Προ ημερών ήμουν στην Πάτρα με αρκετά επώνυμη μπασκετική παρέα και μεταξύ άλλων ερχόμενη η κουβέντα στους ημιτελικούς της ομάδας της Πάτρας με τον Ολυμπιακό, άκουσα ότι στην αχαϊκή πρωτεύουσα πίστευαν ότι θα γίνει μάχη! Τους απάντησα 30 στην Αθήνα και 20 στην Πάτρα στο ρελαντί μάλιστα. Τελικά έπεσα έξω όχι ως προς το σκεπτικό αλλά στο μέγεθος των συντριβών του Προμηθέα. Ο Ολυμπιακός διέλυσε τον Προμηθέα και με συνοπτιές διαδικασίες κλείνει εισιτήριο για τους τελικούς και θα έχει και παραπάνω ξεκούραση σε μέρες από τους πράσινους που σκόνταψαν στην Λάρισα. Αλλά όλα έχουν εξήγηση.

Ο Προμηθέας φέτος δεν βλέπεται. Έχει αλλάξει τρεις προπονητές, έχω χάσει τον λογαριασμό με τους παίκτες και δεν θυμίζει την ομάδα θαύμα της επαρχίας αλλά μια ομάδα όπως πχ ήταν η ΑΕΚ χρόνια, δηλαδή με σχετικά λεφτάκια που προσπαθούσε για την επιτυχία και άλλαζε παίκτες και προπονητές σαν πουκάμισα. Ο Προμηθέας ξεκάθαρα για μένα έφυγε από το πλάνο του σαν σκεπτικό και μπήκε σε άλλα μονοπάτια που δεν του πάνε. Το ότι απέκλεισε την ΑΕΚ με μειονέκτημα είναι επιτυχία καθώς ήταν σε τραγική κατάσταση και ο Γιατράς βοήθησε με τον ερχομό του. Αλλά η ομάδα είναι μέτρια. Και έπιασε ήδη ταβάνι. Και με το σύγχρονο ταβάνι δεν μπορεί να κοιτάξει στα μάτια ομάδες όπως ο Ολυμπιακός. Και το καλοκάιρι θέλει restart.

Πάμε στον Ολυμπιακό. Πολλοί έσπευσαν να προδικάσουν ότι θα του κάνει κακό το Φ4 της Ευρωλίγκα και θα από συντονιστεί. Και το υποστήριξαν μετά το αγχωτικό (60-59 στο 35′) 1-0 με το Περιστέρι στο ΣΕΦ. Μην ασχολείστε, είχα πει. Ο Ολυμπιακός πράγματι ήταν επηρεασμένος στο πρώτο ματς και μετά πάτησε όπως περιμέναμε γκάζι. Καθώς δεν απέτυχε στο Φ4. Το αντίθετο. Και γύρισε ορεξάτος για να πάρει τον τίτλο και να δείξει ότι είναι το αφεντικό για τα καλά πλέον στην πατρίδα μας. Και μάλιστα έχει βρει την φόρμα του που δεν έχασε και ποτέ, έκανε αλλαγή διακόπτη από την Ευρωλίγκα και πάτησε γκάζι σκορπώντας με μπασκετάρα και 100αρες τον Προμηθέα και στέλνοντας το μήνυμα ότι εδώ είμαστε για τους τελικούς. Και φυσικά πάλι από την άμυνα άρχισε να ανοίγει τα σκορ και τις διαφορές δείχνοντας ότι όλοι είναι σε φουλ ετοιμότητα.