Όταν με ρώτησαν τι βλέπεις με -8 λέω ωραίος άσος. Για το στοίχημα μιλώ. Μα δεν βλέπεται η Ρεάλ μου λένε και κοίτα τι έκανε ο Ολυμπιακός στην Βαλένθια. Ναι μόνο που η Ρεάλ είναι Ρεάλ και έχει μεγαλύτερη σαν κλαμπ κατά πολύ φανέλα από τον Ολυμπιακό που στην τελική χαρούμενος και με το παραπάνω γυρίζει από την Ισπανία. Τα παιχνίδια αυτά μπορεί τελευταία να είναι αδιάφορα για την Ελληνική ομάδα αλλά όχι και για τον προπονητή Μπαρτζώκα που κάνει ξεσκαρτάρισμα στηριζόμενος και σε αυτά και γι’ αυτό άλλωστε δίνει και χρόνο σε όλους, ακόμα και σε σίγουρα φευγάτους δηλαδή, για να μην έχει κανείς παράπονο ότι δε πήρε ευκαιρίες.

Για το ματς δεν έχω να πω πολλά. Η Ρεάλ έπαιξε όπως είχα πει μπασκετικό… ξύλο, πήγε στις επαφές και το πρέπει και ας μην πατάει καλά έκανε περίπατο . Ένα ματς χαλαρά των 10-15π χωρίς να πατάει γκάζι που δεν είναι και πολυ σίγουρο ότι μπορεί χωρίς τις εκρήξεις του Γιουλ που μεγάλωσε πέραν των τραυματισμών που ο Ολυμπιακός φαινόταν ευχαριστημένος με μια γλυκιά ήττα ως και έγινε. Και τα 18 λάθη της βασίλισσας βοήθησαν τον Ολυμπιακό να μην ξεφύγει το σκορ. Οι ερυθρόλευκοι σκοράρισαν με ..αίμα 4π στο 8λεπτο και άρχισαν και ήταν με 2/16τρ στο 30′! Η φετινή ομάδα χωρίς τρίποντο είναι τόσο προβλέψιμη στο σετ μπάσκετ που δύσκολα χωρίς τα 8-10τρ θα φτάσει στους 75π.

Άλλωστε η Ελληνική ομάδα ήταν χωρίς Παπανικολάου, Μαρτίν, Χάρισον. Ο Ταβάρες αν και αμφίβολος έκανε πάρτι στις ρακέτες που ο Ολυμπιακός δεν έχει σέντερ κλασάτο παλιάς κοπής. Και ο Ντεκ απνευστί είχε 7/7δ! Ενώ ο Μακίσικ διανύει περίοδο ντεφορμαρίσματος(μόλις 1/3σ) .Και φυσικά με τα κορμιά της Ρεάλ δεν …ακούμπησε και ο Λιβιό που πάντως θα μείνει καθώς είναι …τίμιος για τα λεφτά του και μαχητής

Είχε όμως και ειδήσεις. Η πρώτη νομίζω ότι είναι ο Βεζένκοφ. Επαψε να είναι βεβαίως είδηση ότι είναι ο παίκτης με την σημαντικότερη βελτίωση και κορυφαίος της σεζόν. Ομως καθώς ο Παπανικολάου βγάζει τραυματισμούς και δεν απειλέι από την θέση “3” μάλλον ο Βεζένκοφ θα πάει στη θέση αυτή να μοιραστεί με τον πρώτο. Καθώς λόγω κορμιού και βελτίωσης ατομικής στην άμυνα με αλλαγές που αρέσει στον Μπαρτζώκα πολλές φορες, είναι ιδανικός και δεν χρειάζεται να βρει άλλον. Φυσικά θα παίζει και στο “4” και έτσι εξασφαλίζει θέση στάρτερ βασικά. Οι 22π απέναντι στην άμυνα της βασίλισσας με άριστα στατιστικά, η σοβαροτητά του σε όλα τα επίπεδα και ότι είναι ο καλύτερος μακρινός σουτέρ της ομάδας, του δίνουν αυτή την …δυάδα παιχνιδιού σε δύο θέσεις δηλ και ένα καλύτερο μελλοντικά συμβόλαιο.

Η άλλη είδηση είναι ο Κουφός. Απέναντι σε ένα σέντερ κλασάτο είχε 1/9δ και πίσω τα έφαγε όλα ! Πάει ο Κουφός που ξέραμε. Ο Έλληνας σέντερ αν και δεν είναι και τόσο μεγάλος στα 32 του, δείχνει ότι τον …έχει περάσει το μπάσκετ και ειναι πολύ αργός πια για το σύγχρονο επίπεδο ειδικά στην Ευρωλίγκα που οι ομάδες τρέχουν πάνω κάτω. Για 8-10΄σαν τρίτος και μόνο σέντερ μπορεί να χωρέσει σε ομάδες όπως ο Ολυμπιακός που δεν έχουν άνεση μπάτζετ. Αλλα θα μείνει πχ με 200-300χιλ το χρόνο; Απίθανο….

Εχει και άλλες ειδήσεις. Πέραν ότι ΤζένκινςΕλις έδειξαν ότι είναι μια κλάση κάτω αποδεικνύεται ότι ο Σλούκας είναι μεν πρωτοκλασάτος αλλά σε καμία περίπτωση δεν θα γίνει ούτε καν μικρός Σπανούλης που λέμε. Σίγουρα είναι ο νέος ηγέτης του Ολυμπιακού αλλά επιθετικά δεν έιναι ο ηγέτης . Αποσπασματικά μας δεν λένε κάτι. Όλοι μια στο τόσο βάζουν! Ο Σλούκας στην Φενέρ είχε καλύτερα νούμερα μάλιστα με παικταράδες δίπλα του. Αλλά μήπως γι αυτό; Ενώ στον Ολυμπιακό που θα ήθελαν και να οργανώνει και να σκοράρει, δεν βγαίνει.. Και δεν έχει άλλωστε και παικταράδες δίπλα του όπως πχ στην Φενέρ. Γι αυτό πιστεύω ότι ο Μπαρτζώκας θα πάει και για καθαρό άσο για να δίνει χρόνο στον Σλούκα και στο “2” και να περιμενει εκτελεστικότητα και σχήματα με δύο καλούς χειριστές, Και άσο με άμυνα καθώς ο Σλούκας κακά τα ψέματα δεν φαίνεται στο κομμάτι αυτό.

Πάμε και σε άλλα. Σπανούλης και Πρίντεζης ήταν θετικοί. Αλλα το καλοκάιρι ειδικά ο πρώτος δεν είμαι σίγουρος ότι θα μείνει. Παίζουν σε άλλη ταχύτητα ,για την ηλικία τους μια χαρά είναι και οι καλύτεροι, αλλά τα θέματα στην άμυνα και το μπάσκετ άλλης φιλοσοφίας του Μπαρτζώκα δεν ταιριάζουν. Τελος ο Λαρεντζάκης με το πάθος και την άμυνα κέρδισε τη θέση του και για την νέα σεζόν σε αντίθεση με τον Χαραλαμπόπουλο που δεν μπορεί να κερδίσει χρόνο συμμετοχής ούτε με τρεις βασικές απουσίες και οι δύο στην θέση του βασικά!