Αν έλεγες του Μπαρτζώκα ότι η ομάδα του θα κερδίσει Μπάγερν και Βιλερμπάν κολλητά σε τρεις μέρες με 20αρες και βάλε ,θα σε έστελνε έξω από τα αποδυτήρια! Καθώς στην φετινή Ευρωλίγκα όχι μόνο δεν υπάρχει εύκολο παιχνίδι αλλά τα συνεχόμενα ματς κρύβουν παγίδες ακόμα και αν είναι κολλητά στην έδρα σου και επίσης αυτές οι αναμετρήσεις με το πρέπει φέρνουν το άγχος και στραβώνουν εύκολα.

Ο Ολυμπιακός ξεπέρασε με συνοπτικές διαδικασίες τα εμπόδια Μπάγερν και Βιλερμπάν σαν να έπαιζε στην Α 1 (!) και θυμίζοντας ομάδα περασμένων εποχών που βρέξει χιονίσει στο ΣΕΦ θα πάταγε τον αντίπαλο.Και αν φόβισε κάποιους η 20αρα και βάλε με την Μπάγερν προχτές, ο Ολυμπιακός ήταν ακόμα καλύτερος με την Βιλερμπάν. Μια ομάδα που εκτιμά πολύ ο Μπαρτζώκας αφού συχνά πυκνά παίρνει παίκτες από αυτήν και που πάντα τον δυσκολεύει καθώς είναι πολύ αθλητική. Και φέτος αν και ήρθε με 6 ήττες στα 7 τελευταία λόγω απουσιών και δύσκολου προγραμματος, δεν έπαυε να είναι επικίνδυνη καθώς αντέχει ακόμα στην μέση έχοντας μεταξύ άλλων αλώσει και το ΟΑΚΑ

Αν και ο Ολυμπιακος άρχισε μουδιασμένα και χρειάστηκε 2,5 λεπτά να σκοράρει,η άμυνα ήταν συνεπής. Στο πρώτο δεκάλεπτο η Βιλερμπάν είχε 4/15σ και ο Ολυμπιακός από το 0-4 πήγε στο 20-6. Ο Μπαρτζώκας κινήθηκε σε αθλητικές βασικά πεντάδες μέχρι να καθαρίσει το ματς και το ημίχρονο ήταν 39-21 και τέλος. Η ελληνική ομάδα διατηρεί το αήττητο στο ΣΕΦ,στήριγμα είναι πάντα η άμυνα και αυτό δείχνει υγεία και βλέπει πλέον τετράδα και πλεονέκτημα έδρας όσο δεν μπορούν να πατήσουν γκάζι ΤΣΣΚΑ και Εφές.

Ο Ολυμπιακός πάει με την καλύτερη ψυχολογία στο ντέρμπι του ΟΑΚΑ την επόμενη Πέμπτη που έχει διπλό κίνητρο καθώς θέλει και νίκη βαθμολογικά βασικά αλλά και για τον κόσμο λόγω των ειδικών συνθηκών. Στο β’ μέρος ο Μπαρτζώκας μοίρασε το χρόνο . Κρατάμε ότι στο πρώτο μέρος ο Ολυμπιακός με εξαιρετική άμυνα σε όλα τα επίπεδα άφησε στο απόλυτο μηδέν με 0/7σ τους Οκόμπο-Τζόουνς που σκοράρουν άνετα 40π το ματς. Και είχε +18 χωρίς υπερβολές και με μόλις 3/15τρ. Η Βιλερμπάν είχε στο διάστημα αυτό 9/28σ. Ολοι έβαλαν από κάτι στο σύνολο. Καλύτερος όλων καθώς πήγε καλά και επιθετικά που δεν το συνηθίζει,ο Παπανικολάου με 15π.