Το ότι έχασε ο Ολυμπιακός από την Φενέρ στην Τουρκία δεν είναι όχι απλά έκπληξη, αλλά το λογικό σενάριο. Καθώς η Φενέρ έχει διπλάσιο μπάτζετ και βάλε από την Ελληνική ομάδα, έχει παίκτες των 2εκ (Βέσελι-Ντε Κολό), έχει ένα προπονητή προερχόμενο απο το ΝΒΑ και πρωταθλητή Ευρώπης με την Εθνική Σλοβενίας και συνεπώς μια ομάδα που μπορεί να έφυγε ο Ομπράντοβιτς, αλλά ο πήχης έμεινε ψηλά.

Η εικόνα όμως της Φενέρ ήταν τραγική με 7 ήττες στα 8 τελευταία και κάτι ξεγυριστές 30αρες(!) που την έκαναν να θυμίζει… σκορποχώρι. Αυτές οι εμφανίσεις και το κακό της κλίμα, η έλλειψη κόσμου και της περίφημης έδρας της αλλά και οι εκτός έδρας μεγάλες νίκες του Ολυμπιακού όπως προ 15 ημερών στην Βαρκελώνη με την Μπάρτσα, έφερναν χαμόγελα και… πρέπει στους “ερυθρόλευκους”.

Κοινώς υπήρχε ευκαιρία όπως υπάρχει και την επόμενη εβδομάδα στο ματς με την τραγική αλλά πανάκριβη Χίμκι στην Ρωσία. Η αλήθεια είναι ότι η σειρά με Μπάρτσα, Αστέρα εκτός, Βαλένθια και Ρεάλ μέσα και τα δύο εκτός με Φενέρ και Χϊμκι, έφτιαξε ένα επικίνδυνο κοκτέιλ για τους ερυθρόλευκους. Που ξεκίνησαν ιδανικά με 2/2 εκτός αλλά έχουν 0/3 και τους τραυματισμούς Παπανικολάου-Ελις που έιναι ένας ακόμα πονοκέφαλος για τον Μπαρτζώκα και παραχάλασε το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι…

Ο Ολυμπιακός είχε στόχο τις 3 νίκες και αν κάνει διπλό στην Ρωσία είναι Οκ. Ομως, μπορούσε το κάτι παραπάνω. Βέβαια στην Τουρκία έχασε δίκαια. Και προβλημάτισε για πολλούς λόγους. Και βασικά με τη ασταθειά του.

Την μια φορά ο Ολυμπιακός παίζει μπασκετάρα στην επίθεση όταν μπαίνουν τα τρίποντα και την άλλη κολλάει πολύ.

Την μια παίζει αμυνάρα και την άλλη είναι… ελβετικό τυρί πίσω.

Ενα σούπερ δεκάλεπτο και ένα ψάχνεται.

Αυτή η ιστορία συνεχίζεται μάλιστα και ενώ φτάσαμε στο τέλος του 1ου γύρου.

Με την Μπάρτσα το -15 έγινε ισοπαλία αλλα κέρδισε. Με τον Αστέρα έχανε 30-14 στην αρχή και το γύρισε. Με την Βαλένθια έχασε εύκολα με προβληματική αμυνα και μάλιστα στο ΣΕΦ. Δύο μέρες μετά στο ίδιο γήπεδο αμυνάρα,από +8 με την μεγάλη Ρεάλ στο -8 και παράταση χάνοντας στην… ρουλέτα. Και στην Τουρκία ιδανικό ξεκίνημα, καθίζηση, ξύπνημα και θρίλερ αλλά ήττα!

Η έλλειψη ισορροπίας είναι εμφανής. Το πρόβλημα στην άμυνα επίσης και η απουσία του Πρίντεζη ασφαλώς δεν είναι δικαιολογία. Το πρόβλημα στη δημιουργία μεγάλο. Πλην Σλούκα και Σπανούλη δεν δημιουργεί κανείς άλλος.

