Το ματς στο Καζάν ήταν αυτό που λέω κλειδί για τον Ολυμπιακό. Κλειδί για να κοιτάξεις παραπάνω, να ανοιξεις μια παραπάνω πόρτα. Ο Ολυμπιακός είναι η πιο σταθερή ομάδα για μένα στην Ευρωλίγκα καθώς δεν έχει γκέλες και δεν έχει παιχνίδια που χάθηκε (όπως πχ το Μιλάνο στο Καζάν ακριβώς που έφαγε 30π!). Και αποφέυγει τις κακοτοπιές καθώς οι ήττες του είναι εντός προγράμματος. Αν βγάζει και μεγάλα διπλά όπως στο Μιλάνο και παίρνει νίκες σε ομάδες της μέσης ζημιάρες όπως η Ουνίξ που στο μακρινό Καζάν έχει καθαρίσει και Ρεάλ και Μιλάνο, βλεπει ψηλά. Η ελληνική ομάδα πήρε το …ατέλειωτο θρίλερ του Καζάν και ο Μπαρτζώκας που πήγε να …βγάλει την χολή του επιτέλους ηρέμησε! Ηταν ένα ματς που δεν άρχισε καλά (15-8), αλλά ο Ολυμπιακός το ισορρόπησε γρήγορα με τις αλλαγές του κόουτς και βασικά με το δίδυμο Σλούκα-Λαρεντζάκη (στο “3”) και έδειχνε ότι θα το πάρει αλλά αφού του βγει η…ψυχή!

Πάνω που έλεγες το πήραμε, έσκαγε ένα φτηνό λάθος και ένα τρίποντο των ρώσων και έμπλεκες .Η Ουνίξ είναι μια ακριβούτσικη ομάδα με ένα έμπειρο προπονητή (Περάσοβιτς) που πάιζει ένα περίεργο μπερδεμένο μπάσκετ. Κοντοί που μπορεί να σε …σκοτώσουν όπως ο Καανάν με τα 5τρ (!) και σχήματα χωρίς κλασικό ψηλό (όταν είναι εκτός ο Τζέκιρι) που έχουν όμως τέσσερις δίμετρους και κάτι και ολοι απειλούν. Στην άμυνα ο Περάσοβιτς επέλεξε χώρους αλλά όχι παθητικά και ο Ολυμπιακός δυσκολεύθηκε ειδικά στο α’ μέρος να περάσει την μπάλα στους ψηλούς του. Μόνο στο τέλος ο Φαλ΄πήρε καλές πάσες και τις αξιοποίησε.

Γενικά ήταν ένα περίεργο παιχνίδι που όπως το έπαιρνες το έχανες και γι αυτό πήγε στην παράταση. Οπως και να έχει με δύο συνεχόμενα καλά έως πολύ καλά διπλά, ο Ολυμπιακός αρχίζει και ..κρυφοκοιτάζει πλεονέκτημα έδρας με την τετράδα αρκεί να είναι υγιής. Το ματς στο Βελιγράδι την επόμενη εβδομάδα και το Κλάσικο του ΟΑΚΑ προπαραμονη Χριστουγέννων θα είναι κριτήρια για το που μπορεί να φτάσει φέτος στην κανονική περίοδο. Οπως και να έχει δείχνει ομάδα πλέι οφς με το παραπάνω έχοντας καλή άμυνα, σταθερότητα και παρουσία

Ο Μπαρτζώκας πήγε πολύ καλά το ματς καθώς είδε ότι πρέπει να πάει με Βεζένκοφ στο “4” και Λαρεντζάκη στο “3”αντί Παπανικολάου και δικαιώθηκε φέρνοντας δίπλα στον Σλούκα τον Ντόρσεϊ για τα μεγάλα σουτ και ας μην ήταν καλά. Το ματς κρίθηκε στις λεπτομέρειες αλλά ο Ολυμπιακός πάντα ήταν ένα κλικ μπροστά για το ροζ φύλλο και άλλωστε ήταν οδηγός στο σκορ. Και ας φτάσαμε στη παράταση… Συγκλονιστικος Λαρεντζάκης με τρομερή άμυνα και στον Χεζόνια (3/14σ ο κροάτης) αλλά και 6ρ και 5ας!

Εξαιρετικός Σλούκας με 12π (3/5τρ) και 8ας. Και φοβερός Βεζένκοφ σε όλα τα επίπεδα (22π,5κλ). Ο Ουόκαπ ο κλασικός αλλά αρχίζει και αποκτά θέμα με το σουτ (0/3τρ) που του δίνουν. Ο ΝτόρσεΙ αν και άστοχος (3/12σ) μίλησε στο τέλος όταν έπρεπε και έκανε και μια τάπα σημαντική! Ο Φαλ πολύ καλός στο β΄ημίχρονο όταν πήρε σωστά τις μπάλες. Μετριότατος ο Παπανικολάου (1/6σ),ο Πρίντεζης μόλις 6′,ο Μάρτιν και ο Μακίσικ με το Λιβιό πάλεψαν.