Ίσως και να παραξενεύθηκαν πολλοί από την επιλογή του Ολυμπιακού να κλείσει τον Νάιτζελ Ουίλιαμς Γκος της Παρτίζαν. Ενας παίκτης χωρίς brand και με φτηνό σχετικά κασέ, αποτέλεσε την πρώτη μεταγραφή του Ολυμπιακού και ήταν από καιρό στο ραντάρ του νέου προπονητή της Ελληνικής ομάδας, καθώς ο Μπλατ τον είχε υπό παρακολούθηση και γι αυτό άλλωστε με το που ανέλαβε κυκλοφόρησε το ονομά του και δεν ήταν ψέματα… Και έκλεισε άμεσα. Τι θα κάνει όμως ο παίκτης, Είναι αυτό που έψαχνε ο Ολυμπιακός; Ο Γκος είναι αυτό που λέμε παίκτης “λαβράκι”!  Μπορεί να αναδειχθεί η καλυτερη επιλογή για τους “ερυθρόλευκους”που μπορεί να ψώνισαν στην μισή και κάτω τιμή ένα παίκτη του 1 – 1,5 εκατ. σε 1-2 χρόνια.

Σαφώς εδώ υπάρχουν πολλά ζητήματα.Ο Γκος είναι ο παίκτης που θα κλείσει την περιφέρεια και θα έρθει και ένας 5ος σαν ρολίστας (π.χ. Μποχωρίδης); Ή θα έρθει και άλλος βασικός Αμερικανός και πιο μεγάλο όνομα; Θα δείξει. Πάντως ο Γκος είναι ασφαλώς και φτηνότερη και καλύτερη επιλογή από παίκτες τύπου Ρόμπερτς και Τόμπσον που είχε πέρσι ο Ολυμπιακός ή ακόμα και Μπόμπι Μπράουν στο τέλος και με πολύ καλύτερες προοπτικές. Ο Μπλατ άλλωστε είναι….μανούλα να αναδεικνύει Αμερικανούς που δεν τους ήξερε κανείς. Τι είναι όμως ο Γκος και τι περιμένει ο κόσμος της ομάδας από αυτόν;

Λοιπόν,ο Γκος είναι ένα σχετικά ψηλό κόμπο γκαρντ. Παίζει και στις δύο θέσεις της περιφέρειας. Εχει φιλοδοξίες καθώς είναι σε ηλικία μόλις 24ετών και με καλές συστατικές για την εξωγηπεδική του ζωή,σημαντικό για νέους Αμερικανούς. Πήγε σε καλά κολλέγια όπως της Ουάσιγκτον και για ένα χρόνο στο τέλος στο Γκονζάγκα που αφού έμεινε μια σεζόν εκτός βάση κανόνων,στην συνέχεια το 2017 πήγε στον τελικό(!) του NCAA έχοντας εντυπωσιακούς μέσους όρους με 17π.,6ριμπ.,5ασ.!  Επιλέχθηκε όμως χαμηλα στο ντραφτ και μόλις στο Νο 55 από την Γιούτα και στα Σάμερ Λιγκ δεν πήγε καλά και δεν μπόρεσε να βρει συμβόλαιο στο ΝΒΑ. Εδώ είναι και το ερώτημα.Πως ένας παίκτης με εξαιρετικά νούμερα στο κολλέγιο και σε υψηλότατο επίπεδο δεν βρήκε συμβόλαιο; Τι αδυναμίες έχει; Μάλλον δεν είναι ακριβώς άσος ή ακριβώς 2αρι, αλλά στο ΝΒΑ θα μπορούσαν να του βρουν θέση σταδιακά με την κατάλληλη δουλειά. Ακούστηκε ότι δεν είναι καλός σουτέρ αλλά στην Ευρώπη είχε ποσοστά στο 50% στο Γιούροκαπ αν και δεν επιδιώκει το μακρινό σουτ.

Όπως και να έχει ο Γκος ήρθε στην Ευρώπη και στην Παρτίζαν καθώς δεν τον πήρε κανείς χαμπαρι… Η Παρτίζαν είναι σε πτώση τα τελευταία χρόνια αλλά αυτό δεν αφαίρεσε το δικαίωμα από τον Γκος να μάθει το Ευρωπαϊκό μπάσκετ και να κάνει το άλμα στην καριέρα του έχοντας προφανώς μπροστά του στο μέλλον το ΝΒΑ.Στην Σερβία είχε 17π.,6ασ., και 3ριμπ. με την ομάδα του στο Γιούροκαπ που είναι πιο αξιόπιστο κριτήριο σαφώς. Και πάνω απ όλα ήταν σε μια ομάδα που είναι σχολείο και που έχει πάντα αρχές. Και άρα έμαθε από το πνεύμα της Ευρώπης και της ομάδας.

Τι θα κάνει στον Ολυμπιακό; Μπορεί να βγει”λαβράκι”; Σαφώς θα βρει ένα γεμάτο 20λεπτο (στην Παρτίζαν είχε 30′) με αυξητικές τάσεις ανάλογα και με τι άλλες κινήσεις θα γίνουν στην περιφέρεια. Ο Γκος θα μπορέσει να παίξει και στις δύο θέσεις της περιφέρειας κάτι που αρέσει και στον Μπλατ άλλωστε και να δώσει λύσεις. Θα πασάρει καλά, θα δώσει κάποια σουτάκια, θα έχει την ευκαρία να γίνεται κάθε μέρα καλύτερος έχοντας και ιδανικό προπονητή να τον αναδείξει σε υψηλότατο επίπεδο. Θα βοηθήσει στην άμυνα καθώς είναι μαχητικός, έχει σχετικά καλό κορμί για περιφερειακός και διάθεση πάνω απ όλα. Στο ανοιχτό γήπεδο είναι καλός και μπορεί να προσφέρει σταδιακά – και πάνω απ όλα με ένα χαμηλό για επίπεδο Ευρωλίγκα συμβόλαιο εφόσον αποδειχθεί καλή περίπτωση – καλά νούμερα όπως πχ σε ένα εφικτό σενάριο πρόβλεψης 12-14π.,3ριμπ.,3ασ.