Με τον Σπανούλη όμως στα 38 του στο παρκέ τον σημαδευουν οι αντίπαλοι όσο φιλότιμος και αν είναι και στην άμυνα.

Για παράδειγμα η Φενέρ το γύρισε από 22-29 με τον αρχηγό μέσα. Οχι ότι φταίει αυτός βέβαια και ας είχε και πολλά λάθη με τους Τούρκους.

Το χειρότερο για τον Ολυμπιακό είναι ότι έχασε ενώ ξεκίνησε με 8/12τρ! Μιλάω με ένα φίλο και του λέω αντίο… Οταν έχεις αρχίσει με 8/12τρ και δεν είσαι στο +10 αλλά σε πιάνουν κιόλας ανησυχείς.

Η Φενέρ με την επιστροφή Βέσελι από τραυματισμό, την επιστροφή Γκούντουριτς από το ΝΒΑ που είναι εξαιρετικός αμυντικός, συμμαζεύθηκε. Σκλήρυνε στην άμυνα, έβγαλε “εγώ” και μόλις βρήκε μια μικρή χημεία με τις αλλαγές του ρόστερ της έχοντας παίκτες κλασης κυριάρχησε.

Ο Ολυμπιακός στο διάστημα 10′-24 ‘  δέχθηκε ένα βαρύ σε άδειο γήπεδο 37-17 και το ματς τουμπάρισε. Καθώς στην άμυνα έτρωγε όλες τις φάσεις (ξεκίνησε με 13/17δ η Φενέρ) και είχε και 8 λάθη στην αρχή! Η Φενέρ πήγε στο +13 ,ο Ολυμπιακός είχε πρόβλημα με τον Βέσελι και στην δημιουργία του με κακό πάσινγκ γκέιμ και αποστάσεις και όταν δεν είχε τρίποντο κολλούσε πολύ επιθετικά.

Οι 77π δεν δείχνουν το πρόβλημα που είναι μεγαλύτερο καθώς στο διάστημα 10-36′ σκοράρισε μόλις 34π. Σε 26′ δηλ 34π .

Στο τέλος ο Βεζένκοφ με 2 κολλητά τρίποντα καθώς οι Τούρκοι ήταν σαν να έπαιζαν με το χρόνο το έκανε θρίλερ (75-74 στο 38′) αλλά ένα λάθος του Μακίσικ και 5π του καθοριστικού Πιέρ δικαίως έφεραν το ροζ φύλλο στην Τουρκική ομάδα.

Ο Ολυμπιακός έχασε με το εκπληκτικό 15/32τρ εκτός έδρας!

Προβληματίζει η επιθετική του δημιουργία. Ο Μπαρτζώκας δεν άνοιξε το ροτέισον καθώς ο Λαρεντζάκης δεν πήρε καθόλου χρόνου όπως λογικά βέβαια και ο Χαραλαμπόπολος. Οχι ότι έκανε λάθος ο ΈΛληνας προπονητής.

Ο Τζένκινς τίποτα στα 7′. Ο Σλούκας κακός σαν σκορ αλλά είχε 7 ασίστ.

Κακώς έπαιξε περισσότερο ο Σπανούλης όμως (22′ έναντι 21′) και ας είχε 11π.

Ο Βεζένκοφ κορυφαίος με 5/7τρ. Ο Μακισικ μέτριος.Ο Ελις μόλις 10′ και τραυματίστηκε.

Ο Παπανικολάου άρχισε με 2τρ και χάθηκε και στο τέλος τραυματίστηκε και αυτός.

Ο Μάρτιν με τον Βέσελι εξαφανίστηκε και καμπανάκι για όταν έχει αντιμέτωπους ψηλούς παίκτες με όγκο.

Ο Χάρισον έβαλε 3τρ αλλά δεν φάνηκε πολύ.

Ο Λίβιο ο καλύτερος ψηλός με τους 12π και 2τρ που δεν είναι και το φόρτε του….

Κοινώς στην φροντ λάιν είχε θέμα χτες και έχασε και τα ριμπάουντς (30-24).