Η απόκτηση του Παπαγιάννη από τον Παναθηναϊκό είναι το κόλπο γκρόσο του καλοκαιριού και μια τεράστια επένδυση για το μέλλον και όχι μόνο ασφαλώς αφού ο διεθνής σέντερ θα προσφέρει άμεσα και μιας και θα είναι εδώ θα λύσει και το πρόβλημα της Εθνικής μας ομάδας. Ο Παπαγιάννης είναι για μένα ο διάδοχος του Φασούλα και τέτοιο παίκτη είχαμε να δούμε χρόνια. Ασφαλώς ακόμα δεν έχει παίξει όπως λέμε μπάσκετ μιας και πρόλαβε μισή σεζόν σχεδόν στον ΠΑΟ πριν πάει στο ΝΒΑ που για άγνωστο λόγο όμως δεν μπόρεσε να πιάσει την ευκαιρία που είχε και δεν ξέρουμε ποιος φταίει.

Επιλέχθηκε σε ένα σπουδαίο νούμερο (13) από τους Σανς για να πάει με ανταλλαγή άμεσα στους Κινγκς που όμως δεν μπόρεσαν να του δώσουν αυτό που περίμενε και στο Πόρτλαντ αν και στην ουσία δεν είχε μεγάλο ανταγωνισμό δεν φάνηκε να πιστεύουν σε αυτόν και έτσι δεν έπαιξε σχεδόν ποτέ και γύρισε στην Ευρώπη. Ισως δεν του ταιριάζει το ΝΒΑ, ίσως ήθελαν κάτι άλλο εκεί που δεν μπορούσε ο παίκτης. Που για μένα θα είχε καλή καριέρα καθώς είναι 2.17μ. αλλά τρέχει για το ύψος του καλά και πασάρει εξίσου καλά.

Οπως και να έχει ο Παπαγιάννης πήρε… λεφτάκια για μια ζωή εκεί και γυρνά στην Ευρώπη πολύ γρήγορα και καλώς κάνει. Στην Ευρώπη έχει την ευκαιρία να ευχαριστηθεί μπάσκετ, να δουλέψει μόνος και να παίρνει και συμβόλαια του 1-2 εκατ. ανάλογα την εξελιξή του. Έκανε την σωστή κίνηση αλλιώς θα έμενε γυρολόγος στο ΝΒΑ για τα λεφτά και αν… Και θα έπαιζε στην θυγατρική λίγκα και στα 25 μάλλον θα είχε μείνει αιώνιο ταλέντο. Και έκανε και την σωστή επιλογή γυρνώντας στα μέρη που ξέρει και τον ξέρουν και τον εμπιστεύονται αντί να τρέξει πχ στην Μόσχα ή κάπου αλλού.

Ο αντίλογος στο περί σπουδαίας μεταγραφής είναι το “έλα μωρέ και που έπαιζε πριν,τι έκανε,αποτυχημένος είναι “. Και η συνέχεια; “Καλά δεν έχετε πάρει χαμπάρι; Αλλαξε το μπάσκετ και δεν χωράνε Παπαγιάννηδες,δηλαδή τόσο ψηλά παιδιά”. Δηλαδή ο Τόμιτς ο Κροάτης δεν χωράει στο σύγχρονο μπάσκετ;

Οκ αλλάζει το μπάσκετ και πάει στην αθλητικότητα και στα κοντά σέντερ. Αλλά όχι για όλο το παιχνίδι. Δεν θέλεις δηλαδή ένα σέντερ 2.15 και 2.17 να σου βάζει την μπάλα στο καλαθάκι με σερβιρισμένες πάσες και να ακουμπάς την μπάλα στην ρακέτα για να ανοίγεις τον αντίπαλο όταν δίνει βοήθειες στο θηρίο σου; Δηλαδή ο Τόμιτς ήταν κακός στο 15λεπτο του και παραπάνω; Μήπως ο ΠΑΟ δεν έχασε πέρσι απο την Ρεάλ σε μεγάλο ποσοστό επειδή δεν είχε ένα σέντερ να ακουμπά την μπάλα και ένα αντίβαρο για τον Ταβάρες που ειδικά στο 2ο και πιο καθοριστικό παιχνίδι του ΟΑΚΑ και την ελληνική ήττα έκανε πάρτι; Πλάκα κάνουμε τώρα;

Ο ΠΑΟ βρήκε τεράστιο σέντερ όνομα και πράμα και τζάμπα φέτος και θα τον πληρώσει καλά τα επόμενα χρόνια. Αλλά βρήκε σέντερ ολκής καθαρό και Έλληνα μάλιστα και κολλάει και ένα αθλητικό 5αρι και καθάρισε. Ο Παπαγιάννης άμεσα θα δώσει πράματα που έλλειπαν πέρσι και σε 1-2 χρόνια μπορεί να γίνει ο καλύτερος σέντερ της Ευρώπης εφόσον συνεχίσει να δουλεύει και με τον σωστό τρόπο.

Τρέχει καλά για το ύψος του, πασάρει καλά, είναι τσαμπουκάς και έχει μυαλό. Παραλίγο να καθαρίσει μόνος του στους τελικούς με Πεδουλάκη στον πάγκο τον Ολυμπιακό όταν τον έβαλε ο προπονητής του στα βαθιά στα 18-19 του λίγους μήνες πριν μετακομίσει στο ΝΒΑ. Πλέον στα 21 του που μόλις έκλεισε έχει δουλειά μπροστά του για να καλύψει μια χαμένη διετία αλλά και μια τεράστια ευκαιρία να κυριαρχήσει στις Ευρωπαϊκές ρακέτες!