Εδώ και μερικά χρόνια ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος επιχειρούσε την ελληνοποίηση του Παναθηναϊκού. Και αν και απέτυχε αρχικά, φέτος δείχνει να τα καταφέρνει. Ο πρόεδρος του ΠΑΟ προσπαθούσε να χτίσει Ελληνικό κορμό και μάζεψε πολλούς ταλαντούχους νεαρούς Έλληνες. Αλλά στην συνέχεια όταν έπρεπε η ομάδα να πρωταγωνιστεί κιόλας, κατέστη αδύνατο να προχωρήσουν και τα δύο πράγματα. Δηλαδή και η ελληνοποίηση αλλά και ο πρωταθλητισμός.

Στον βωμό του τελευταίου και με την απογοήτευση από την μη εξέλιξη του πλέον ταλαντούχου Έλληνα νεαρού τα τελευταία χρόνια, του Χαραλαμπόπουλου, ο ΠΑΟ έδειξε ότι χάνει το …τρένο της ελληνοποίησης. Πέρσι ο Γιαννακόπουλος έκανε μια ακόμα προσπάθεια κτυπώντας αυτή την φορά πρωτοκλασάτα ονόματα όπως ο Σλούκας και ο Μάντζαρης. Και πάλι όμως δεν έγινε κάτι.

Και φέτος ξαφνικά και αθόρυβα ο ΠΑΟ προχωρά και πετυχαίνει με ένα σμπάρο δύο τρυγώνια όπως λέμε! Αρχικά ανανέωσε με τους Καλάθη-Παππά και έχει μια ισχυρή ελληνική περιφέρεια. Απέκτησε τον Παπαπέτρου που δεν αισθανόταν καλά στον Ολυμπιακό και έβαλε ένα πρωτοκλασάτο Έλληνα στα 24του στο ρόστερ του. Μαζί τους ο εξελίξιμος και ουσιαστικός χωρίς να κάνει κάτι τρομερό Θανάσης Αντετοκούμπο. Και από πέρσι υπάρχει ο πολύ ταλαντούχος Μήτογλου που εντυπωσίασε με την Εθνική ανδρών προ μηνός και σταδιακά θα παίρνει χρόνο.

Συνεπώς ο ΠΑΟ έχει ξαφνικά μια πεντάδα από Έλληνες παίκτες που έχουν ή θα έχουν σχεδόν όλοι σημαντικό ρόλο και με μ.ο ηλικίας στα 25!Σε αυτούς προσθέτουμε και τον Βουγιούκα που πάντως μπαίνει στην δύση της καριέρας του αλλά έχει από πίσω και τους Καλαιτζάκη-Λούντζη που ίσως δωθούν δανεικοί.

Το μεγάλο στοίχημα είναι η επιστροφή Παπαγιάννη από το ΝΒΑ που όμως είναι εξαιρετικά δύσκολο να γίνει.Και υπαρχει και ο Χαραλαμπόπουλος που ήταν το μεγάλο στοίχημα αλλά δεν έχει κάνει τίποτα και κινδυνέυει να μείνει αιώνιο ταλέντο. Φέτος δίνεται στον αγαπημένο του προπονητή και στο Περιστέρι για να δουλέψει με τον Πεδουλάκη. Αν πάει καλά θα γυρίσει στον ΠΑΟ και θα πάρει τον ρόλο του και ο Παναθηναϊκός θα βρεθεί μια μια επτάδα Ελλήνων που θα έχει μπροστά της τουλάχιστον όλη μαζί μια 5ετία.

Συνεπώς έστω με καθυστέρηση ο ΠΑΟ κινήθηκε σωστά και φτιάχνει Ελληνικό κορμό σε μια εποχή μάλιστα που οι καλοί ¨Ελληνες πάνε στο εξωτερικό για τα λεφτά και γενικά έχουμε λειψανδρία καλών ντόπιων παικτών.