Φεύγει ο Καλάθης και που πάει; Θα έρθει στον Ολυμπιακό ο Σλούκας; Αυτά και πολλά άλλα ακούω κάθε μέρα, απάντηση δεν έχω ασφαλώς αφού δεν είμαι Γιαννακόπουλος και Αγγελόπουλος και εικασίες μπορούμε να κάνουμε. Και στα Live που φτιάχνουμε με ρωτούσατε εναγωνίως… Αισιόδοξος δεν είμαι αλλά υπάρχει ένα αλλά… Οι Ελληνικές ομάδες θα ρίξουν σίγουρα το μπάτζετ, ειδικά ο ΠΑΟ που πέρσι το εκτόξευσε, λόγω κορωνοιού κατά 20-30%. Ίσως και παραπάνω σε σχέση με πέρσι αν και κερδίζουν σαφώς στο ισοζύγιο από την μείωση της φορολογίας σε σχετικά ανεκτά επίπεδα. Όμως αν δεν βλέπουν φως σε μια “κούφια” σεζόν λόγω του ιού που μπορεί να έχει πάλι διακοπή και άδειες κερκίδες όλο τον χρόνο,δεν θα ισοσκελίσουν το κέρδος το εφοριακό με το να μην ρίξουν ουσιαστικά το μπάτζετ. Άλλωστε ο Γιαννακόπουλος από πέρσι έδειχνε ενοχλημένος από πολλά στο ευρύτερο σύνολο του κλαμπ, είχε τις κόντρες με μερίδα του κόσμου, τα έχει και όχι αδίκως με την διαχείριση της Ευρωλίγκας και δεν φαίνεται ζεστός ειδικά με ό,τι βλέπει να έχουμε στην νέα σεζόν και έχοντας χάσει με την εικόνα της ομάδας την φετινή μη ολοκληρωμένη πάντως αγωνιστική χρονιά. Όπως και να έχει ο ΠΑΟ κατεβάζει ταχύτητα όπως όλα δείχνουν ξεκάθαρα.

Από την άλλη ο Ολυμπιακός που πέρσι είχε αισθητά χαμηλότερο μπάτζετ από άλλες σεζόν, δείχνει να ανεβάζει προυπολογισμό καθώς φαίνεται ότι έχουν βρει κάποιες λύσεις στα οικονομικά τους οι διοικούντες και να θέλουν να εκμεταλλευθούν και το θέμα της εφορίας. Κακά τα ψέματα όμως οι ομάδες μας πλέον δεν είναι πρώτη οικονομική γραμμή στην Ευρωλίγκα και δεν προσελκύουν και εύκολα τα μεγάλα ονόματα αν και αυτό μπορεί να αλλάξει λόγω Covid! Καθώς η Ισπανία πχ είχε μεγάλο πρόβλημα με τον ιό σε αντίθεση με την ασφαλή χώρα μας.. Συνεπώς τα δύο καυτά ονόματα που είναι Καλάθης και Σλούκας, βασικά και λογικά δεν θα συνεχίσουν στην Ελλάδα εκτός αν προτιμήσουν την ασφαλή και καλή ποιοτική ζωή που αναζητούν στην πατρίδα μας όλο και περισσότεροι ισχυροί του πλανήτη! Τι σημαίνει αυτό, τι σημαίνουν αυτά; Ο Καλάθης με ένα συμβόλαιο κοντά στα 2,2εκ έχει ένα χρόνο ακόμα αλλά ο ΠΑΟ δεν σκοπεύει να δώσει το 1/3 του μπάτζετ σε ένα παίκτη. Συνεπώς έρχεται το τέλος εποχής για τον Νικ στο πράσινο στρατόπεδο. Οι προτάσεις που έχει στα χέρια του παρά και εκτός Ελλάδος μείωσης των μπάτζετ, του προσφέρουν άνετα τα χρήματα της Ελληνικής ομάδας. Συνεπώς άνετα θα βρει σχεδόν 2εκ και ήδη η Μπαρτσελόνα του έχει καταθέσει μια τεράστια προσφορά για τα δεδομένα και είναι ομάδα που του ταιριάζει, που θα γίνει γρήγορα ο αγαπημένος ηγέτης οργανωτικά τουλάχιστον και είναι και μια πόλη σαν την Αθήνα. Δύσκολα θα πάει στην ΤΣΣΚΑ που αν δεν ρίξει μπάτζετ σίγουρα θα τον θέλει πολύ ο Ιτούδης όπως και άλλες ομάδες όπως η Ρεάλ ή η Φενέρ αν δεν έριχνε μπάτζετ. Ο ΠΑΟ πέρσι πλήρωνε με τις εφορίες τον Καλάθη σχεδόν 4,5εκ(!), φέτος θα του κόστιζε 3. Και πάλι όμως παρά την μείωση της εφορίας δεν βγαίνουν τα νούμερα για έστω ένα μεγάλο συμβόλαιο. Συνεπώς ο Καλάθης δύσκολα θα μείνει στην Ελλάδα εκτός ο Γιαννακόπουλος αλλάξει πλάνο και αποφασίσει μια μίνι υπέρβαση για τα δεδομένα που έχει στο μυαλό του για την επόμενη σεζόν και επειδή κακά τα ψέματα αρέσει στον Καλάθη η Αθήνα.

