Αλλες εποχές μια ήττα από την Βιλερμπάν θα έφερνε όχι απλά γκρίνια αλλά και κλυδωνισμούς στο πράσινο στρατόπεδο. Μια συντριβή με 30π θα είχε από ..επιστροφή με βάρκα έως την παραμονή του Βόβορα για καφέ στο Λιόν καθώς θα είχε απολυθεί λίγα λεπτά μετά το ματς. Και του οιοδήποτε Βόβορα πλην Ομπράντοβιτς και άντε και ενός ακόμα τέτοιου ονόματος.

Η συντριβή του Παναθηναϊκού στα επίπεδα διασυρμού και χειρότερα στην Γαλλία από την ουραγό Βιλερμπάν και ας προσπάθησαν κάποιοι εντέχνως να πουν ότι είναι η πιο αθλητική ομάδα στην έδρα της στην Ευρωλίγκα, δεν έφερε τίποτα απ όλα αυτά.

Σε βαθμό ύψιστης περιέργειας με βρήκε η επόμενη μέρα. Και τελικά έβγαλα το συμπέρασμα. Γίναμε ΝΒΑ! ‘Η ο Παναθηναϊκός “μίκρυνε” σε μέγεθος τόσο πολύ ξαφνικά που δεν τρέχει τίποτα. Ή και τα δύο μαζί ή λόγω πανδημίας δεν ασχολειται κανείς!

Το ότι πάντως ολάκερος ΠΑΟ διασύρεται στην Βιλερμπάν και όλα καλά, δείχνει πολλά πέραν από την πλάκα.

Από την μια πλευρά μπορεί να γίναμε ΝΒΑ που δεν τρέχει τίποτις αν τρώνε οι Λέικερς 40π στην Μινεσότα πχ… Και ακούς το περίφημο “that’ s life” . 

Aπό την άλλη μπορεί να το έχουν πάρει χαμπάρι όλοι πλέον ότι η μεταβατική σεζόν του ΠΑΟ θα έχει και συντριβές και 100ρες και βραδιές που δεν θα θέλει να θυμάται ποτέ.

Ο μόνος “χαρούμενος” είναι ο Βόβορας που δεν είδε τις ερινύες για την θέση του στον ύπνο του αν και περασμένες εποχές και πρόσφατες μάλιστα δεν θα προλάβαινε καν να κοιμηθεί! Σημεία των καιρών…

Οπως και να έχει όμως η φανέλα του ΠΑΟ είναι βαριά και ο κόσμος ανέχεται και περιμένει ήττες αλλά όχι αμαχητί, όχι διασυρμούς, όχι κάτω τα χέρια. Στο επόμενο ματς του ΟΑΚΑ αν υπήρχε δυνατότητα παρουσίας φιλάθλων θα είχαμε και “ου” και το πολύ 3-4000.

Από εκεί και πέρα μου έκανε και εντύπωση ότι ολάκερος Παναθηναϊκός διασύρθηκε στην Λιόν από την ουραγό επαναλαμβάνω Βιλερμπάν και τα περισσότερα ΜΜΕ αντέδρασαν ήπια και στα σόσιαλ μίντια όλα καλα σχεδόν…

Μήπως τελικά ο κόσμος έχει υποβαθμίσει και “μικρύνει” ήδη την φετινή ομάδα; Γιατί δεν είδα και πολυ κριτική για τα τεράστια λάθη της διαχείρισης του ρόστερ, σχόλια για την επόμενη μέρα, για αλλαγές σε όλα τα επίπεδα και τα σχετικά. Και δεν λέω ότι πρέπει και καλά να γίνουν αν και σίγουρα αλλαγές παικτών θέλει ο φετινός ΠΑΟ.

Επίσης θα διαφωνήσω με τον κόουτς Βόβορα σε κάποια πράματα. Αφού όπως λέει η Βιλερμπάν σε επίπεδο ενεργειας με την αθλητικοτητά της έχει την καλύτερη ομάδα εντός έδρας, τότε γιατί δεν πήρε και αυτός τέτοιους παίκτες αφού η Βιλερμπάν έχει ένα επίσης χαμηλό μπάτζετ; Και επίσης τότε από ποιούς είναι καλύτερος ο ΠΑΟ;

Οπως επίσης απορώ γιατί δεν ρώτησε κανείς τον προπονητή των πρασίνων ποιός φτάει για την εικόνα της Τρίτης. Γιατί ο ΠΑΟ διασύρθηκε από την Βιλερμπάν και όχι τους Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς. Άλλο χάνω,αλλά είμαι αποκαρδιωτικός.

Κανείς δεν έφταιγε για την εικόνα αυτή; Και αν δεν έφταιγε κανείς μήπως αυτό δεικύει και την πραγματική δυναμική τελικά που δεν συμφωνώ. Καθώς είναι θέμα διαχέιρισης.

Ο ΠΑΟ έφαγε 95π μ.ο παθητικό εκτός έδρας μέσα σε ένα 20ημερο στα ματς που περιμένε να χτυπήσει, δηλαδή Βαλένθια, Μπασκόνια, Βιλερμπάν! Κανείς δεν ρωτησε γιατί ο Παπαγιάννης κορυφαίος με την Μπάγερν δεν ξεκίνησε καν στην πεντάδα με αντίπαλο τον 2.16 Φολ μάλιστα; Και πολλά ακομα…

Μάλλον άλλαξαν οι εποχές…