Από πέρσι και όχι μόνο απορούσα πως ο Ολυμπιακός δεν έσπασε το συμβόλαιο του Σφαιρόπουλου για να πάρει στον πάγκο του τον Ντέιβιντ Μπλατ που ήταν ουσιαστικά ψιλοελεύθερος με την έννοια ότι η Νταρουσάφακα έριξε κατακόρυφα το μπάτζετ της. Και φέτος τελικά οι Αγγελόπουλοι έκαναν την κίνηση ματ παίρνοντας τον κορυφαίο προπονητή μετά ή μαζί με τον Ομπράντοβιτς καθώς ο Σάρας έρχεται από το κάγκελο. Για μένα εδώ και χρόνια ο Μπλατ είναι ίδια κορυφή πάνω κάτω με τον Ζοτς. Ο Σάρας μ’ αρέσει περισσότερο απ όλους αν και ακόμα δεν έχει την εμπειρία τους. Οταν λοιπόν υπάρχει Μπλατ δεν καταλαβαίνω τι συζητάμε.

Εδώ έχω απορία πως δεν έσπασε το συμβόλαιο του Πασκουάλ ο ΠΑΟ για να πάρει τον Μπλατ π.χ. Ασχετα τι θα γίνει του χρόνου γιατί παίζουν και άλλα πράματα ρόλο. Αλλά ο Ολυμπιακός επιτέλους γι αυτόν αλλάζει επίπεδο. Καλός και συμπαθής ο Σφαιρόπουλος αλλά με μπάσκετ αναχρονιστικό και κουραστικό πια. Και με επιλογές ξένων αποτυχημένες και με ένα ρόστερ περίεργο και κακοσχεδιασμένο και γι αυτό άλλωστε από το καλοκαίρι είχα πει θα έχει θέμα στην επίθεση

Η διοίκηση του Ολυμπιακού έκανε την καλύτερη κίνηση, απέδειξε εμπράκτως ότι όχι μόνο είναι εδώ αλλά και ότι έχει όρεξη και διάθεση να φέρει και πάλι την ομάδα στην κορυφή. Και λογικά αυξάνει το μπάτζετ. Ο Μπλατ είναι η καλύτερη αρχή και νομίζω δεν υπάρχει εδώ περιθώριο για δημόσιες σχέσεις και στηρίξεις παικτών,ατζέντηδων και σχετικών πραγμάτων…

Ο Μπλατ είναι τύπος που γουστάρει την Ελλάδα, έχει πάθος και ταιριάζει με τον κόσμο του Ολυμπιακού και είναι πάντα φιλόδοξος. Μιλάμε για ένα προπονητή που κοουτσάρισε πρόσφατα μάλιστα στο ΝΒΑ και σε ομάδα τίτλου και δεν δίστασε να τα βάλει με τον βασιλιά Λεμπρόν στο Κλίβελαντ και να “φαγωθεί” μεσούσης της σεζόν. Εκπτώσεις όμως δεν έκανε, ανάγκη λεφτά δεν έχει και στον Ολυμπιακό κανείς δεν θα του περάσει την γραμμή του.

Ο Μπλατ έχει αποδείξει ότι είναι πανούργος μέσα στο παιχνίδι στο κοουτσάρισμα, έχει βρει Αμερικανούς λαβράκια και έχει πάρει τίτλους με όλους τους τρόπους και με χαμηλά μπάτζετ. Η ομάδα θαύμα της Μακάμπι στο Μιλάνο πριν λίγα χρόνια στην Ευρωλίγκα έκανε την έκπληξη και σήκωσε την κούπα με μπασκετάρα με μπάτζετ αγωνιστικό 8 εκατ. και αν!

Με την Ρωσία με τρομερή άμυνα άλωσε την πανίσχυρη οικοδέσποινα Ισπανία στο Ευρωμπάσκετ του 2007 έχοντας μια ομάδα που ήταν για εξάδα και καλά είμαστε. Ο Μπλατ είναι ικανός να πάρει από την ομάδα του το 110%. Θα είναι ο ισχυρός και δεν θα έχει συμβιβασμούς και σε όποιον αρέσει. Κολλάει με την φιλοσοφία του Ολυμπιακού και του κόσμου του. Που ήταν τυχερός καθώς δεν βρήκε ομάδα στο ΝΒΑ που είχε σε πρώτη σκέψη, δεν βρήκε τελικά τον μεγάλο χορηγό η Νταρουσάφακα που με φτηνιάρικο μπάτζετ την έβγαλε στην Ευρωλίγκα πάλι και δεν έκανε αλλαγή η ΤΣΣΚΑ που ήταν σχεδόν αγκαλιά και λόγω σχέσεων με Ρωσία. Ετσι ο Ολυμπιακός από καραμπόλα έγινε φαβορί και δεν έχασε την ευκαιρία.

Τι θα κάνει ο Μπλατ τώρα δεν ξέρω. Δεν είμαι καν σίγουρος αν θα κρατήσει τον Σπανούλη αν και μάλλον θα τον κρατήσει αλλά με περιορισμένο χρόνο και μπάτζετ. Θα φέρει καλούς Αμερικανούς ειδικά στην περιφέρεια και βασικά θα στηριχθεί σε αυτούς αλλάζοντας την φιλοσοφία με τον Ελληνικό κορμό και θα θέλει τους Έλληνες αλλά για ρολίστες βασικά και με μάλλον λιγοτερα χρήματα απ ότι περιμένουν. Ολα αυτά βέβαια θα τα δούμε στην πράξη στις επόμενες μέρες καθώς είναι φανερό ότι η δίοικηση αυτή την φορά έχει δώσει εν λευκώ τα πάντα στον νέο προπονητή και δεν μπήκε καν σε συζήτηση με τον Σπανούλη.