Δίκαια ο Ολυμπιακός, ώρα περισσυλογής στον ΠΑΟ. Οπως είπαμε νωρίς σήμερα περιμέναμε ένα περίεργο ντέρμπι στο ΟΑΚΑ που ο Ολυμπιακός πάντως έμοιαζε πιο γεμάτος. Αλλά και ανέτοιμος.

Ο Παναθηναϊκός χωρίς τον κόσμο του ήξερε και το κατάλαβε καλά ότι θα έχει μεγάλο θέμα καθώς κουτσά στραβά το ΟΑΚΑ κάποια διαστήματα ακόμα και κακής συνολικά απόδοσης των πρασίνων κατηφόριζε.

Στο ντέρμπι της Παρασκευής όμως χωρίς κόσμο ο Ολυμπιακός χωρίς να παίξει κανένα τρομερό μπάσκετ πήρε το πολύτιμο ροζ φύλλο που ήθελε περισσότερο. Καθώς ρεφάρισε την γκέλα με την Ζάλγκιρις, έφτιαξε την ψυχολογία του και ατενίζει αισιόδοξα το μέλλον.

Πλέον θέλει μεγαλύτερη διάρκεια και σταθερότητα. Και μάλιστα πήρε το Κλάσικο αν και ο Σλούκας δεν ήταν καλός και δύο περιόδους δεν έπαιξε καθόλου.

Ο Παναθηναϊκός έχει πρόβλημα με την δημιουργία και η απουσία Τζάκσον-Μποχωρίδη δεν είναι δικαιολογία. Είναι εμφανης η ανάγκη πρωτοκλασάτου δημιουργού και ίσως η λύση είναι ο Λαπροβίτολα. Οπως και να έχει ο αποκτηθείς προ ημερών με μηνιαίο συμβολαιο ο Σάικς είναι Τζάκσον και όχι πόιντ κλασικό και δεν κάνει την διαφορά.

Ο Βόβορας πάλεψε από το πάγκο κατεβάζοντας ακόμα και στο “2” τον Παπαπέτρου και κυρίως ανεβαζοντάς στο “4” αλλά δεν του βγηκε. Μάλιστα ξέχασε τον Μήτογλου πολλές φορες που θα μπορούσε να παίξει τον Πρίντεζη που κατέστρεψε τους πράσινους στο πρώτο ημίχρονο βασικά.

Επέμενε στον Γουάιτ που έφαγε πολλές ατομικές φάσεις από τους αντιπαλους του. Ο ΠΑΟ ήθελε και το μακρινό σουτ του Μήτογλου αλλά δεν το επεδίωξε ποτέ. Λάθη του Βόβορα γενικά στο κομμάτι αυτό και με τον ΠΑΟ να προσπαθεί να κάνει ήρωα-σκόρερ τον Παπαπέτρου που δεν τον έχει όμως στο βαθμό αυτό και τον Νέντοβιτς να θέλει ντε και καλα να γίνει ΝΒΑ ενώ δεν είναι καλά όπως φάνηκε και στην πρεμιέρα.

Γενικά ψάχνεται ο Σέρβος ενώ ο ΠΑΟ όταν προσπάθησε λίγο με την άμυνα και κάποα κούραση του Ολυμπιακού να γυρίσει και πήγε νωρίς στο -4, τότε έκανε συνεχόμενες λάθος και βιαστικές επιλογές με συνεχόμενα τρίποντα (6/25τρ).

Το καλάθι του Χάρισον και το αψυχολόγητο τρίποντο του Νέντοβιτς από τα 9μ και η πάσα του στο πουθενά μετά, ήταν η πράσινη ταφόπλακα….

Ο Μπαρτζώκας κέρδισε με την εμπειρία του την μάχη των πάγκων .Το λάθος του Βόβορα φαίνεται και σε κάτι ακόμα. Μήτογλου και Μπέντιλ είχαν διπλάσιο χρόνο συμμετοχής και 23π. έναντι μισού και 3(!) στο ντέρμπι.

Κάτι ακόμα. Ο Μπαρτζώκας διορθώνει τα λάθη του. Κάποτε έπαιζε με τον χρόνο στις αλλαγές. Στο ντέρμπι στην 4η περίοδο πήγε με Σπανούλη (σ.σ.: ο Σλούκας δεν πατούσε καλά από τον τραυματισμό του στην 1η περίοδο), Χάρισον, Μακίσικ, Βεζένκοφ και Ελις-Μαρτίν στην μοναδική αλλαγή.

Συνεπώς ο πρώτος σκόρερ Πρίντεζης δεν έπαιξε στην 4η περίοδο που ο Μπαρτζώκας ήθελε άμυνα.

Ο Βόβορας πλήρωσε την επιμονή να παίζει με τον Γουάιτ πχ στο 5 και τον Παπαπέτρου στο 4 και οι ψηλοί του Ολυμπιακού είχαν 12/14διπ. σαν προπόνηση!

Για τους πράσινους πάλι καλά που νίκησαν στην Μόσχα καθώς την επόμενη διπλή εβδομάδα έχουν εκτός Βιλερμπάν και Μπαρτσελονα και θα κινδύνευαν με το 0-4! Και με πρόγραμμα φωτιά μέχρι 17/11!

Ο Ολυμπιακός έχει μέσα Μιλάνο και Μακάμπι και επίσης ματς με… πρέπει, αλλα δείχνει να δουλεύει σωστά.