Η εικόνα του Ολυμπιακού χθες στο θρυλικό Αστρομπάλ της Βιλερμπάν ήταν το λιγότερο αποκαρδιωτική. Μια ομάδα που δεν θύμιζε Ολυμπιακό παρά μόνο στο όνομα, μια ομάδα χωρίς αρχή και τέλος, μια ομάδα που δεν ήξερε τι παίζει, μια ομάδα που έπαιζε στη τύχη. Μια ομάδα Α2 θα έλεγε κανείς όπως αποφάσισε άλλωστε η διοίκηση της ομάδας που είναι η πρώτη στην ανάληψη ευθυνών.

Τα περσινά οικονομικά ζητήματα ταλανίζουν προφανώς την ομάδα που δεν απέκτησε ένα καλό πλέϊ μέικερ και αντ’ αυτού έχει τον Τσέρι που είναι κανονικά για Α2 και τον Μπάλγουιν που είναι για το Ρέθυμνο, άντε λίγο Προμηθέα και τέλος. Εκτός αν αύριο ο αθλητής γίνει… Μάτζικ οπότε τότε οι άνθρωποι του Ολυμπιακού θα παίζουν φαντάζομαι και Τζόκερ!

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε την σεζόν με στόχο την οκτάδα όπως είπε. Από τα φιλικά ήρθαν τα καμπανάκια. Και στο πρώτο επίσημο καμία βελτίωση και καμπάνες… Ο Ολυμπιακός πρωτίστως δείχνει άρρωστη ομάδα, μικρή ομάδα για το μέγεθός της. Κανένα πάθος, κανένας ενθουσιασμός. Και ενώ υποτίθεται με ένα παιχνίδι πλέον θα έπρεπε οι παίκτες να έχουν τρομερή ενέργεια . Η μη συμμετοχή στην Α1 δίνει πολλά άλλοθι αλλά όχι και στο μέτριο ρόστερ. Κανένας ξένος πάνω από 1εκ. Ο Μπλατ ήθελε να φτιάξει ομάδα στα μέτρα του να σουτάρει και να τρέχει. Ο Ολυμπιακός τρέχει όχι απλά βιαστικά όπως είναι η διαφορά αλλά και χωρίς κατεύθυνση. Και δεν σουτάρει καλά φυσικά καθώς ξεκίνησε με 1/11τρ! Απέναντι όλα αυτά στην χειρότερη ίσως ομάδα της διοργάνωσης με χαμηλότερο μπάτζετ από αυτόν και χωρίς κανέναν γνωστόν παίκτη. Άλλωστε κανέναν δεν θα έπαιρνε νομίζω από την Βιλερμπάν ο Μπλατ στην ομάδα του. Και όμως η Βιλερμπάν έμοιαζε ομάδα ΝΒΑ και πέρναγε από πάνω κάθε “ερυθρόλευκο” ο κάθε παίκτης της.

Ο Ολυμπιακός έχει τρομερό πρόβλημα στον άσο και ο Μπλατ που θα έπρεπε να έχει τον Σπανούλη 30′ μέσα αφού δεν έχει αγώνα και ήταν εξαιρετικός όσο έπαιξε,τον είχε εκτός. Ο Μιλουτίνοφ και ο Παπανικολάου περπάταγαν και πάλευε μόνος ο Πρίντεζης και ο Πάντερ που περίμενε καμιά μπάλα και δεν έπαιρνε. Ο Ολυμπιακός δεν είχε πλέις παρά μόνο σουτ στην τύχη και χωρίς σύστημα σαν ομάδα ΝΒΑ χωρίς να έχει ανάλογους όμως παίκτες. Σε ένα ματς με “πρέπει” για να ελπίζει και να φτιάξει την ψυχολογία του και του κόσμου,ήταν ανύπαρκτος.

Ασφαλώς μεγάλες οι ευθύνες και του Μπλατ. Πλέον ο Ολυμπιακός με το καλημέρα δείχνει ότι πρέπει να ξεχάσει τα πλέι οφ εκτός αν γίνουν θαύματα. Και έτσι χωρίς Α1 θα είναι σε σε μια περιδίνηση χωρίς ελπίδα…. Θύμισε Μάρτη με την συντριβή χτες όταν αδιάφορος έτρωγε 30π στην Γκραν Κανάρια. Τώρα κάτι ανάλογο με το καλημέρα και όπως δείχνει από αρχές του νέου έτους θα έχει τελειώσει η σεζόν και μετά περίμενε καλό Οκτώβρη πάλι. Κοινώς σε λίγο ο κόσμος του θα ξεχάσει το τμήμα μπάσκετ του Ολυμπιακού. Γι αυτό δεν ευθύνεται κανείς; Μονόδρομος για τον Ολυμπιακό είναι η απόκτηση δύο παικτών ειδικά άσου. Και εδώ αναρωτάται κανείς έδινε τόσα λεφτά για τον Σλούκα όπως ακούστηκε,γιατί δεν πήρε άλλον;Γιατί δεν έδωσε τον Μιλουτίνοφ ώστε με τα 3εκ να πάρε τρεις καλούς Αμερικανούς;