Η αλήθεια είναι ότι δεν είναι καιρός για κρίσεις... Η Εθνική Ελλάδας δεδομένων των νέων δεδομένων τα έχει πάει άριστα μέχρι τώρα και μπαίνει αήττητη στην 2η και καθοριστική φάση των προκριματικών του Μουντομπάσκετ.

Το θέμα είναι ότι έχει πάει καλά στα πολύ δύσκολα και έχουμε χρόνο πλέον που γεμίζει το ρόστερ από τους πρωτοκλασάτους. Θα τα πούμε και πριν το επίσημο τζάμπολ της 2ης φάσης την επόμενη Πέμπτη με την Σερβία. Αλλά στα φιλικά στην Γαλλία με την οικοδέσποινα την Κυριακή και το χτεσινό με το Μαυροβούνιο, έχουμε την ευκαιρία να δουλέψουμε γιατί μιλάμε για μια ομάδα εντελώς καινούργια.

Η Ελλάδα αυτή δεν έχει ουσιαστικά καμία σχέση με την Ελλάδα της 1ης φάσης καθώς λίγα παιδιά έχουν μείνει μιας και έλλειπαν οι πρωτοκλασάτοι της Ευρωλίγκα αλλά και μερικοί του ΝΒΑ,για την ακρίβεια ο Ντόρσεϊ. Συνεπώς είναι απόλυτα λογικά να έχουμε κενά διαστήματα, μεγάλες διακυμάνσεις και μπλακ άουτ, πολλά λάθη και πάει λέγοντας.

Τα δύο αυτά φιλικά είναι σημαντικά για να βρούμε κάποια πατήματα και μέρος μιας χημείας σαν ομάδα. Γιατί δεν προλαβαίνεις να κάνεις πολλά όπως πολλά δεν μπορούν να κάνουν και οι άλλοι. Πολλά νέα παιδιά, δυο γενιές διαφορετικές, πάλι λείπουν άλλοι αθλητές και μπέρδεμα. Παρόλα αυτά διάθεση υπάρχει και αισιοδοξία υπάρχει.

Το Μαυροβούνιο χωρίς τον ΝΒΑερ σούπερ Βούτσεβιτς δεν είναι και τίποτα, έχει απουσίες και νέο προπονητή και ψάχνεται. Χαμένο δείχνει. Αλλά έχει Σέρβικη σχολή μέσα του.

Δεν παίξαμε καλά στην αρχή, κάναμε πολλά λάθη, δεν είχαμε κυκλοφορία και βασικά στελέχη όπως Καλάθης και Ντόρσεϊ ήταν εκτός κλίματος ή σε κακή μέρα. Ετσι βρεθήκαμε να χάνουμε με κακές άμυνες και με 10π. (20′-30′) αλλά με το χαμηλό σχήμα στην 3η περίοδο και ένα 15-0 πήγαμε στο +13 και καθαρίσαμε. Με Σλούκα-Ντόρσεϊ μαζί καθώς ο Καλάθης εκνευρισμένος και σε κακή μέρα φορτώθηκε γρήγορα με φάουλ. Και χαμηλό σχήμα με Πρίντεζη-Μήτογλου στους ψηλούς και τον Παπαπέτρου στο 3 να δίνει πολλές λύσεις.

Χαλαρώσαμε πάλι στο τέλος αλλά γενικά ευχαριστημένοι είμαστε. Στο πρώτο μέρος με 2/11τριπ. κλασικό πρόβλημα στο σουτ που ελπίζουμε να λύσει ο Ντόρσεϊ που δεν γνωρίζει την ομάδα και θέλει χρόνο να μπει στο πνεύμα. Αλλά έχει θράσος και όρεξη και θα το κάνει γρήγορα, δεν τον φοβάμαι. Θα τα βάζει τα 15 ποντάκια του με 3-4τριπ. άνετα.

Μ’ άρεσε το πάθος των παλιών καραβάνων όπως Μαργαρίτη και Βασιλοπουλου που χρειάζεται όμως για να είσαι ομάδα. Με Καλάθη-Ντόρσεϊ με 1π συνολικά(!) βάλαμε 87 και είναι πολύ σημαντικό. Ο Πρίντεζης δείχνει να έχει βρει τις δυνάμεις του, ο Μπουρούσης σταθερή αξία, ο Παπανικολάου βοήθησε κλασικά.

Αρκετά τα 16 λάθη, βρήκαμε σουτ στο β’μέρος (6/10τριπ), απρόσμενα (Μπουρούσης-Βασιλόπουλος από 2) και σύνολο 8/21. Ο Μητογλου δείχνει ότι θα γίνει παίκτης πρώτης γραμμής γρήγορα και πήρε δίκαια ένα 20λεπτο με 14π. και γεμάτη εικόνα. Ο Σλούκας είχε δημιουργία (5ασ.) αλλά όχι εκτελεστικότητα. Ο Θανάσης τα κλασικά, ο Μάντζαρης ψάχνεται από πέρσι..