Γενικά δεν μ αρέσει το ΝΒΑ και πολύ αν και στα πλέι οφς έχει ενδιαφέρον. Οπως και να έχει δεν έχουμε και τι να κάνουμε τώρα και η παρουσία του Γιάννη Αντετοκούνμπο δεν παύει να δίνει χρώμα στις αναμετρήσεις από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού και έτσι έκατσα και παρακολούθησα τον πρώτο ημιτελικο της σειράς Μπακς-Χιτ στην Ανατολή.

Άλλωστε είχα προτείνει διπλό χάντικαπ με +5 το Μαιάμι και τεράστιο άντερ με 31,5π τον Αντετοκούνμπο. Καθώς είχα διαβάσει και μελετήσει το πως θα έπαιζαν οι Μαϊάμι Χιτ και ο Έρικ Σποέλστρα τον Έλληνα άσο που έδειξε για μια ακόμα φορά την μεγάλη του αδυναμία στο σετ μπάσκετ.

Τεράστιο πρόβλημα ο Γιάννης στο Ευρωπαϊκό μπάσκετ και αν και στο ΝΒΑ δεν υπάρχει ζώνη, όσοι πάνε σε Ευρωπαϊκό στιλ και σετάρουν το παιχνίδι και παίζουν παραλλαγές ζώνης, τον εγκλωβίζουν.

Οι ειδικοί αναλυτές του ΝΒΑ έλεγαν ότι το σκληρό Μαϊάμι θα κοντράρει τους Μπακς και δικαιώθηκαν για αρχή καθώς έχουμε πολύ δρόμο ακόμα και αλήθεια είναι ότι και οι Χιτ δεν μου γεμίζουν πολύ το μάτι για να πάνε μακριά πολύ αν και σκληρή και δουλεμένη ομάδα με καλή φιλοσοφία.

Αλλά περιμένει τον 34αρη Ντράγκιτς που δεν ξέρω πόσες αντοχές θα έχει σε τοπ επίπεδο και τον ασταθή αλλά πολύ ταλαντούχο ηγέτη Μπάτλερ.

Ήθελαν ακόμα ένα πόλο στην επίθεση νομίζω για να πανε πρώτη γραμμή καθώς έχουν εξαιρετικούς ρόλους έπειτα.

Οι Μπακς του Γιάννη δεν είχαν τον Μπλέτσοε τον βασικό τους πόιντ αλλά δεν ξέρω αν θα άλλαζε πολλά. Καθώς οι Χιτ είναι πολύ αθλητική ομάδα, κυριάρχησαν στο «ξύλο» και στα ριμπάουντς και ετσι έκοψαν το τρανζίσιον των Μπακς και του Έλληνα άσου.

Ξεκίνησαν οι Μπακς με ομοβροντία τριπόντων από Μίντλετον – Λόπεζ που είχαν 40π+ στο ημίχρονο, αλλά δεν είναι ο Τζόρνταν για να βάζουν συνέχεια και στο β’ χάθηκαν.

Οι Μπακς από +10 με 37π παραγωγικότητα στο δεκάλεπτο κόλλησαν μετά και χρειάστηκαν ένα ολόκληρο ματς για να περάσουν οριακά τους 100π!

Ο Αντετοκούνμπο δεν φτάνει που κόλλησε κλασικά στο σετ μπάσκετ και μετά τα 2/2τρ αρχικά είχε κακές επιλογές, έκανε και σημαντικά λάθη ειδικά στην 4η περίοδο και έχασε και 8(!) βολές και μάλιστα 3 ζεύγη!

Κάκιστη εμφάνιση για το επίπεδό του και το αν πλησίασε το τριπλ νταμπλ δεν λέει κάτι όταν μιλάμε για ένα από τους καλύτερους παίκτες του ΝΒΑ που όμως σε επίπεδο τίτλων μετράνε και οι λεπτομέρειες.

Ο Γιάννης πρέπει να αλλάξει πολλά για να μπορεί σε σεταρισμένο μπάσκετ που αρχίζουν και παίζουν και ομάδες του ΝΒΑ που πάνε σε Ευρωπαϊκά πρότυπα, να είναι σούπερ σταρ.

Το Μαϊάμι είχε ένα ασύλληπτο Ντράγκιτς στα 34του να κάνει όργια με 20π στο ημίχρονο αν και μετά κουράστηκε αλλά έδειξε τι σημαίνει να είσαι παικταράς και όχι όπως κάνουμε στην Ελλάδα που βγάζουμε σούπερ σταρ του… διαστήματος, τους δικούς μας εντός Ευρώπης.

Ο Μπάτλερ έκανε όργια στο β΄ ημίχρονο και ρεκόρ με 38π και το Μαιάμι με άνεση με την τρομερή άμυνα έκανε το 1-0!

Τρομερός ο Αντεμπάγιο που δεν είναι ο κλασικός σέντερ και κατέβασε 17ριμπ και είχε 6 ασίστ!

Ο βασικός σέντερ του Μιλγουόκι ο Λόπεζ είχε 24π με τα τρίποντα και 1(!) ριμπάουντ!