί να παντρέψει ρολίστες με τους πρωτοκλασάτους σταρ. Και μπορεί να ήταν πρώτη η Μπάρτσα αλλά δεν τρομάζει όταν χάνει μέσα έξω από Βιλερμπάν και Μπάγερν και μάλιστα καθαρά και στα τέσσερα ματς και δεν παίζει και ελκυστικό μπάσκετ. Βγάζει πάντως μετά από χρόνια τσαμπουκά στην άμυνα και έχει κάτι δυνατά σερί αλλά για τόσα λεφτά που είχε στο τραπέζι ο Λιθουανός και όπεν μπάτζετ, δεν μ αρέσει ο σχεδιασμός του. Και δεν μ αρέσει και η υπερβολική πολλές φορές …ξερολιασή του.

Πάντως η Ζενίτ δεν έχει μεγάλο βάθος για τέτοια σειρά και έχει και απουσίες (εκτός ήδη το βασικό 3αρι ο Πονίτκα και κτύπησε χτες και ο βασικός σέντερ ο Γκουντάιτις) που θα φανούν στην συνέχεια. Και γι αυτό στην θέση του Πασκουάλ θα άφηνα το δέυτερο ματς ειδικά αν η Μπάρτσα μπει φουριόζα. Η Ζενίτ έπαιξε μπασκετάρα και άλλωστε έιναι μανούλα εκτός έδρας… Και όταν πέρασε 29-46 στο 19′ πολλοί είπαν αυτό ήταν. Ομως δεν έχει το μεγάλο βάθος και με τα …αούα και το τσαμπουκά και τρομερό Ντέιβις στην 4η περίοδο η Μπάρτσα ισοφάρισε και προσπέρασε . Στο τέλος έσκασε θρίλερ με μια τριπονταρα ενός πρώην πράσινου(ΠΑΟ) του Ρίβερς και μια καλαθάρα του MVP Πάνγκος που ειχε βρει τον μπελά του με ψηλό αντίπαλο (Μϊροτιτς)αλλα έδειξε την κλάση του και καθάρισε το ματς με τον Χίγγινς να αστοχεί στο τρίποντο για τους μπλάου γκράνα. Ο Πάνγκος που όλοι είδατε τι έκανε. Και είδαμε τι έκανε και ο μέτριος φέτος Καλάθης που φάνηκε φετος αλλά και χτες ότι είναι υπερτιμημένος. Τίποτα δεν έκανε ο Έλληνας άσος και ειχα πει από παλιά ότι δεν είναι καλός αμυντικός. Ο Πάνγκος του έκανε πάρτι και τον κέρδισε κατά κράτος. Ο Πάνγκος ,ανακάλυψη του Σάρας στην Ζάλγκιρις που όμως τον βρήκε και δεν τον κράτησε απρόσμενα ούτε για δέυτερο στην Μπάρτσα. Είχα πει τότε μέγα λάθος του Σάρας. Ο Πάνγκος 19π,4/6τρ,9ας και 1λ και ο Καλάθης σε 31′ είχε μόλις 10π,3λ και 5ας. Παμε παρακάτω!

Πάμε μια Μόσχα.

Ο Ιτούδης έχω πει δεν μ αρέσει όπως πάιζει η ΤΣΣΚΑ πια με τις απώλειες Τζέιμς και Μιλουτίνοφ και θα μπλέξει . Ομως ήταν τυχερός ο Έλληνας κόουτς καθώς η Φενέρ πήγε με απουσίες στην Μόσχα λόγω πανδημίας. Επί της ουσίας βέβαια μόνο ο Βέσελι είναι απουσία βασικου αλλά οι τρεις άλλες απουσίες και η έλλειψη του Κοκόσκοφ από το πάγκο,στέρησαν στην Φενερ την ενέργεια. Η ΤΣΣΚΑ πάλι έχασε διαφορές (13π) και βρέθηκε στα ίσα και πίσω στο 30′ με τον τρομερό Ντε Κολό, αλλά εκεί κλάταρε η Φενέρ από ενέργεια και 20αρα από το πουθενά.

Με πλήρη Φενέρ δεν θα πήγαινε για μένα Φ4 η ΤΣΣΚΑ που το διαζύγιο με τον Τζέιμς κοστίζει αρκετά. Αλλά ήταν τυχερή καθώς πλέον η “αρκούδα” δεν έχει …δόντια!