Κανένα σοκ,καμία έκπληξη. Οσοι με διαβάζουν ανελλιπώς έχουν καταλάβει ότι ο Ολυμπιακός έχει πέσει πάνω σε μια ομάδα που δεν τρομάζει σαν όνομα, αλλά έιναι άκρως επικίνδυνη. Και μετά το περίπατο στο α’ ματς είπαμε ότι το επόμενο θα είναι πολύ πολύ δύσκολο και δεν σας κρύβω ότι στους φίλους μου είπα βλέπω ξερό διπλό. Οχι ότι ο Ολυμπιακός έπεσε στην παγίδα της ψυχολογίας ότι θα είναι εύκολο και το δέυτερο παιχνίδι. Δεν το πιστεύω αυτό. Απλά η Μονακό που δεν της πήγε τίποτα στο πρώτο ματς, έκανε ένα μεγάλο δεύτερο και με το άγχος που έπνιξε τους ερυθρόλευκους μετά το …τουμπάρισμα από το +10 με -10 το γλυκό έδεσε… Κανένα σοκ, καμία έκπληξη, καμία γκρίνια. Και για να προλάβω καταστάσεις καμία γκρίνια ακόμα και αν αποκλειστούν οι ερυθρόλευκοι. Ο Ολυμπιακός απέκτησε και πάλι υγεία και μια αξιοπρεπή ομάδα αλλά δεν έγινε φόβητρο. Εχει δρόμο ακόμα και θα είναι κρίμα ακόμα και μια αποτυχία στα πλέι οφς με την έννοια ότι λόγω πλεονεκτήματος και ονόματος ήταν φαβορί, να χαλάσει το κλίμα και ότι κτίζει καιρό. Είχαμε πει ότι τα δέυτερα παιχνίδια είναι αυτά που σπάει πιο εύκολα η έδρα παρά στο πρώτο και ο Ολυμπιακός το ξέρει καλά αυτό και από εποχής Σιένα με την περίφημη 50αρα στο πρώτο (!) και το σοκ με 20αρα στο δεύτερο. Η ιστορία επαναλαμβάνεται θα έλεγε κανείς αλλά καμία έιδηση καθώς οι έδρες πλέον σπάνε εύκολα και είδαμε τι έπαθε ολάκερη και πανάκριβη Μπαρτσελόνα στην Βαρκελώνη από την ελλιπή μάλιστα Μπάγερν με 15αρα κιόλας.

Αγωνιστικά ο Ολυμπιακός είχε ένα τρομερό 6λεπτο στην1η περίοδο με το 13-0 και το 13-4 και 19-13. Αλλά τα 6 λάθη της α’ περιόδου κτύπαγαν καμπανάκι. Η Μονακό πίεζε ψηλά με παγίδες και ο Ολυμπιακός ήταν επιρρεπής στο λάθος με κακές αποστάσεις. Οι Μονεγάσκοι με την είσοδο των αθλητικών Μπέικον (παίκτης των 10π στο ΝΒΑ πέρσι για όσους δεν τον ήξεραν) και Χαλ στο σέντερ, σκέπασαν το γήπεδο και βρήκαν σκορ με πολλές ατομικές φάσεις και όχι τόσο με συνεργασίας. Άλλωστε η Μονακό είναι ακριβή ομάδα σχετικά με σούπερ περιφέρεια και καλούς ρολίστες. Το τρομερό 2-22 και ουσιαστικά χωρίς Τζέιμς δείχνει και την ποιότητά της που δεν φαίνεται ίσως από τα ονόματα του ρόστερ ή του brand της ,έφερε τα πάνω κάτω με το σκορ στο 21-35.Εκεί τέλος. Ο Ολυμπιακός δεν είχε κάποιον σε μεγάλη μέρα, άρχισε το άγχος και η Μονακό με σούπερ ψυχολογία τα έβαζε όλα και ο άκαπνος στο πρώτο μέρος Μάικ Τζέιμς.. οργίασε στο β’ με 23π ! Η Μονακό κέρδισε με τρομερή άμυνα αλλά και επίθεση συνδυαστικά για ένα 20λεπτο και είναι κάτι που το έχει κάνει και άλλεςφορές όπως δείχνει και η 20αρα που έριξε στην ΤΣΣΚΑ από -20 μάλιστα! Και τα 6 συνεχόμενα πχ διπλά της! Για τον Ολυμπιακό ήταν η δέυτερη μόλις ήττα στο γεμάτο μαλιστα ΣΕΦ αλλά πόνεσε πολύ γιατί ήταν σε σημαντικότατο ματς. Τα 10/30τρ τα λένε όλα ενώ πρέπει να προσέξουμε ότι για δεύτερη συνεχόμενη φορά ο Ολυμπιακός είχε θέμα στην επίθεση σκοράροντας πάλι 72π (71 στο 1ο ματς). Τα 20 λάθη εντός (5 ο Σλούκας)είναι απαγορευτικός αριθμός. Η Μονακό είχε το τρομερό για εκτός και κρίσιμο ματς 13/26τρ με αποκάλυψη τον καλό όμως σουτέρ Άντζουσιτς με 19π (3/4τρ)

Η επόμενη μέρα; Ο Ολυμπιακός μπορεί να ξαναφέρει την σειρά στην Ελλάδα και μπορεί να κάνει και το 3-1 στην Γαλλία αν δέιξει στο τρίτο ματς ότι είναι το αφεντικό. Η Μονακό δεν έχει δυνατή έδρα, δεν έχει την βαριά φανέλα και θα έχει πλέον και αυτή άγχος και πίεση. Ο Ολυμπιακός θα πρέπει να διαχειριστεί τα συναισθήματά του. Αν πάει με πολύ άγχος στην Γαλλία έμπλεξε. Πρέπει να πάει να κάνει το παιχνίδι του και βασικά να βρει λύσεις στην επίθεση γιατί η Μονακό τον καθήλωσε επιθετικά και μόλις βρήκε αυτή λύσεις στην επίθεση τον κέρδισε εύκολα. Η σειρά έχει δρόμο όπως φαινόταν ότι θα έχει και δεν μας παραμύθιασε το 71-54 στο πρώτο ματς. Ούτε όμως πρέπει να απογοητεύει και το βαρύ 72-96 !