Ο Ολυμπιακός νίκησε τα… τρίτα της Χϊμκι με μια αποκαρδιωτική εμφάνιση όταν ο κόσμος του θα περίμενε να κερδίσει με 30 έτσι για το ονόρε οπως έκανε προ ημερών η Μακάμπι με την Ρώσικη ομάδα. Ετσι για το… γαμώτο που λέμε ο Ολυμπιακός θα έπρεπε να κερδίσει με διάθεση και όρεξη το ματς για να διασκεδάσει τις εντυπώσεις από την κακή του πορεία φέτος.

Θα πει κανείς μα κέρδισε με εμφανισάρα στην Βαλένθια. Ναι ,Οκ. Αλλά δεν θα έπρεπε σε κάθε ματς οι παίκτες του να τα δίνουν όλα και εν πάσει περιπτώσει να μοχθήσουν στην άμυνα καθώς μάλιστα δεν υπάρχει και άλλο παιχνίδι πλέον μιας και δεν συμμετέχουν στις εγχώριες διοργανώσεις και άρα ξεκινούν οι διακοπές;

Για τον απολογισμό της σεζόν πιο αναλυτικά θα τα πούμε τις επόμενες μέρες. Πάντως ο Ολυμπιακός ήταν απογοητευτικός στο ΣΕΦ με τα… τρίτα της Χίμκι και κατάφερε γιατί για κατόρθωμα πρόκειται να φάει 14/26τρ σπίτι του!

Την ίδια ώρα άλλες αδιάφορες ομάδες όπως η Ζάλγκιρις, η Άλμπα, η Βιλερμπάν, παίζουν εξαιρετικό μπάσκετ και σαν να διεκδικούν τρόπαιο! Προφανώς οι παίκτες των ομάδων αυτών και οι σχολες τους μπάσκετ ειδικά των Λιθουανών, αντιλαμβάνονται διαφορετικά τα δεδομένα.

Οι Έλληνες παίκτες και ομαδες μας μάλλον είναι καλομαθημένοι και καλομαθημένες στην επιτυχία και σου λένε απέτυχε η σεζόν παράτατο πάμε διακοπές.

Ακόμα και ο ΠΑΟ που έχει μπροστά του υποχρεώσεις στην Ελλάδα, έπαιξε στο Κάουνας την Πέμπτη σαν να είχε μια υποχρέωση να βγάλει… Και τα αμούστακα πιτσιρίκια της Ζάλγκιρις πέρασαν από πάνω του σαν τρένο… Και πάτησαν ένα Παναθηναϊκό που βαριόταν να παίξει μπάσκετ. Οπως και ο Ολυμπιακός στο ΣΕΦ.

Και τέτοια φαινόμενα είναι πολλά φέτος και σε πολλά ματς που τα παράταγαν από ένα σημείο και μετα. Θα έλεγα ότι έχουμε μια λάθος αντίληψη και φιλοσοφία για το παιχνίδι και η Ελληνική σχολή μάλλον συνήθως την έχει δει κάπως όπως λέμε…

Άλλωστε και το παραδάκι πέφτει και για τα καλά μάλιστα, κόσμος δεν υπήρχε φέτος για να γκρινιάζει και κλαπως έτσι οι Ελληνικές ομάδες φέτος ήταν βάση και μπραντ χειρότερες από πολλές μικρές που όμως έπαιξαν και χάρηκαν τα παιχνίδια τους και έκαναν και νίκες που δεν έκαναν οι δικοί μας (πχ η Ζάλγκιρις 4/4 με τους δικούς μας), η Άλμπα στην Μόσχα και βέβαια στο ΟΑΚΑ και η Βιλερμπάν στο ΣΕΦ και δύο φορές την Μπαρτσελόνα..