Απορίες , απορίες πολλές με αφορμή τις δηλώσεις του Μπουρούση στον Αντώνη Καλκαβούρα στο www.gazzetta.gr και τα όσα ακολούθησαν από σχόλια και τα σχετικά. Κρατάω λοιπόν μερικά ωραία… Αρχικά έχω την απορία ποιός είναι ο λόγος που γίνεται τόσο ντόρος για το τηλέφωνο του Μπουρούση στον Βασιλακόπουλο.

Αν διάβασα καλά ο παίκτης είπε ότι ενημέρωσε τον πρόεδρο της ΕΟΚ ότι είναι καλά και ότι θέλει να αγωνιστεί. Δεν είπε “πες του να με πάρει στην Σλοβενία”. Επίσης αν ακούγεται κάτι για ένα παίκτη και όχι απλά ακούγεται αλλά υπάρχει και ..φωτιά όπως στην προκειμένη περίπτωση γιατί είναι ανήθικο ή παράτυπο να τηλεφωνήσει ο αθλητής στον πρόεδρο και να τον ενημερώσει για την κατάσταση την πραγματική; Δεν σημαίνει παρέμβαση αυτό και άλλωστε εδώ δεν μιλάμε καν για την αγωνιστική περίπτωση αλλά για θέμα που κανείς δεν κατάλαβε πως δημιουργήθηκε.

Διαβάζω απόψεις και τα χώνουν πολλοί στον Βασιλακόπουλο. Δηλαδή δεν πρέπει να ακούει τους παίκτες, τους αθλητές της Εθνικής μας; Είναι κακό αυτό; Να το πάω και πιο μακρυά. Αν ο Τρινκέρι δεν ήθελε ούτε τον Φώτση, ούτε τον Μπουρούση, ούτε τον Περπέρογλου, ούτε να περιμένει μια εβδομάδα κάποιον (Καλάθη) που είχε εν τέλη ένα σοβαρό λόγο (ΝΒΑ), αρχικά ερωτώ και λέω θα είχε έρθει ποτέ στην Ελλάδα; Θα τον είχαν προσλάβει αν έλεγε όλα αυτά; Σαφώς όχι και σαφώς ο ιταλός δεν είχε προδικάσει για τέτοια συμπεριφορά και απόψεις.

Και έρχεται λοιπόν ένα μήνα πριν το τζάμπολ στην Σλοβενία και σου λέει όλα αυτά. Ερώτηση. Αν δεν έπαιρνε όλην την παλιοσειρά δεν θα βγαίνανε οι περισσότεροι να πούνε και σωστά “ρε τι κάνει αυτός; Διώξτε τον ή βάλτε του χέρι..”. Να διώξεις ένα μήνα τον προπονητή πριν το τζάμπολ είναι δύσκολη υπόθεση. Λες κάτι θα του είπαν και μπερδεύτηκε, ας του πούμε και εμείς κάτι. Αν λοιπόν όπως ακούγεται ο πρόεδρος της ΕΟΚ συμβούλεψαν τον ιταλό κάποια πράματα πολύ καλά έκαναν. Πολύ σωστά. Δεν μπορεί να βλέπεις ένα υπάλληλό σου να κάνει μπασκετικά εγκλήματα και να μην μιλάς , να μην παίρνεις θέση.

Τώρα αν άλλοι το βλέπουν αλλιώς και πιστεύουν ότι έπρεπε να αφήσουν ένα άπειρο προπονητή όπως ο Τρινκέρι να περνά την Εθνική Ελλάδος για το Καντού, μπράβο τους. Αλλά δεν είναι έτσι. Ουτε θα μας πει ο ιταλός ότι δεν πηγε με την ομάδα που ήθελε. Υπάρχει και μια λογική στην ομάδα και στην κάθε ομάδα. Συνεπώς με όλα αυτά εγώ δεν είδα τίποτα περίεργο και μεμπτό επειδή πήρε τηλέφωνο ο Μπουρούσης, επειδή ο πρόεδρος πήρε μάλλον θέση και τα σχετικά. Πιο πολύ απ όλα αυτά με ανησυχεί πως ένας προπονητής ταλαντούχος και ανερχόμενος ακούει χωρίς να διαπιστώσει κάτι ο ίδιος τον καθένα που για δικούς του λόγους μπορεί να του μεταφέρει κάτι. Που και αυτό συμβαίνει σε μια ομάδα και θα συμβαίνει.

Συνεπώς απορώ με όλη αυτή την αμπελοφιλοσοφία και τα σχόλια υπερβολής για το αν έπρεπε να πάρει τηλέφωνο ο Μπουρούσης, τι έπρεπε να κάνει και τι όχι ο Βασιλακόπουλος και όλα τα σχετικά. Δεν είμαστε στην ομερτά και την Σικελία ώστε τα στεγανά του μπάσκετ και της Εθνικής να μην επιτρέπουν ομιλίες και παρεμβάσεις σε έκτακτες περιπτώσεις