Και σταδιακά νωρίς νωρίς μάλιστα ολοκληρώνεται ο σχεδιασμός των αιωνίων και ειδικά του Ολυμπιακού για την ερχόμενη σεζόν. Οι “ερυθρόλευκοι” αν και μετά από χρόνια έμειναν χωρίς τίτλο, δεν προχώρησαν λογικά και σωστά σε πολλές αλλαγές καθώς δεν υπάρχουν και τα πολλά χρήματα με την έννοια της αλόγιστης χρήσης καθώς και πάλι το μπάτζετ είναι ψηλό αλλά σε καμία περίπτωση και πολύ ορθώς λόγω και της κρίσης στην ελληνική κοινωνία δεν πλησιάζει τα ποσά άλλων εποχών αλλά και αυτά που δαπανούν οι Τούρκοι και ο Ρώσοι. Στο πλαίσιο αυτό ο Ολυμπιακός ολοκλήρωσε πολύ νωρίς τα μεταγραφικά του και τον σχεδιασμό του και χωρίς να αυξήσει καν το μπάτζετ του,δείχνει ενισχυμένος και βελτιωμένος σε επίπεδο ρόστερ. Συνολικά παίρνει άριστα για μένα στον σχεδιασμό του αν συνυπολογίσουμε μπάτζετ και τα νέα δεδομένα.

Το πρώτο μεγάλο θέμα ήταν ο προπονητής και από την στιγμή που ο Μπαρτζώκας έμεινε όλα τα άλλα ήταν εύκολα καθώς θα έμενε και ο κορμός.Δεν τέθηκε ποτέ θέμα πώλησης του Σπανούλη καθώς δεν ήρθε και ποτέ κάποια μεγάλη πρόταση από την Πόλη ή την Μόσχα. Έτσι, ο Ολυμπιακός πολύ νωρίς έλυσε τα κομβικά θέματα μιας ομάδας. Δηλαδή προπονητή και ηγέτη. Όλα τα άλλα ήταν εύκολα. Με δύο βασικές παραμέτρους. Πρώτα απ όλα δείχνει ότι σκέφτεται το μέλλον του και για να αποφύγει να του παίρνουν οι Τούρκοι και οι Ρώσοι παίκτες κλειδιά μόλις μένουν ελεύθεροι, άλλαξε τακτική και προχωρά σε πρόωρες ανανεώσεις όπως έγινε με Μάντζαρη και Πρίντεζη. Ακόμα πήρε παίκτες ομάδας δοκιμασμένους και με αμυντικό προσανατολισμό και όχι Αμερικανούς λαχεία και ότι κάτσει. Διατήρησε τον κορμό του και το μοναδικό του μελανό σημείο ίσως είναι ότι δεν προχώρησε σε νέα ελληνοποίηση και την απόκτηση νέων Ελλήνων ταλαντούχων παικτών όπως έκανε σωρηδόν ο Παναθηναϊκός.

Βέβαια ο Ολυμπιακός έχει την βάση του και έχει και άλλα παιδιά που έρχονται όπως οι Παπαπέτρου, Αγραβάνης, Χριστοδούλου, αλλά ίσως μπορούσε να κάνει 1-2 κινήσεις παραπάνω σε πιο μικρές ηλικίες για το βαθύ μέλλον Όσον αφορά την επόμενη σεζόν είναι πιο δεμένος και ενισχυμένος. Και το ρόστερ ουσιαστικά έκλεισε και με εξαιρετικές στοχευμένες κινήσεις. Στην περιφέρεια που είναι από τις κορυφαίες στην Ευρώπη έμεινε η τριάδα Σπανούλης, Μάντζαρης και Σλούκας και στην θέση του τραυματία Λο ήρθε ο ίδιας αξίας Λαφαγέτ που ίσως είναι και λίγο καλύτερος για μένα και πανέτοιμος με εξαιρετικές σεζόν. Σούπερ τετράδα και από πίσω Κατσίβελης-Χριστοδούλου. Στο 3 ανεβαίνει ο Παπαπέτρου μετά την αποχώρηση του Περπέρογλου και με προοπτικές να γίνει σύντομα και καλύτερος. Μαζί ο Λοζέσκι που έρχεται από καλή σεζόν και αποκτήθηκε και ένας παίκτης ομάδας ο Ντάρντεν με έμφαση στην άμυνα, παίκτης οικονομίας που κάνει πολλές δουλειές και δεν χαλά τις επιθετικές ισορροπίες. Βέβαια είναι λίγο κοντός για το 3 και δεν έχει άνεση για το 2 αλλά θα παίξει και στο 2 λίγο και θα κλείσει τρύπες. Αρκεί να μην χάσει πολύ χρόνο ο Παπαπέτρου που είναι το μεγάλο στοίχημα την επόμενη σεζόν και επένδυση και πρέπει να έχει 10-15′ σταδιακά. Στους ψηλούς ξεκάθαρα πράματα. Πρίντεζης και Ντάνστον είναι από τα καλύτερα δίδυμα. Από πίσω στο 4 ο Πέτγουεϊ που είναι ασταθής αλλά θα έχει ένα χρόνο ήδη προσαρμογής. Άλλωστε αν δεν δώσεις 1 εκατομμύριο δεν παίρνεις παίκτη να κάνει την διαφορά και θα χάλαγες και την ισορροπία με τον Πρίντεζη. Και 3ος στο 4αρι ο ανερχόμενος και εξελίξιμος Αγραβάνης που θα πρέπει να αρχίσει να παίρνει χρόνο.

Στο 5αρι αυτή την φορά και σωστά δεν αποκτήθηκε βαρύ σέντερ. Είδαμε τι έγινε άλλωστε και με Μπέγκιτς και Σερμαντίνι. Σχεδόν 1εκ στα αζήτητα για 2-3 ειδικούς ρόλους που δεν έπαιξαν καν καλά καλά αμφότεροι. Έτσι ο Ολυμπιακός θα πορευθεί με τα δοκιμασμένα και επιτυχημένα χαμηλά του σχήματα. Και με τον Χάντερ της Σιένα να είναι στιλάκι Ντάνστον και έτσι δεν θα υπάρχει κενό στις αλλαγές και την διαχείριση χρόνου. Και για ειδικές αποστολές από πίσω ο Καββαδάς που θα πρέπει να μπει στο ροτέισον σταδιακά για 5λεπτα ή και κάτι παραπάνω . Άλλη αλλαγή δεν αναμένεται. Ίσως μια απόκτηση ρολίστα Έλληνα στο 5αρι και ο Ολυμπιακός έχει καβάτζα και οικονομικά αν χρειαστεί για οποιοδήποτε λόγο μια καλή αλλαγή στην συνέχεια. Συνολικά μεστές, ορθολογιστικές και πολύ διαβασμένες κινήσεις με ένα Ολυμπιακό πιο γεμάτο και ακριβώς στο περσινό και προπονητικό του στιλ χωρίς να έχει να μπει σε διαδικασίες προσαρμογής και αλλαγών . Εξαιρετικός σχεδιασμός και μένει να δέσει ακόμα περισσότερο, να δουλέψει και να περιμένει την νέα σεζόν με αισιοδοξία. Άλλωστε δεν σκορπά μύρια, αλλά έχει Σπανούλη, φανέλα, ομοιογένεια και το νόου χάου.