Ασφαλώς κανείς δεν περίμενε ότι μπορεί αυτός, ειδικά ο φετινός ταλαιπωρημένος από πολλαπλές αλλαγές Προμηθέας, να κοντράρει τον Ολυμπιακό. Και το 3-0 ήρθε απόλυτα φυσιολογικά.

Τα ημιτελικά, όμως, είναι και κριτήριο για την συνέχεια και τους τελικούς, καθώς παίρνουμε εικόνα από την τρέχουσα κατάσταση της εκάστοτε ομάδας. Και ο Ολυμπιακός έδειξε ότι όχι απλά είναι έτοιμος, αλλά πανέτοιμος και στο 100%, στέλνοντας και το ανάλογο μήνυμα στον Παναθηναϊκό που θα δώσει σίγουρα έναν αγώνα παραπάνω. Συνεπώς οι «Ερυθρόλευκοι» κερδίζουν και μερικές μέρες παραπάνω ξεκούρασης και έδειξαν ότι ξέχασαν το Final-4 της Euroleague που κακώς κάποιοι νόμιζαν ότι θα τους επηρεάσει το αποτέλεσμα εκεί. Ο Ολυμπιακός δεν πήγε τελικό, αλλά έκανε υπέρβαση και είχε κάθε λόγο να είναι χαρούμενος. Φάνηκε επηρεασμένος από την αλλαγή κλίματος και μόνο στο πρώτο ματς με το Περιστέρι στα προημιτελικά και έκτοτε βγάζει «φωτιές»…

 

Το 3-0 με τον Προμηθέα ήταν αναμενόμενο, αλλά οι 110 πόντοι συνολικής διαφοράς μάλλον όχι! Όπως και οι τρεις 100αρες σε ισάριθμα παιχνίδια για τους «Ερυθρόλευκους», που είναι με «το γκάζι πατημένο». Tο 3-0 ήρθε με τρόπο καρμπόν και πάλι φυσικά με αφετηρία την άμυνα που είναι και το σήμα κατατεθέν του φετινού Ολυμπιακού.

Ο Μπαρτζώκας μοίρασε το χρόνο, ο Ολυμπιακός είχε το εντυπωσιακό 14/28 τρίποντα, αλλά και πολύ fast break από την άμυνα. Κρατάμε και τις 11 ασίστ του Σλούκα, τα 4/7 τρίποντα του McKissic που δείχνει βελτιωμένος στην «αχίλλειο πτέρνα» του στο παιχνίδι του, ενώ σταδιακά με πολύ καθυστέρηση για πολλούς λόγους μπαίνει στο ροτέισον και ο Quincy Acy. Προσωπικά, περίμενα να πάρει χρόνο ο Λούντζης, αλλά ήταν εκτός 12αδας.

Για τον Δημήτρη Αγραβάνη που ρωτήθηκε και ο Μπαρτζώκας δεν έχω να πω κάτι. Θεωρώ όμως ότι δύσκολα έως απίθανο να γυρίσει τώρα στον Ολυμπιακό. Ο Προμηθέας θέλει «ξήλωμα» και όλα απ’ την αρχή το καλοκαίρι, καθώς έχασε τον «κορμό» που τον χαρακτήριζε…