Στο ίδιο έργο θεατές! Ο Ερικ Σποέλστρα έκανε ρουά ματ στον Γιάννη και τον προπονητή του και τους καληνύχτησε με το 2-0 στα χέρια! Οι Μαϊάμι Χιτ δείχνουν έτοιμοι για μεγάλα πράματα δικαιώνοντας όσους έλεγαν ότι θα εγκλωβίσουν τον Γιάννη Αντετοκούμπο με την αθλητικοτητά τους και το Ευρωπαϊκό τους μπάσκετ και θα βάλουν μπελάδες στο μεγάλο φαβορί για τον τίτλο τους Μιλγουόκι Μπακς. Και όπως και στο πρώτο ματς έτσι και τα ξημερώματα σήμερα στην ουσία το Μαϊάμι “εξαφάνισε” από βαρόμετρο τον Γιάννη και κράτησε τους Μπακς στους 100π. Οι 114π προοήλθαν στο τέλος που έγιναν πράματα και θάματα.

Αλλά ουσιαστικά οι Μπακς είχαν 100π 2′ λίγο πριν το φινάλε και ο Γιάννης παρά τους 29π ήταν άφαντος στις κρίσιμες στιγμές και γενικά χαμένος όπως λέμε για την κλάση του.Και εδώ επειδή στην αρθρογραφία μου λέμε πράματα και όχι παπατζηλίκια και PRλίκια για να πάμε κανένα ταξίδι,να λέμε τα πράματα με το ονομά τους. Θα πει κανείς κάτσε ρε Γεωργίου τι να κάνει ο Γιάννης ; Είχε 29π και 14ριμ. Ναι μάγκες αλλά όταν είσαι σούπερ σταρ αφενός μεν πρέπει να κερδίζει η ομάδα σου πόσο δε μάλλον όταν εισαι φαβορί,πρέπει να είσαι εκεί στις κρίσιμες στιγμές και όχι να κάνεις στο τέλος τα νουμερά σου όταν είσαι εγκλωβισμένος και αόρατος για το επιπεδό σου στο σεταρισμένο παιχνίδι. Στην τελική μεγάλος παίκτης επιπέδου σουπερ σταρ είσαι στα κρίσιμα,στα πλέι οφς,όταν καίει η μπάλα,όταν υπάρχει πρέπει. Ο Γιάννης με τεράστιο πρόβλημα στο μακρινό σουτ και ακόμα και από τα 6μ,περιμένει το ανοιχτό γήπεδο και το τρανζίσιον και στο σεταρισμένο ματς μπερδεύεται και είναι επιρρεπής και στο λάθος. Τελεία και παύλα.Αυτό ακριβώς κάνει το Μαϊάμι που τον είχε στους 20π λίγο πριν το φινάλε σε ένα ματς που οι Μαϊάμι Χιτ σκοράρισαν απρόσμενα με όργια πάλι του Ντράγκιτς που είχε 17π στο ημίχρονο και παίκτες κλειδιά όπως ο Κράουντερ ,66π στο ημίχρονο έχοντας και +12. Αν και θεωρητικά το υψηλό σκορ βολεύει τους Μπακς.

Ομως οι Μαϊάμι Χιτ είχαν λύσεις από την περιφέρεια με τα τρίποντα. Με κακό Μπάτλερ και την κόπωση του 34αρη Ντράγκιτς κόλλησαν στο σκορ καθώς δεν γίνεται οι ρολίστες να βάζουν συνεχεια από τα 7,25μ. Ετσι αν και είχαν διαφορές 10-12π αρκετές φορές,οι Μπακς το γύρισαν και πέρασαν κα 91-90. Ομως με ένα 13-2 οι Μαϊάμι Χιτ πήραν πάλι διαφορά 10π αλλά δεν έφτανε! Εκεί έδειξαν σημάδια αυτοκτονίας και επαιζαν κακώς με το χρόνο και το Μιλγουόκι με 5π του Γιάννη πλησίασε και έδωσε ενδιαφέρον. Εχασε όμως ένα ζεύγος βολών στα 43′ και στο 113-107 από το 111-102 στα 2′!

Εκεί έκαναν και λάθος επαναφορά και θρίλερ(113-111)στα 8”!Και εδώ παράνοια! Ο Μπάτλερ που ήταν κακός και παρόλα αυτά βέβαια κέρδισαν οι Χιτ-πολύ σημαντική παρατήρηση-χάνει μια βολή και την ευκαιρία να καθαρίσει το ματς(114-111). Ανύπαρκτο φάουλ του Ντράγκιτς στον Μίντλετον για 3π και με 3/3β παμε για παράταση με 114-114στα 4′‘! Αν είχε δωθεί στην Ελλάδα δεν τελέιωνε ποτέ ματς,θα είχαμε αποχωρήσεις και για τα επόμενα χρόνια ,ξύλο και των …γονέων και τίτλους χάους από τα ΜΜΕ. Ευτυχώς εκεί είναι ΗΠΑ! Στα 4” για να ρεφάρουν μάλλον οι “γκρι”που έγιναν πρωταγωνιστές,δίνουν ανύπαρκτο φάουλ του Γιάννη στην γωνία στον Μπάτλερ σε νεκρό χρόνο και αυτός δίνει την νίκη στην ομάδα του.

Συνοπτικά απόλυτα δίκαια νίκησαν οι Μαϊάμι Χιτ καθώς εγκλωβίζουν τον Γιάννη στο σετ μπάσκετ,δεν αφήνουν τους Μπακς με την καλύτερη επίθεση να τρέξουν και να σκοράρουν ,πρόσεξαν τα τρίποντα του Μίντλετον αυτή τη φορά και δεν έφαγαν κανένα και έτσι είναι δύσκολο οι Μπακς να πάνε στους 115π. Βεβαίως η σειρά έχει δρόμο καθώς οι Μαϊάμι Χιτ έχουν το 2-0,ψυχολογία,τρομερό στήσιμο και διάβασμα από τον προπονητή τους,αλλά δεν έχουν το μεγάλο βάθος.

Ο Ντράγκιτς με 20π+ στα πλέι οφς είναι 34 μην ξεχνάμε,τραυματίστηκε και ο χρήσιμος Ιγκουοντάλα.Βέβαια νίκησαν με κακό Μπάτλερ.Οι Μπακς πρέπει να βρουν λύσεις στο σετ μπάσκετ ή να τρέξουν σαν τρελοί….. Περιμένουμε καλά ματς. Για την διαιτησία τα είπαμε,ευτυχώς δεν είναι Ελλάδα. Και τέλος πάλι καλά που δεν έχασαν οι Μαϊάμι Χιτ καθώς θα μιλούσαμε για την αυτοκτονία της χρονιάς σε σημαντικά ματς. Οι Μπακς πήραν τα ριμπάουντς αυτή τη φορά(50-38),αλλά έφαγαν 17τρ καιέβαλαν μόλις 7! Και είχαν 14 λάθη. Επισης ο Γιάννης ήταν κακός στην άμυνα εφόσον κρίνεται σαν κορυφαίος αμυντικός του ΝΒΑ .