Τέτοια ματς είναι αυτά που λέμε ειδικών συνθηκών και η παράδοση λέει ότι όταν ακούς για 20αρες κράτα μικρό καλάθι καθώς γίνεται το ανάποδο. Κάπως έτσι δεν πλήρωσε την …νύφη ο Μπαρτζώκας στο κύπελλο στο πρώτο ματς ουσιαστικά της χρονιάς στο ΟΑΚΑ πριν χρόνια χάνοντας σε ματς που όλοι έλεγαν θα κάνει περίπατο ο Ολυμπιακός και έχασε από ένα νέο και φτηνότερο Παναθηναϊκό; Κάπως έτσι πέρσι στην Ευρωλίγκα το Φλεβάρη δεν έκανε περίπατο(77-88) ο ΠΑΟ στο ΣΕΦ σε ματς που όλοι έβλεπαν 20αρες;

Το ντέρμπι δεν έχει τόσο βαθμολογική σημασία. Αν και παίζεται το πλεονέκτημα της έδρας σε αυτά τα ματς οι εποχές έχουν αλλάξει και η έδρα δεν σου δίνει πια 100% το πρωτάθλημα. Εκτός αυτού ο ΠΑΟ έχει ήδη το σοκ από τον Άρη. Οπως και να έχει όμως έχει μεγάλη σημασία καθώς έχει να κάνει με την ψυχολογία και την περιρρέουσα ατμόσφαιρα. Θεωρώ ότι μεγαλύτερο ενδιαφέρον επ αυτού μάλιστα έχουν οι πράσινοι.
Αγωνιστικά ο Ολυμπιακός είναι φαβορί.Ξεκάθαρα. Καλύτερος σαν ρόστερ,καλύτερος σαν ομάδα,καλύτερη ψυχολογία και πορεία στην Ευρωλίγκα. Με μια αήττητη έδρα εκεί και μια εξαιρετική άμυνα. Δεν ασχολούμαι με τι έχει γίνει στην Α 1. Που σκοράρει κιόλας. Γιατί είναι άλλα τα μεγέθη. Συνεπώς πάμε. Ο Ολυμπιακος έχει ακόμα και παίκτες να ματσάρει.Ουόκαπ και άλλους αν χρειαστεί για Μέικον και Φαλ για Παπαγιάννη.Αν χάσει δεν θα χαθεί ο κόσμος αλλά θα χαλαστεί ο κόσμος που κακώς δίνει μεγαλύτερη σημασία στα εγχώρια ντέρμπι. Ο Παναθηναϊκός από την πλευρά του ψάχνει ένα σωσίβιο. Να κερδίσει ηρεμία και να βγάλει γιορτές τουλάχιστον(γιατί παίζουν πάλι στις 23/12 στο ΟΑΚΑ για Ευρωλίγκα). Αν χάσει με καμια 15αρα θα υπάρξει πίεση για αλλαγές σε όλα τα επίπεδα και το ΟΑΚΑ θα αδειάσει από κόσμο με την ομάδα να μπαίνει σε μιζέρια μέχρι το επόμενο Κλάσικο. Αν παλέψει θα αρχίσει το …ποίημα ότι κάτι γίνεται,παλέυουμε ,μπλα μπλα και θα περάσει κανενας μήνας ακόμα. Κάπως ετσι θα πάει το πράμα. Αν κερδίσει βέβαια ο ΠΑΟ βγαίνει μάλλον και η χρονιά!

Αγωνιστικά που θα κριθεί; Στα ίσα με μικρότερο και χειρότερο ρόστερ και εκτός έδρας ο ΠΑΟ δύσκολα θα την βγάλει καθαρή εκτός αν ο Μέικον πχ κάνει όσα έκανε με την Εφές. Αλλά στον Ολυμπιακό και υποψιασμένοι είναι και παίκτες έχουν για ειδικές αποστολές. Ο Ολυμπιακός θέλει να κυριαρχήσει από την σκληρή του άμυνα και την ενέργεια και να πάει σε σε ένα πιο γρήγορο ρυθμό .Κυρίως θέλει καλή κυκλοφορία της μπάλας στις στατικές άμυνες του ΠΑΟ. Που λογικά αυτές θα επιλέξει ο Πρίφτης όπως και στο Μόναχο. Με ρίσκο αναγκαστικά στο τρίποντο του Ντόρσεί και του Βεζένκοφ.Ο ΠΑΟ ελπίζει να χαμηλώσει το σκορ,να αγχώσει τον Ολυμπιακό και να είναι έτσι άστοχος και να κάνει ένα μεγαλο ματς βασικά κάποιος από Μέικον ή Νέντοβιτς. Συνεπώς ο ρυθμός αλλά και η αρχή θα κρίνουν πολλα. Καλή μας απόλαυση!