Ο Ολυμπιακός έχασε στην Μόσχα από την ΤΣΣΚΑ που είναι στα μεγάλα φαβορί για τον τίτλο με 88-82 .Απέναντι σε μια ομάδα με πολύ πολύ ακριβότερο ρόστερ επίσης. Συνεπώς δεν λέει απολύτως τίποτα αυτή η ήττα που πάντως ενόχλησε κάποιους επειδή ουσιαστικά ήρθε εύκολα μιας και έχανε με 15π η ελληνική ομάδα. Και επειδή εντυπωσιάστηκαν από τα προηγούμενα ματς των “ερυθρολεύκων” αλλά και επειδή η ρώσικη ομάδα δεν είχε τους βασικούς της ψηλούς Σεγκέλια-Μιλουτίνοφ Ομως για σταθείτε. Το ότι ο Ολυμπιακός ανέβηκε επίπεδο και παίζει φέτος άμυνα και έγινε ομάδα πάλι με την σημασία της λέξεως,δεν σημαίνει ότι είναι ομάδα που θα παίζει μέχρι τέλους σε τέτοιες έδρες. Συνεπώς καμία έκπληξη για το αποτέλεσμα. Που έδειξε σαφώς αδυναμίες που σαφως υπάρχουν αφού έχει πολύ πιο φτηνό ρόστερ. Αλλά το ζητούμενο ήταν να πάει να κερδίσει στην Μόσχα ο Ολυμπιακός; Οχι ασφαλώς και γι αυτό δεν αλλάζει κάτι. Ο Ολυμπιακός πορεύεται μια χαρά. Αλλά έδειξε και ότι υπάρχει διαφορά κλασης με τα μεγάλα ονόματα.

Αυτή την φορά η τρομερή ερυθρόλευκη άμυνα δεν άντεξε πάνω από 10-15′ στο σύνολο. Η ΤΣΣΚΑ του Ιτούδη διάβασε το ματς σωστά μετά το 10λεπτο και το +10 του Ολυμπιακού και με ένα 28-13 στην 2η περίοδο έδειξε ότι είναι το αφεντικό. Ο Ολυμπιακός πλην του ασύλληπτου Ντόρσεϊ (άρχισε με 4/4τρ και τελείωσε με 32π) δεν είχε άλλες επιθετικές λύσεις στην καλοστημένη άμυνα χώρων της ΤΣΣΚΑ και έτσι η “αρκούδα”πήγε στο +15. Ο Ολυμπιακός στο τέλος της 3ης περιόδου και αρχή της 4ης,με ένα κακό πεντάλεπτο με τον Βεζένκοφ στο “3” και Λιβιό-Φαλ και στην περιφέρεια Ντόρσεϊ-Γουόκαπ,το έκανε ντέρμπι και το πήγε στο καλάθι στο 32′(66-63). Εκεί ο Μπαρτζώκας έκανε εκ του αποτελέσματος λάθος καθώς έβγαλε τον Βεζένκοφ από το 3 και τον πήγε στο 4 (έξω ο Φαλ) και έτσι με τον Μακίσικ στο 3 η ομάδα κόλλησε,έφαγε 3τρ στην σειρά και τέλος! Ο Ολυμπιακός κρατά ότι επέστρεψε και στο τέλος μείωσε πάλι στους 4π στο 39′ αλλά έχασε δίκαια.

Κρατάμε επίσης ότι όταν είναι κακός ο Σλούκας (2π,1ας μόλις)υπάρχει πρόβλημα. Ακόμα θα μπορούσε στο δεύτερο μέρος να πάρει περισσότερο χρόνο ο μαχητής Λαρεντζάκης .Πλην Ντόρσεϊ οι άλλοι είχαν 2/11τρ και ο Βεζένκοφ έμεινε χαμηλά με 6π. Ο Μακίσικ ψάχνει τη θέση του φέτος με την έλλευση Ντόρσεϊ και το έχουμε επισημάνει νωρίς(είχε 2/9σ). Εξαιρετικός ο Λιβιό(11π)με πολλές μάχες μάλιστα. Μεγάλο το πρόβλημα στην άμυνα στο 3 με τον Κλάιμπουρν να έχει 29π! Και φυσικά κρατάμε ότι εμφανίστηκαν και αμυντικά προβλήματα για πρώτη φορά φέτος σε τέτοιο βαθμο. Για τον Ολυμπιακό δεν τρέχει τίποτα απολύτως ούτε από την εμφάνιση.Θέλει τα τρία συνεχόμενα ματς μέσα να πάρει πλέον με Άλμπα,Φενέρ,Μονακό και όλα καλά!