Πάλι άρχισαν οι απορίες, νωρίς νωρίς φέτος γιατί δεν ξεκίνησε τρένο όπως άλλες σεζόν, για την Μπαρτσελόνα και άρχισαν μαζί και οι πρώτες εκτιμήσεις περί της αξίας του Πασκουάλ στον πάγκο. Βεβαίως εγώ δεν θα πάω στο άλλο άκρο. Η Μπαρτσελόνα ήταν και είναι στα φαβορί για το τρόπαιο της Ευρωλίγκα. Μαζί με άλλες 5-6 ομάδες είναι στα μεγάλα φαβορί και θα είναι γιατί είναι το μεγαλύτερο κλαμπ και brand name στην Ευρώπη,γιατί έχει φανέλα, γιατί έχει ακριβό ρόστερ και έναν Ναβάρο που μπορεί να σου πάρει και 2 τελικούς μόνους.

Αλλά από την άλλη περιμένεις μια τέτοια ομάδα να πάιζει καλό μπάσκετ, να έχει διάρκεια, να αντιδρά σωστά στις δύσκολες στιγμές και να παίρνει και τις κούπες. Η Μπαρτσελόνα δεν κάνει πολλά απ αυτά καθώς μια ο Ολυμπιακός με την άμυνα του Ίβκοβιτς και μια η Ρεάλ πέρσι την άφησαν εκτός τελικού στην Ευρωλίγκα ενώ ήταν και πρώτο φαβορί έχοντας επί χρόνια τον ίδιο κορμό και τον κορυφαίο σκόρερ της Ευρώπης τον Λα Μπόμπα Ναβάρο! Οταν λοιπόν δεν έρχεται το αποτέλεσμα λες κάτι γίνεται.

Ο Πασκουάλ ήταν βοηθός και εδώ και μερικά χρόνια αναβαθμίστηκε και η παγίδα ήταν ότι βρήκε τον Γιαννάκη και τον φοβισμένο Ολυμπιακό στο Παρίσι το 2010 με μια έτοιμη ομάδα , τον καθάρισε εύκολα και όλοι νόμισαν ότι ο Τσάβι έγινε ο γίγαντας Τσάβι! Ενας προπονητής μάλλον φοβισμένος και αγχωμένος ο ίδιος που κυκλοφορει με ένα μπλοκάκι συνέχεια αλλά από καινούργια πράματα μηδέν. Με τόσα λεφτά η Μπαρτσελόνα κάνει κακό σχεδιασμό και στο παρκέ ο Πασκουάλ δεν έχει πάρει παρά ελάχιστα ματς με την προπονητική του αξία καθώς πέρσι για παράδειγμα δεν ήθελε και πολύ σκέψη η ζώνη με τον Παναθηναϊκό των 65π που αν είχε ένα Φώτση θα τον είχε στείλει αδιάβαστο όπως και το 2011 ο Ζοτς με μειονέκτημα.

Συνεπώς ο αποτυχημένος κάθε χρόνο στην Ευρωλίγκα Πασκουάλ απορώ τι στο καλό δημόσιες σχέσεις έχει και εμφανίζεται προπονηταράς.. Με την λογική αυτή έχουν χίλια δίκαια οι Μπαρτζώκας και Πεδουλάκης αν τσαντίζονται στην κριτική που τους γίνεται καθώς αν τα βάλουμε κάτω τι βρήκαν, τι μπάτζετ έχουν και τα σχετικά, είναι 2 σκάλες πάνω από τον ισπανό τεχνικό που είναι απλά ένας καλός τεχνικός αλλά χωρίς ΚΑΜΙΑ ατομική πρόοδο προπονητικά μιας και λειτουργεί σαν βοηθός προπονητή τόσα χρόνια με μια ομάδα που παέι με τον αυτόματο πιλότο και τον Ναβάρο αλλά επειδή παρεμβαίνει της χαλάει και την μαγιά στο τέλος ο ίδιος πάλι! Η Μπαρτσελόνα είναι κακοστημένη και φέτος.

