Εβλεπα το Βιλερμπάν-Μπαρτσελόνα προ ημερών και μονολογούσα ότι μετά έχουμε και απορίες. Εμείς στην Ελλάδα σαν ..γάτοι που είμαστε και πιο μπροστά σε …σκέψη από τους κολοσσούς ,τα ξέρουμε όλα. Και έτσι έχουμε αναγάγει σε …άψητους όλους τους παίκτες και τους δίνουμε για να …ψηθούν στα μικρότερα σωματεία. Στον ΠΑΟ πχ δεν έκανε ο Ντιαλό για το ρόστερ και έπρεπε να δωθεί δανεικός. Και τελικά ο παίκτης την έκανε και είναι βασικός στην Μονακό που του ρίχνει στα ..αυτιά που λέμε του ΠΑΟ φέτος.

Δεν έκανε ο Χουγκάζ που παίζει βασικός στον Ιωνικό και είχε 6τρ στην Ευρώπη(σε κατώτερη πολύ ασφαλώς διοργάνωση αλλά δεν παύει να είναι Ευρωπαιϊκό ματς) και είχε πάιξει στο ΟΑΚΑ εναντίον της ομάδας που ανήκει και έιχε 7π-8ρ με την Νίκαια να παλεύει αρκετά. Και πολλά ακόμα παραδείγματα για όλες τις μεγάλες ομάδες μας. Παλιότερα ο Ολυμπιακός έστελνε δανεικούς Πρίντεζη-Σλούκα για να βρουν τον δρόμο τους. Και κάπως έτσι πολλοί παίκτες χάνοντας στους δανεισμούς ή αν μένουν στους “αιώνιους”δεν παίζουν ποτέ και παίκτης δεν γίνεσαι αν δεν παίζεις.

Είναι αξιοπερίεργο πως οι προπονητές αλλά και οι διοικήσεις που νομίζω αυτές έχουν την μεγαλύτερη ευθύνη αφού δεν δίνουν την ανάλογη κατεύθυνση, δεν προωθούν το μοντέλο να παίζουν τα ταλέντα για να εξελιχθούν και να κερδίσουν οι ίδιες οι ομάδες. Άλλωστε ο κόσμος θέλει να βλέπει νέα παιδιά και Ελληνόπουλα. Ο ΠΑΟ έχει και τον Μαντζούκα και δεν τον χρησιμοποιεί. Και μιλάμε για ένα ΠΑΟ που δεν έχει στόχους φέτος στην Ευρωλίγκα. Αλλά και στην Α1 οι “αιώνιοι”κοιτάνε πως θα ρίξουν καμιά 30αρα και όχι να βάλουν τους νέους και ας χάσουν και ένα ματς!

Οι Ισπανοί προφανώς είναι ..χαζοί ή οι Γάλλοι και μετά λέει ο κόσμος γιατί δεν είμαστε Βιλερμπάν. Η Μπαρτσελονα των 30εκ έβαλε τον 17χρονο γκαρντ Μίχαλε Καισέντο για 12′. Δεν λέμε καν για τον 20χρονο ταλαντούχο Γιοκουμπάιτις που πήρε από την Ζάλγκιρις και παίζει ήδη 16′ μ.ο .Οι ομάδες μας αν τον είχαν πάρει από το Κάουνας σαν ταλέντο θα έλεγαν αστον να …ψηθεί στην προπόνηση και δεν θα γινόταν ποτέ παίκτης. Η Βιλερμπάν καθάρισε στο ΟΑΚΑ τον ΠΑΟ με τον 17χρονο Γουαμπανιάμα και με την Μπαρτσελόνα την περασμένη εβδομάδα εκτός από τον δικό μας Κώστα Αντετοκούμπο ο Πάρκερ έβαλε 20′ (!) παρακαλώ τον 16χρονο (!) Κουμάνι Χουίνσου!