Την Παρασκευή το βράδυ είχε πολύ μπάσκετ και μετά την Ευρωλίγκα ήταν η ώρα του ΝΒΑ αν και η αλήθεια είναι ότι εκεί οι ομάδες σοβαρεύονται στα πλέι οφς και τότε στην ουσία βλέπεις καλό μπάσκετ και δεν αναφέρομαι σαν θέαμα που βλέπεις καθημερινά και λογικά καθώς στην Αμερική το μπάσκετ είναι σόου τάιμ. Πάντως ακόμα και έτσι η βραδιά ειδικά στην εποχή της καραντίνας και των λοκ ντάουν περνά ευχάριστα βλέποντας ΝΒΑ για τους ξενύχτιδες…

Και είχαμε ματσάρα με Ελληνικό και Ευρωπαϊκό χρώμα. Με Γιάννη (αλλά και Θανάση) Αντετοκούμπο από την μια και το παιδί θαύμα της Ευρώπης από την άλλη,τον Λούκα Ντόνσιτς. Και Μιλγουόκι Μπακς εναντίον Ντάλας Μάβερικς που έχουν πολύ Ευρώπη και με τον Λετονό και εξαιρετικό παίκτη Πορζίνγκις που επέστρεψε από τον τραυματισμό του.

Και έτσι είδαμε ένα πολύ ωραίο και αμφίρροπο παιχνίδι με τον Γιάννη να κερδίζει τον Λούκα σε επίπεδο ομάδας αλλά και τον Σλοβένο σε αριθμούς!

Οι Μπακς νίκησαν 122-119 σε ένα ματς που είχαν μικρά προβαδίσματα,αλλά οι Μάβερικς προσπέρασαν με τον Τζόνσον 104-103 στα 3′! Το ματς το καθάρισε όχι ο Γιάννης αλλά ο Μίντλετον με τα δύο συνεχόμενα τρίποντα (109-105) και αμέσως μετά δύο βολές για το 111-107. Παρόλα αυτά ο Ντόνσιτς είχε τρίποντο στο φινάλε αλλά δεν βρήκε στόχο.

Ο Γιάννης είχε 31π και 9ριμπ αλλά μόλις 1 ασίστ(!) και άκουσον άκουσον 1/10 βολές!! Ναι ορθώς διαβάσατε! Μια στις δέκα βολές ολογράφως! Μιλάμε για απαράδεκτο νούμερο για ένα ηγέτη με το μεγαλύτερο συμβόλαιο (σούπερ μαξ) σε μια ομάδα.

Ο Γιάννης έχει άλλωστε 57% στις βολές και 30% στο τρίποντο (χτες 2/5) και είναι η μεγάλη του αδυναμία αλλά στα 26 του κάτι πρέπει να κάνει αν θέλει να γίνει ο κορυφαίος του ΝΒΑ μετά την αποχώρηση του Λεμπρόν σε κάποια χρόνια λόγω ηλικίας.

Ο Θανάσης πάντως στο πεντάλεπτο που πήρε έβαλε το τριποντάκι του! Γενικά οι Μπακς έχουν βρει λύσεις και από τον Πόρτις στο σέντερ απρόσμενα ενώ ο Ντε Βιτσέντζο εξελίσσεται και η ομάδα δείχνει καλύτερη από πέρσι αν και φέτος ενισχύθηκαν ειδικά με την απόκτηση προ ημερών βόμβα του Χάρντεν οι Μπρούκλιν Νετς.

Ο Ντόνσιτς σε καθαρά νούμερα έχασε από τον Γιάννη αλλά είχε καλύτερη παρουσία καθώς μπορεί να είχε ,…μόνο 28π με μόλις και αυτός 1/7τρ ,αλλά είχε 13 ασίστ και 9 ριμπάουντς!

Ο Πορζίνγκις είχε 15π και 10ριμπ στην επιστροφή του στην δράση ενώ οι Ντάλας Μάβερικς που είναι στις πιο εξελίξιμες ομάδες της Δύσης και έχουν πολύ Ευρωπαϊκό στιλ κα αέρα, έχουν και τον θηριώδη σέντερ Μαριάνοβιτς που είχε 4π και 2ρ.

Κοινώς είδαμε ένα πολυ ωραίο παιχνίδι με Ευρωπαίους πρωταγωνιστές!