Ήταν το ματς κλειδί για τον Ολυμπιακό όπως και το προηγούμενο με την Εφές στο ΣΕΦ για να κοιτάξει ψηλότερα. Βασικά ο Ολυμπιακός ξεπέρασε την μίνι  κρίση με τις 4 συνεχόμενες ήττες και κακές εμφανίσεις και βασικά την μοναδικη του ως τώρα ήττα εντός έδρας με το σοκ με τον Αστέρα καθώς κέρδισε τα δύο ματς με Εφές και Μιλάνο στο Φάληρο.

Και πλέον δείχνει ότι καπαρώνει τα πλέι οφς και κοιτά ψηλότερα και προς το πλεονέκτημα έδρας κυνηγώντας ακόμα και το Μιλάνο πια που το πλησιάζει και έχει και την ισοβαθμία με τις δύο νίκες στα μεταξύ τους.

Οι “ερυθρόλευκοι” κυρίως όμως επανήλθαν στα γνωστά τους επίπεδα απόδοσης με το σήμα κατατεθέν φέτος βασικά την αμυνά τους. Και αν είναι υγιείς στον δύσκολο Μάρτη με τα 9 παιχνίδια που όλα κερδίζονται και όλα χάνονται(!),κρατάνε ακόμα και το πλεονέκτημα έδρας με την τετράδα στα χέρια τους.Και αυτό είναι το πρώτο μήνυμα

Ο Ολυμπιακός δείχνει ικανός για μεγάλα πράματα φέτος γιατί κερδίζει και χωρίς να παίζει καλά. Αυτό είναι και το σημείο αναφοράς μιας μεγάλης ομάδας. Κερδίζει από την άμυνα και αξιοποιεί την έδρα. Και γυρνά παιχνίδια.

Το Μιλάνο είναι 3ο και έχει αλώσει Μόσχα και Βαρκελώνη μην ξεχνάμε. Και άρχισε εντυπωσιακά στο ΣΕΦ. Ο Ολυμπιακός έκανε ένα πολύ κακό πρώτο ημίχρονο (στο 15′)έχοντας σε ένα σημείο 0/7τρ και 9 λάθη! Ετσι δεν πας πουθενά ή έχεις χαιρετήσει που λέμε με αντίπαλο μια σοβαρή ομάδα. Ο Μπαρτζώκας δεν αγχώθηκε και η ομάδα έμεινε από την άμυνα για τα καλά στο παιχνίδι. 

Και έτσι παρά το -12(9-21 στο 12) στο πρώτο μέρος ο Ολυμπιακός γύρισε με υπομονή και έψαχνε ένα ξέσπασμα. Το ματς έγινε θρίλερ και εκεί μίλησε ο Σλούκας που πάλι ντύθηκε Σπανούλης..

Οπως και ο εμβληματικός αρχηγός το πήρε πάνω του όταν η ομάδα του τα ..έσπαγε από μακρυά και στο 48-50(34′) μπροστά με δύο μεγάλα τρίποντα και ισάριθμες ασίστ. Και στο  πιο κρίσιμο σημείο η ελληνική ομάδα έκανε ένα τρομερό 16-3 ειδικά για το μέγεθος και σημασία του αγώνα(64-63)και κέρδισε και καθαρά. Από -12 δηλαδή πήγε στο +11 με τρομερή άμυνα. Ο Σλούκας είναι ο ηγέτης της ομάδας τελεία και παύλα. Σημαντικό ότι ο ΟΛυμπικαός κέρδισε  με 4/20τρ αλλά και σημαντικό ότι δεν πήγε σε κατάχρηση αλλά σε ντράιβ που του έφεραν τις 36 βολές έναντι 11 αλλά αυτό είχε λογική βάση τρόπου επιθέσεων.

Κλειδί επίσης ο Μακ Κίσικ που έχει βρει πια τον ρόλο του καθώς πήρε 30′ και ήταν πολύ πιο χρήσιμος όπως έχουμε πει από τον άσφαιρο(0π)Παπανικολάου στο “3”. Σταθερή αξία ο Βεζένκοφ και πολύτιμος κλασικά ο Φαλ.

Ομως δεν έπαιξαν πάλι ο Έισι αλλά και ο Λιβιό και είναι ένα θέμα εδώ τι εμπιστοσύνη τους έχει ο Μπαρτζώκας. Λογικά λίγο έπαιξε οΠρίντεζης. Πάλεψε ο Μαρτίν. Και όλα αυτά με άσφαιρο Ντόρσει που σκοράρισε μόνο με βολές!