Για τον Σλούκα τα πράματα είναι πιο απλά. Ο Ολυμπιακός σκοπεύει να αυξήσει το μπάτζετ και ο Μπαρτζώκας θέλει ηγέτη της νέας εποχής στο λιμάνι τον Σλούκα. Οι σχέσεις του πρώην ερυθρόλευκου με την διοίκηση επανήλθαν σε καλό επίπεδο, ο κόσμος τον θέλει, ο ίδιος που έφυγε επειδή ήθελε ρόλο ηγέτη ουσιαστικά, ξέρει ότι πλέον δεν θα είναι πίσω από τον Σπανούλη αλλά αυτός που θα έχει την μπαγκέτα στα χέρια και του αρέσει το όλο concept. Άλλωστε δεν θα έχει και πίεση για το αποτέλεσμα. Και χωρίς την αιώνια κόντρα με τον ΠΑΟ στην Α1 δεν θα υπάρχει συνολικά καμία πίεση. Από την άλλη ξέρει ότι χωρίς Α1 δεν θα έχει πολλά παιχνίδια που είναι και θετικό και αρνητικό και για την ομάδα και την εξέλιξη του παίκτη. Ανάλογα πως το βλέπει ο καθένας. Μέχρι πρότινος ο Σλούκας δεν θα ερχόταν στην Ελλάδα για πολλούς λόγους που αναλύσαμε πάνω κάτω. Πλέον αυτοί οι λόγοι απομακρύνθηκαν. Η Φενέρ δεν θα είναι, αν δεν αλλάξει κάτι, τόσο δυνατή και η Τουρκία είναι σε οικονομικά προβλήματα. Συνεπώς ο Σλούκας δεν θέλει να μείνει και ας μείνει ο Ζοτς με τον οποίο έχει αναπτύξει μια εξαιρετική συνεργασία. Ο Σλούκας είναι ότι καλύτερο κυκλοφορεί στην αγορά μαζί με τον Καλάθη και τον θέλουν όλοι με 2εκ. Η διαφορά του 1εκ σε τριετές συμβόλαιο που υπάρχει με τον Ολυμπιακό, με αμοιβαία θέληση καλύπτεται. Άλλωστε ο Σλούκας βλέπει ότι και στις περίεργες εποχές με τον κορωνοιό τα πράματα πάνε καλύτερα στην Ελλάδα από πλευράς ασφάλειας. Και αυτό μετρά όπως και η καλή ζωή της πατρίδας μας σε όλα τα επίπεδα. Από την άλλη όμως υπάρχει και ένα αρνητικό. Πέραν των λιγότερων χρημάτων και πιθανώς και κάποιας ανησυχίας για το αν αυτά θα είναι στην ώρα τους, μπορεί να παίξει αρνητικά ρόλο η έλλειψη ισχυρής δυναμικής στο λιμάνι. Κακά τα ψέματα μια Ρεάλ πλέον είναι σε άλλο επίπεδο και ο Σλούκας εκεί θα παίρνει ή θα διεκδικεί Ευρωλίγκες. Στην Ελλάδα ο πήχης έχει κατέβει αλλά θα είναι …οπλαρχηγός και όχι πολύτιμο έστω γρανάζι! Είδωμεν λοιπόν!