Εδώ και χρόνια λέμε που πας χωρίς πλέι μέικερ και όταν έχεις ένα Ναβάρο; Με τον μπουκαδόρο και χωρίς θέση Χουέρτας που είναι παγκίτης για μεγάλη ομάδα με την έννοια να αλλάξει τον ρυθμό, που πας όταν τον έχεις βασικό πόιντ; Και από πίσω έχεις ένα κουβαλητή για 10΄το πολύ τον Σάντα. Χωρίς καθαρό πόιντ. Πήρε φέτος τον Πάλεν που σκέφτεται να βάλει την μπάλα στο καλάθι και όχι να πασάρει και πήρε τον Όλεσον ένα σκόρερ για να τον έχει μπακ απ του Ναβάρο ; Στο 3 καλή κίνηση αφού έφυγε ο Μάικλ με τον Παπανικολάου και τον νεαρό εξελίξιμο Αρμπίνες. Στους ψηλούς πήρε τρία σέντερ. Τον Τόμιτς, τον Ντόρσει και τον Λάμπε. Μια χαρά δίδυμο οι δύο πρώτοι και ο νεαρός Τοντόροβιτς. Παίρνει τον καλό Λάμπε όμως που είναι 4-5αρι και μαζί με τον Τόμιτς η ομάδα είναι αργιά και βαριά και δεν μπορει να μαρκάρει τα ντράιβ και χαμηλά σχήματα . Παίρνει και τον Νάχμπαρ για το 3-4 που οκ είναι μια λύση εμπειρίας και έχει και τον τραυματία αλλά πλέον πιο αργό και από μένα Λόρμπεκ!

Με όλα αυτά είναι μια ομάδα γεμάτη αλλά με περίεργη χημεία που επειδή και ο προπονητής της δεν είναι και ο καλύτερος έχει ακόμα πιο μεγάλο πρόβλημα να δέσει. Και βλέπουμε πόσο άσχημα κολλάει στις ζώνες. Και πόσα νεκρά διαστήματα έχει ειδικά όταν δεν είναι καλά ο Ναβάρο κα καθώς δεν μπορεί να ταίσει τον Τόμιτς στο 5αρι. Μάλιστα με Χουέρτας και Ναβάρο θα έπρεπε η Μπαρτσελόνα να έπαιζε το μπάσκετ της 10ετίας του 90΄με ραν εντ γκαν αλλά αυτή παρόλα αυτά παίζει σεταρισμένο παιχνίδι που κολλάει μόνη της. Και ακόμα και με την Χιπούσκοα είχε 1/15τρ! Και είδαμε και την γκέλα με την Ναντέρ με τεράστιο πρόβλημα στην ζώνη στην Βαρκελώνη στην βόμβα μεγατόνων και είδαμε και στην Ισπανία να χάνει με 12π από την Μπανταλόνα στο 35′ και να κερδίζει στο τέλος με την εμπειρία την αποδυναμωμένη αντιπαλό της. Να αγκομαχά με την ουραγό Χιπούσκοα που είχε φάει 30 από την Βαλένθια και να χάνει 32΄και να την κερδίζει στο τέλος μέσα στην Βαρκελώνη. Με την Βαλένθια νίκησε στο τέλος στον πόντο και στην Ευρωλίγκα έχασε καθαρα με πρόβλημα στο σκορ από την Φενέρ στην Πόλη και αγκομάχησε και με την Παρτίζαν. Κοινώς αγκομαχά να βάλει ..γκολ και ας έχει ρόστερ 20εκ και Ναβάρο με τις μικρές ομάδες που την παίζουν ζώνη. Τα λάθη πληρώνονται στο στήσιμο της ομάδας όπως και ο μέτριος προπονητής.

Παρόλα αυτά δεν μπορεί να συνεχίζει να παίζει τόσο άσχημα η Μπαρτσελόνα γιατί είναι Μπαρτσελόνα και μόλις πάρει το όπλο του ο Ναβάρο μπορεί να αλλάξουν τα δεδομένα και παραμένει στα φαβορί αλλά χωρίς να παίζει το μπάσκετ που πρέπει να παίζει. Γιατί και 2-3 μεγάλα ματς όπως και κάθε χρόνο να κάνει άλλωστε, σημασία έχει η διάρκεια και το αποτέλεσμα στα κρίσιμα που μπουρδουκλώνεται…. Και όπως πάνε τα πράματα βλέπω να δίνουν ρέστα στον Ίβκοβιτς !