Το Ελληνικό μπάσκετ συνεχίζει να ακούγεται σε όλη την Ευρώπη και όλο τον πλανήτη και οι Έλληνες προπονητές να διαπρέπουν.Ο Τζώρτζης Δικαιουλάκος δεν είναι απλά ο κορυφαίος Έλληνας προπονητής στο γυναικείο μπάσκετ αλλά και ο κορυφαίος ίσως στην Ευρώπη και σίγουρα στην απόλυτη ελίτ σε Ευρωπαϊκό επίπεδο. Και το επιβεβαίωσε για μια ακόμα φορά με την τελευτάια του επιλογή και μπασκετική κατοικία.

Καθώς μετακόμισε στην Φαμίλα Σκιό στην Βιτσέντζα του Ιταλικού Βορρά κοντά στο γνωστό μας και ιστορικό μπασκετικά Τρεβίζο και ολοκλήρωσε μια εξαιρετική σεζόν. Μαζί με τον συνεργάτη του και κόουτς της Εθνικής μας ομάδας Πέτρο Πρέκα, είχαν μια σπουδαία σεζόν με την Σκιό που είναι στα ονόματα του Ιταλικού γυναικείου μπάσκετ. Μετά από 4 χρόνια έφεραν και πάλι την ομάδα στην κορυφή. Πέρσι δεν είχε φτάσει καν στον τελικό και φέτος με περίπατο και 3-1 απέναντι στην Βίρτους Μπολόνια που στα ημιτελικά με μειονέκτημα απέκλεισε την πρωταθλήτρια Βενέτσια, πήραν τον τίτλο.Για την ακρίβεια τα πήρε όλα φέτος(και κύπελλο και Σούπερ Καπ)

Ο Δικαιουλάκος αν και η χρονιά είχε και κάποια αγωνιστικά προβλήματα κυρίως στο θέμα των ξένων παικτριών, έφτιαξε μια εξαιρετική ομάδα που έχασε στις λεπτομέρειες από την πανίσχυρη Τσέχικη Πράγα την συμμετοχή στο Φ4 της Ευρωλίγκα και έκανε περίπατο στο σκουντέτο. Κέρδισε 83-73 και 78-51 εντός έδρας, έχασε το “σουίπ” μέσα στην Μπολόνια με αυτοκτονία και ήττα από +15 με ένα 22-9 στο τέλος και 72-71,αλλά έδειξε την δύναμή της στο δεύτερο ματς στην Μπολόνια. Καθώς όχι μόνο έκοψε τον αέρα των μπολονέζων από την ανατροπή αλλά έκανε περίπατο με 25π από την αρχή και τελικό 69-84. Επίδειξη δύναμης από την ομάδα των Ελλήνων προπονητών και μια ακόμα μεγάλη επιτυχία για τον Τζώρτζη Δικαιουλάκο που στόχο βάζει για την νέα σεζόν το Φ4 της Ευρωλίγκα.

Ασφαλώς ο Έλληνας προπονητής έχει σκεφθεί να μπει στο αντρικό επίπεδο και να γυρίσει και στην Ελλάδα, αλλά αλήθεια γιατί να το κάνει όταν οι κορυφαίες ομάδες μπάσκετ στο γυναικείο μπάσκετ στην Ευρώπη έχουν προυπολογισμούς 3 και 5εκ και κοιμάσαι ήσυχος αφού σέβονται το όνομά σου και την δουλειά σου που γίνεται σε εξαιρετικές συνθήκες;

Γι αυτό και ο Δικαιουλάκος συνεχίζει στον χώρο που έχει απόλυτη επιτυχία και εμπιστοσύνη που έχει κερδίσει με την αξία του. Όταν στην Ελλάδα το γυναικείο μπάσκετ δεν τυγχάνει της ανάλογης προοπτικής, στήριξης και προβολής και φυσικά τα οικονομικά είναι σε κακή κατάσταση.

Ο Δικαιουλάκος μάλιστα είναι και κόουτς της Εθνικής ομάδας γυναικών της Σλοβενίας από πέρσι, οπότε και οι υποχρεώσεις του στο εξωτερικό συνεχίζονται και το καλοκαίρι!