Η απόκτηση του Γουέστμπρουκ από τους Λέικερς τους χρίζει αυτόματα και απόλυτο φαβορί για την επόμενη χρονιά. Οι περσινοί πρωταθλητές απέτυχαν φέτος έχοντας και τραυματισμούς να κρατήσουν τα σκήπτρα ενώ φάνηκε και το πρόβλημα που είχαν στην θέση του πόιντ γκαρντ. Η απόκτηση του σκόρερ βασικά στην θέση αυτή Γερμανού Σρόντερ, δεν έλυσε τα προβλήματα καθώς ο παίκτης είχε μια καλή χρονιά αλλά βασικά για τα νουμερά του που έφτασαν και τους 14π μ.ο.

Ομως ο Λεμπρόν και η παρέα του αλλά και ο κόουτς Βόγκελ ήθελαν ένα παίκτη που να δημιουργεί βασικά. Και οι Λέικερς είχαν καλύτερο δημιουργό τον Λεμπρόν με 8ασ και τον Σρόντερ να μετρά μόλις 2,8! Συνεπώς υπήρχε πρόβλημα στην δημιουργία της ομάδας και στην λειτουργία της και γι αυτό έμεινε ελεύθερος ο Σρόντερ και οι “λιμνάνθρωποι” ενδιαφέρθηκαν για ένα καθαρό πλέι μέικερ . Κοίταξαν τον Λίλαρντ που και αυτός πάντως δεν είναι καθαρός πλέι μέικερ αλλά είναι δεινός σκόρερ και σούπερ σταρ,τον Κρις Πολ έστω και στα 35 και φυσικά τον Ράσελ Γουέστμπρουκ. Τελικά έκλεισαν τον τελευταίο που έρχεται από την Ουάσιγκτον και έχει και αυτός στόχο ένα πρωτάθλημα . Και θα είναι και ο ακριβότερος παίκτης των Λέικερς με τα 44εκ που είχε από τους Ουίζαρντς.

Ο Ράσελ Γουέστμπρουκ ,ο παίκτης των τριπλ νταμπλ που έγραψε ιστορία,είναι πιστεύω αυτό που ήθελαν ακριβώς οι Λέικερς. Τρομερός στην δημιουργία, καλός σχετικά αμυντικός αλλά και εκπληκτικός για το ύψος του ριμπάουντερ. Στην Ουάσιγκτον αν και είχε και τον σκόρερ Μπιλ δίπλα του,η ελλειψη γενικά ταλέντου τον ανάγκαζε να κάνει και τον σκόρερ. Αλλά δεν είναι καλός στο σουτ και γενικά για την κλάση του στα τελειώματά του. Ομως οι Λέικερς θέλουν από τον Ράσελ Γουέστμπρουκ απλά να πασάρει !

Ο 32χρονος πόιντ γκαρντ, είναι ίσως ο πιο δυναμικός και αθλητικός άσος στο ΝΒΑ τουλάχιστον τα τελευταία 15-20 χρόνια και χαίρεται ιδιαιτέρως καθώς θα παίξει για πρώτη φορά στην πατρίδα του την Καλιφόρνια. Το περίεργο βέβαια έιναι ότι αν και ο βασιλιάς των τριπλ νταμπλ μετά την Οκλαχόμα(2008-2019),έμεινε ένα χρόνο στο Χιούστον και ένα στην Ουάσιγκτον και αλλάζει τρίτη ομάδα σε ισάριθμα χρόνια. Η απάντηση είναι βέβαια απλή.Κακές επιλογες. Και πλέον πάει σε μια ομάδα που μπορεί να πετύχει ότι δεν μπόρεσε με Ντουράντ και Χάρντεν στην Οκλαχόμα.

Ο Λεμπρόν μαζί με τον Άντονι Ντέιβις και τον Ράσελ Γουέστμπρουκ ξαναφτιάνει μια Big Three με στόχο ένα ακόμα δαχτυλίδι στο τέλος της καριέρας του. Οι Λέικερς βρήκαν αυτό που ήθελαν. Βέβαια έφυγαν ήδη παίκτες με ρόλους όπως ο Χάρελ και ο Πόουπ αλλά και ο Κούζμα για να έρθει ο σούπερ άσος. Θα πρέπει να βρουν λοιπόν με ελάχιστα χρήματα και καλούς ρολίστες . Ομως ο Λεμπρόν είναι φανερό ότι θεωρεί το κλειδί της επιτυχίας την θεωρία των Big Three !