Εμείς τι θέλουμε να πάμε στα πλέι οφς της Ευρωλίγκα βρε παιδιά; Με τι; Τέλος πάντων,ξεκίνησα ανάποδα. Αλλά δεν κρατιόμουν με το εγχώριο …παραμύθιασμα περι ομαδάρων μας και ατυχίας και μπλα μπλα…. Το θέμα είναι ότι είδαμε μια ακόμα ΜΑΤΣΑΡΑ στην Μαδρίτη.

Και είδαμε ένα τρομερό ματς σε διακυμάνσεις. 17-0 η Ρεέλ με το καλημέρα,+13 η Εφές καπάκι και πάρτην κάτω! Ασύλληπτο ματς. Και το πήρε η φανέλα,η εμπειρία και πως το πήρε κιόλας. Με μαγκιά,με γίγα Λάσο στο πάγκο. Απίστευτο κοουτσάρισμα και με δύο 18χρονους στην πεντάδα ,Αλοκέν και Γκαρούμπα.

Κακά τα ψέματα η Εφές είναι διαστημική ομάδα.Εκανε περίπατο το 2-0 με την γηρασμένη αλλά πάντα φιρμάτη Ρεάλ.Που όμως έχει μπει στο τελος εποχής με 35αρηδες + τους σταρ της ,με την φυγή στο ΝΒΑ των Καμπάτσο-Ντεκ μεσούσης και παίζοντας και χωρίς τον γίγαντα και κορυφαίο σέντερ της Ευρώπης Ταβάρες στα δύο ματς της Μαδρίτης(και σήμερα και με τον Λαπροβίτολα μόλις 4′ και τον Τέιλορ μόλις 4′!).

Και τα πήρε σχεδόν καρμπόν. Με το ίδιο ουσιαστικά σκορ !80-76 το περασμένη με ένα τρομερό 16-0 στο τέλος και στα 2” σήμερα πάλι ήταν 80-76! Και αν βάλουμε το φινάλε στο πρώτο ματς της Μαδριτης και την αρχή στο τελευταίο η Ρεάλ έκανε ένα απίστευτο 33-0!! Και όμως αυτή είναι η βασιλισσα… Από τελειωμένη έφερε την σειρά στα ίσα και όλα γίνονται.

Δεν έχει ξαναγυρίσει λέει σειρά από 2-0 και μάλιστα στο ρελαντί αλλά πήγαινε πες το στην Ρεάλ. Σε τέτοια φανέλα….Ολα γίνονται πλέον στην Πόλη στο 5ο ματς και ας έιναι φαβορί η Εφές . Κρατώ την φανέλα της Ρεάλ και όλα αυτά χωρίς κόσμο,το τρομερό Λάσο στους πάγκους αλλά και ότι παίζει με πιτσιρικάδες σαν βασικούς με τον Γκαρούμπα στα 18 να είναι MVP και ήδη ο καλύτερος αθλητικός σέντερ στην Ευρώπη(του μένει να φτιαξει την τεχνική στην επιθεση).

Το ματς ξεκινά με ένα τρομερό 17-0 στο 5′! Με τη Ρεάλ με Κάρολ(στα 37)και τους νεαρούς Αλοκέν-Γκαρούμπα πενταδάτους και την Εφές που μπήκε μπλαζέ να ψάχνεται και να κάνει το ένα λάθος μετά το άλλο. Η είσοδος των Γιουλ-Ρούντι φέρνει πάθος και εμπειρία αλλά λόγω ηλικίας αδυναμία στα πόδια. Ο Μποντουά που πέρασε για την Εφές έγραψε σε 15′ το τρομερό 5/5τρ και η τουρκική ομάδα έγινε διαστημική όπως την ξέρουμε. Το 17-0 με ένα 2-21(!)έγινε εν ριπή οφθαλμού 19-21 και από την αρχή.

Η κλάση της Εφές έφερε το ματς καρμπόν όπως το περασμένο. Η Εφές προηγήθηκε στο ρελαντί μετά με 59-72 στο 33′. Και ο Λάσο κάνει το κόλπο γκρόσο.Πεντάδα με Γιουλ,Ρούντι,Κάρολ,Αμπάλντε και Γκαρούμπα (δηλ με 4 κοντούς και τον Ρούντι δέυτερο …ψηλό!!)και άμυνες χώρου με παγίδες και προσαρμογές.

Η διαστημική Εφές δεν έγινε απλά γήινη αλλά κάτι χειρότερο και σκοράρισε μόνο με βολές! Η Ρεάλ έκανε με υπομονή ένα τρομερό 19-2 όπως στην αρχή δηλ και 78-74. Το ματς βασικά κρίθηκε στο 76-74 με το άστοχο τρίποντο του Λάρκιν στα 16” και τέλος! Κλειδί τα 33-23 ριμπάουντς και η κυριαρχή της …κοντής Ρεάλ με τον …”πάνθηρα”Γκαρούμπα στις ρακέτες. Η Εφές πήρε από τους ψηλούς 13π! Και ο παίκτης κλειδί Σανλί έπαιξε μόλις 4′! Ο Αταμάν ηττήθηκε κατά κράτος σήμερα.