Ξεκίνησε μουδιασμένα το ματς γενικά αλλά έγινε ματσάρα που κρίμα που δεν είχε κόσμο! Το είδαμε όμως από τις τηλεοράσεις μας και το ευχαριστηθήκαμε.

Από τα παιχνίδια επιπέδου πλέι οφς ήταν αυτό του ΣΕΦ το βράδυ της Παρασκευής και από αυτά που λες στο τέλος ήττα σαν νίκη. Ναι,δεν είναι λάθος. Γιατί κακά τα ψέματα η Ρεάλ είναι ένα μεγαθήριο και οι Ελληνικές ομάδες δεν είναι πια σε μεγέθη οικονομικά, σε βάθος και αξία ρόστερ και φυσικά στην δύση της καριέρας παικτών όπως ο Σπανούλης που άλλαζαν τις ισορροπίες.

Άλλωστε υπάρχει παίκτης της βασίλισσας που δεν θα ήταν στο ροτέισον το βασικό του Ολυμπιακού; Λογικά όλοι πενταδάτοι θα ήταν! Σχεδόν όλοι. Και από την άλλη εκτός Σλούκα ζήτημα να είχαν θέση στο 10-12 ένας-δύο παίκτες της Ελληνικής ομάδας.

Ο Ολυμπιακός έχασε πάντως με αυτά και με αυτά και τα δύο ματς του ΣΕΦ και για πρώτη φορά νομίζω γράφει 0/2 σε μια διπλή αγωνιστική. Και το περίμενα ότι θα τα χάσει. Μπορεί να είχε χάσει και τα τέσσερα άλλωστε από Βαρκελώνη-Βελιγράδι μαζί. Βασικά περίμενε 2/4 και το έκανε. Και καλό είναι.

Με εξάιρεση το ματς με την Βαλένθια πήγε καλα. Οι Ισπανικές ομάδες είναι άλλο επίπεδο αλλά ο Ολυμπιακός αντέδρασε σωστά και ήταν διαβασμένος.

Δεν τον παίρνει από κάτω μια κακή εμφάνιση αλλά αντιθέτως την βάζει στο χρονοντούλαπο. Μεγάλη δουλειά αυτή για να πας μπροστά σήμερα σε υψηλό επίπεδο.

Ο Μπαρτζώκας διάβασε καλά το ματς απέναντι στην πανίσχυρη Ρεάλ. Και όποιος και να κέρδιζε δίκαιο θα ήταν. Ο Μπαρτζώκας με τις βοήθειες στον Ταβάρες και με πολύ ενέργεια αλλά και τακτική, έβγαλε εκτός παιχνιδιού στο πρώτο μέρος τον θηριώδη σέντερ της βασίλισσας και τον άφησε στο μηδέν και την Ρεάλ στους 31π.

Βέβαια ο ίδιος δεν τόλμαγε να μπει στην ρακέτα και έτσι έμεινε στο ρηχό 30π ενώ προηγήθηκε και με 8π που δεν κράτησε.

Το ματς στο β’ μέρος απέκτησε άγρια ομορφιά. Και διακυμάνσεις.

Η Ρεάλ στο 30-37 και ο Ολυμπιακός με εξαιρετικό Σπανούλη που θύμιζε 30αρη προσπέρασε με 48-41 σε ένα τρομερό βασικά εξάλεπτο με 18-4! Η κλαση της Ρεάλ όμως και η αφλογιστία της στα τρίποντα δεν ήταν δυνατό να συνεχιστεί έχοντας κλασικούς σουτέρ. Ομοβροντία από τρίποντα και το 51-43 έγινε σε 4′ μόλις σε 53-60 με ένα 2-17!

Ομως ο Ολυμπιακός είχε ψυχή και πάθος και άμυνα και υπομονή και γύρισε πάλι. Βρήκε την ψυχολογία και με πρωταγωνιστή τον Σλούκα αθόρυβα ροκάνισε. Ο Ελις στο διάστημα αυτό κέρδισε πολλές μάχες με τον Ταβάρες που δεν μπορούσε να “ταίζει” συνέχεια η περιφέρεια της Ισπανικής ομάδας και στο τέλος όλοι θα μπορούσαν να κερδίσουν.

Εκανε και κάποια χαζά λάθη η Ρεάλ και παράταση. Και νέο θρίλερ.

Η κλάση του Γιουλ έφερε το τρίποντο στο 81-79 στα 31”, ένα λάθος Μαρτίν-Σλούκα και τέλος με τις 4/4β του Λαπροβίτολα.

Ο Ολυμπιακός έχοντας προ εβδομάδας αλώσει και την Βαρκελώνη έδειξε ότι παρά τις αδυναμίες του σε τόσο υψηλό επίπεδο (πχ δεν έχει ένα ψηλό σέντερ) είναι άκρως ανταγωνιστικός έχοντας τακτική, ψυχή αλλα και ιδέες στο παιχνίδι του.

Ασφαλώς η Ρεάλ πλέον είναι άλλο επίπεδο αλλά ο καλός Ολυμπιακός έχει τύχη και με τα βαριά ονόματα. Παρά τον ..Ταβάρες πήρε 12 επιθετικά και έχασε μόλις για ένα ριμπάουντ την μάχη των αιθέρων ενώ είχε μόλις 6/25τρ. Η Ρεάλ είχε 13/32 μετά το …σπάσιμο του ΟΑΚΑ και έχει το μυαλό της και στον τραυματισμό του Ράντολφ.

Ο Σλούκας ξεκίνησε άποντος αλλά βγήκε μπροστά μετά και ηταν καλός. Ο Σπανούλης άστοχος αλλα βοήθησε ειδικά οργανωτικά.

Ο Χάρισον τίποτα. Ο Μάρτιν τρομερός με τον Ταβάρες, πάλεψε ο Έλις.

Ο Παπανικολάου άστοχος(1/6τρ) αλλά προσπάθησε στην άμυνα πολύ.

Κορυφαίος ο Μακίσικ που έκανε και μπασίματα πάνω στον Ταβάρες και έιχε και μερικά …ξεσηκωματικά λέι απ τύπου ΝΒΑ!

Πάλεψε και ο Βεζένκοφ, ελάχιστα έπαιξε ο Τζένκινς.

Γενικά ο Μπαρτζώκας πήγε με κλειστό ροτέισον και καλώς.

Κλειδι για την Ρεάλ το μεγάλο σουτ Γιουλ, ο τρομερός Τόμπκινς που είναι παίκτης ουσίας και δεν έχασε σουτ (και 3/3τρ!), ο ψύχραιμος στην γραμμή  Λαπροβίτολα (8/8β και 19π αθόρυβα), ενώ ο Ταβάρες από ένα σουτ στο ημίχρονο πρόλαβε να τελειώσει με 13π και 5 τάπες!

Ο Ολυμπιακός πλέον έχει τις σε τραγική κατάσταση Φενέρ και Χϊμκι εκτός.Αν τις κερδίσει παει φουλ για πλέι οφς και κάτι παραπάνω. Ματς κλειδιά!