Ο Ανδρέας Πιστιόλης είναι ένας ακόμα Έλληνας προπονητής που διαπρέπει στο εξωτερικό και πλέον κάνει τα πρώτα του βήματα και σαν χεντ κόουτς με επιτυχία.

Ο 44χρονος μόλις Έλληνας προπονητής,συνεχίζει την παράδοση που θέλει Έλληνες τεχνικούς που είναι ασίσταντ σε καλές ομάδες και δίπλα σε μεγάλα ονόματα,να έχουν μια πολύ καλή ατομική εξέλιξη. Θυμίζουμε πως ο Δημήτρης Ιτούδης ήταν χρόνια ασίσταντ του κορυφαίου Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς και πολλοί είχαν την εντύπωση ότι δεν θα γίνει ποτέ πρώτος προπονητής. Λάθος και πανηγυρικά.

Ο Δημήτρης Ιτούδης μετά το …αγροτικό του στον ΠΑΟ που ήταν μάλλον…μεταπτυχιακό, άρχισε την καριέρα του σαν πρώτος προπονητής στην Τουρκία και την Μπάνβιτ και η ΤΣΣΚΑ που τον πήρε χαμπάρι και ποντάρισε πάνω του δικαθώθηκε καθώς ο Έλληνας προπονητής είναι αυτή την στιγμή στα μεγαλύτερα ονόματα.

Κάτι ανάλογο φαίνεται να κάνει και ο Ανδρέας Πιστιόλης που ξεκίνησε κάπως ανάλογα και δίπλα στον Ιτούδη,Με τι εξελίξεις στην Ρωσία άρπαξε την ευκαιρία που ήρθε να γίνεις χεντ κόουτς και αυτός στην Τουρκία.Και σε καλύτερο όνομα από την Μπάνβιτ του Ιτούδη καθώς η Γαλατά είναι ιστορική ομάδα με πολύ κόσμο.

Ο Έλληνας τεχνικός μάλιστα μπήκε αμέσως στα βαθιά καθώς η Γαλατά ήταν σε κακή κατάσταση και έχανε και τα πλέι οφς.  Από όταν ανέλαβε τέλη Μάρτη έκανε το απίστευτο.

Ενα σερί με 7 νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια και με δύσκολο πρόγραμμα με 5 διπλά ! Και μπαμ στην Φενέρ και σημαντικές νίκες εντός όπως με τη Καρσίγιακα που στα πλέι οφς είναι στο 1-1 με την Εφές.

Και ο Έλληνας τεχνικός συνεχίζει αήττητος καθώς απέκλεισε η ομάδα του και την πολύ ενισχυμένη φέτος Μπαχτσεσεχίρ και η 3η στην κανονική περίοδο απρόσμενα Γαλατά, δείχνει ικανή να πάει και τελικό! 

Ο Πιστιόλης που ήταν και στον ΠΑΟ σαν δεύτερος ασίσταντ του Ζοτς και του Ιτούδη από το 2008, συνέχισε με τον τελευταίο σε Μπάνβιτ-ΤΣΣΚΑ, δείχνει ότι έχει μάθει τα πάντα δίπλα στους κορυφαίους στους οποίους ασφαλώς ήταν υπερχρήσιμος. Ειδάλλως δεν θα ήταν συνεχώς δίπλα τους.

Πλέον αν και δεν τον υπολογίζαμε τον μαθαίνουμε για τα καλά, καθώς δείχνει διαβασμένος, μεθοδικός και έτοιμος. Ξέροντας καλά ότι είναι έτοιμος για το άλμα στην καριέρα του και περίμενε την ευκαιρία του.

Αυτή ήρθε σε μια ακριβή λίγκα με μια ιστορική  ομάδα με πολύ κόσμο. Πλέον το ελληνικό μπάσκετ έχει έναν ακόμα προπονητή, που κλέβει την παράσταση στον διεθνή χώρο.