Εδώ και χρόνια από τις εκπομπές μου στον Sport24radio 103,3 κάθε μεσάνυχτα και όχι μόνο και από την αρθρογραφία μου είχα ξεκαθαρίσει ότι ήταν μεγάλο λάθος του αθλητή Βεζένκοφ η μετακομισή του στην Βαρκελώνη και τα περί ΝΒΑ κτλ... Και τα γράψαμε και εδώ 1/6 παρακαλώ! Ο Βεζένκοφ θεωρήθηκε ένα μεγάλο ταλέντο αλλά στην ουσία ήταν και είναι απλά ένας καλός ρολίστας με συγκεκριμένες αδυναμίες για υψηλό επίπεδο. Το να πήγαινε ή να πάει στο ΝΒΑ που πάει πλέον και ο… ντελιβεράς του γηπέδου με την εκεί ανομβρία, δεν λέει κάτι. Και τώρα να πάει θα πάρει 1-2 εκ. δηλαδή στην καλύτερη, καθαρά τα μισα και αν και θα παίζει 5-6′ το πολύ και χωρίς προοπτική καθώς δεν έχει ξεκάθαρη θέση, είναι αργός και δεν κάνει τίποτα σε πολύ καλό επίπεδο αλλά τα κάνει για την θέση του 4 σχετικά καλά όλα.

Ετσι όμως, δεν πας σε υψηλό επίπεδο να έχεις ρόλο πρωταγωνιστή ούτε στην Ευρώπη. Ο παίκτης έκατσε από το καλοκαίρι του 2015 στην Βαρκελώνη μια 3ετία, που είναι μια χαμένη 3ετία, καθώς δεν βελτιώθηκε σε τίποτα και εκτός από το τραπεζικό του λογαριασμό που φόρτωσε, κανονικά πρέπει μπασκετικά να το έχει μετανοιώσει, καθότι έχει μείνει στασιμότατος στα 23 του (τον Αύγουστο). Θα μπορούσε να είχε μείνει στον Άρη ένα χρόνο ακόμα τότε και να αποκτήσει άλλες εμπειρίες σαν ηγέτης του ή να πάει σε μια ομάδα όπως οι “αιώνιοι”που είχαν ενδιαφερθεί και να βρει ένα ρόλο σταδιακά. Σε μια ομάδα όπως η Μπαρτσελόνα που δεν έχει συνηθίσει να αναδεικνύει παίκτες και μπροστά του θα είχε συμβόλαια του 1 εκ. και 2 εκ. δεν μπορούσε να ταιριάξει πόσο μάλλον με το καταλανικό μπάσκετ που στηρίζεται στην ταχύτητα και την έκρηξη που δεν έχει ο Βεζένκοφ.

Ο Αλεξάντερ Βεζένκοφ έφυγε από τον Άρη καλοκαίρι του 2015 με 17π. και 7ριμπ. και είναι κλασικό “4άρι”, καθώς δεν μπορεί να παίξει σε άλλη θέση. Στην Μπαρτσελόνα είχε 4,8π. και 3,5π. αντίστοιχα και μετά την περσινή σχετικά καλή σεζόν με τον Μπαρτζώκα, φέτος πήγε στον πάγκο και με τους δύο προπονητές και μάλιστα δεν δηλώθηκε καν στα πλέι οφ και αποχώρησε αν και υπήρχε οψιόν της ομάδας του.

Με όλα αυτά ο με κυπριακό διαβατήριο παίκτης, έχει δει το κασέ του να πέφτει στις 400-450 χιλιάδες ευρώ πάνω κάτω και ήταν αναγκασμένος να ψάξει να βρει μια ομάδα υψηλού επιπέδου που σταδιακά θα μπει σε ρόλους ώστε σε 1-2 χρόνια να ανέβει επίπεδο ή να κοίταζε τα λεφτά σε Ρωσία -Τουρκία που όμως θα τον αποκόψουν από καλά μελλοντικά συμβόλαια σε ομάδες πρωταγωνίστριες. Εγινε πέρσι ντραφτ από τους Νετς στο Νο 57 αλλά είναι παντελώς ανέτοιμος για να παίξει και όχι να πάει στο ΝΒΑ. Ομως οι Ελληνικές ομάδες είχαν την ευκαιρία τους όπως προ 3 ετών και σε χαμηλότερα κασέ και ο ίδιος ο αθλητής επίσης την δικιά του σε ένα γνώριμο περιβάλλον που θα πάρει ευκαιρίες.Και έτσι ο Ολυμπιακός έκανε την κίνηση και μόνο κερδισμένος μπορεί να είναι

Ο Ολυμπιακός που τον ήθελε πίσω από τον Πρίντεζη είναι η ευκαιρία του για να μην χάσει το πρώτο επίπεδο και τρέχει στην άγονη γραμμή για καλό συμβόλαιο. Ο Ολυμπιακός δεν θυσιάζει στην θέση ξένο και μάλιστα δεν θα ερχόταν κανείς καλός Αμερικανός για να είναι μπακ απ του Πρίντεζη.Ο Βεζένκοφ θα δουλέψει με ένα εξαιρετικό προπονητή ,θα πάρει χρόνο καθώς ο Πρίντεζης έχει και τραυματισμούς και θα βρει ένα 15λεπτο που μπορεί να τον ανεβάσει πάλι. Βέβαια πρέπει να δουλέψει στις αδυναμίες του και βασικά να τελειοποιήσει πράματα για να ανεβάσει επίπεδο.Να γίνει πολύ καλός σε κάτι δηλαδή. Είναι η ευκαιρία του και ο Ολυμπιακός βρήκε παίκτη Έλληνα ουσιαστικά λόγω Κύπρου που μπορεί σε 1-2 χρόνια να είναι του 1+ εκατομμυρίου!