Το δεύτερο τεστ της Εθνικής μας ομάδας στο τουρνουά στην Γαλλία ήταν ανησυχητικό αλλά όχι σε βαθμό απογοήτευσης.Το να χάνεις με 16π. από την Γαλλία θα πεις εντάξει από την Γαλλία χάσαμε. Αν δεις την σύνθεση της Γαλλίας όμως θα πεις έπρεπε να κερδίσουμε και φάγαμε μια 15αρα στο κεφάλι και στο ρελαντί; Ο προβληματισμός είναι επιβεβλημένος αλλά δεν απογοητευόμαστε καθώς το ρόστερ της ομάδας είναι πολύ καλό.

Πλέον ριχνόμαστε αήττητοι και μεταφέροντας το 6-0 στην 2η φάση για τα προκριματικά του Μουντομπάσκετ και με πρώτο αντίπαλο στην Κρήτη την Πέμπτη την δυνατή Σερβία. Η Ελλάδα με την Γαλλία συνέχισε τα νεκρά της διαστήματα που εμφάνισε και με το Μαυροβούνιο αλλά δεν τις κόστισαν. Βρεθήκαμε στο -10 και πάνω, μειώσαμε 37-31 στο 19 ‘ και τέλος.

Τι κρατάμε;
Τα πολλά νεύρα.Ο Παπανικολάου, ανεπίτρεπτο για παίκτη της εμπειρίας του,αποβλήθηκε γιατί πήρε λεκτικά καροτσάκι τον διαιτητή για φάση συμπαίκτη του και όλα αυτά στο 23′. Το χαμηλό σχήμα με Πρίντεζη-Μήτογλου στην φροντ λάιν που μας έδωσε ένα 15-0 με το Μαυροβούνιο, αυτή την φορά δεν λειτούργησε.

Τρομερό πρόβλημα στο ριμπάουντ (41-25), καθώς δεν υπήρχαν καλά μπλοκ άουτ και ενέγεια. Ο Πρίντεζης μετά τους 18π. προχτές ήταν κακός με 2/10σoυτ. Καλάθης και Ντόρσεϊ μια από τα ίδια όπως προχτές. Μόλις 6π. Ο Καλάθης πολύ κακός έχοντας και 6 λάθη.

Ολα αυτά απέναντι σε μια Γαλλία με τα… τρίτα καθώς είχε μόνο ένα ΝΒΑερ τον Μπατούμ και λείπουν και πάικτες της Ευρωλίγκα όπως ο Ντε Κολό για παράδειγμα. Ο Μπατούμ έδειχνε Χάρντεν με 13π. και 12 ασ. αν και 3-4αρι!

Πολύ καλά πήγε ο Παπαγιάννης με 13π. Ο Παπαπέτρου θετικός. Απολύτως τίποτα ο Μάντζαρης. Ο Λαρεντζάκης συμπαθητικότατη εμφάνιση. Μαργαρίτης και Βασιλόπουλος δεν είναι στο υψηλό επίπεδο αλλά το παλεύουν με το πάθος τους. Ο Μήτογλου έπαιξε λίγο αν και ήταν θετικός όπως και ο Σλούκας που ήταν στους κορυφαίους με 12π.-5ασ.

Δεν ανησυχούμε για την συνέχεια αλλά προβληματιζόμαστε.Περιμένουμε άμεσα τον Καλάθη να γίνει ο πραγματικός Καλάθης.Ο Ντόρσεϊ από το ΝΒΑ με 15αρες ψάχνεται και έχει μόλις 2π. σε δύο φιλικά. Αν δεν ανέβουν θα έχουμε μεγάλο πρόβλημα στο σκορ.

Ειχαμε πάλι 5/18τριπ., άσχημα δηλαδή ποσοστά. Στο σέντερ ο Μπουρούσης ήταν εκτός 12αδας, ο Παπαγιάννης άρεσε πολύ όμως και πρέπει να παίξουν μαζί στην 12αδα. Το πρόβλημα στο σουτ μπορεί να λύσει μόνο ο Ντόρσεϊ και μένει μόνο η χημεία και να βρουν συστήματα και πατήματα μαζί οι παίκτες μας