Η πρεμιέρα για τον Ολυμπιακό στο άδειο ΣΕΦ ήταν μια σκέτη απογοήτευση. Ολα τα άλλα ειναι άλλα λόγια για να αγαπιόμαστε… Ασφαλώς δεν ήρθε το τέλος του κόσμου ,αλλά ασφαλώς καταγράφεται και μια πραγματικότητα.

Οι λαικισμοί του τύπου… μα ήταν ανέτοιμος ο Ολυμπιακός, μας οδηγούν σε γνωστούς συνειρμούς για την δημοσιογραφία στην Ελλάδα. Ανέτοιμοι είναι και οι άλλοι και μάλιστα η Ζάλγκιρις έχει και νέο προπονητή μετά την “χρυσή” εποχή Σάρας…

Οπως και να έχει βέβαια η φετινή Ευρωλίγκα θα έχει πολλές εκπλήξεις και λόγω της έλλειψης κόσμου. Με κόσμο δεν θα έχανε νομίζω ποτέ χτες ο Ολυμπιακός. Και χτες ήδη είδαμε πως έχασε η Εφές από την ανεβασμένη και ενισχυμένη βέβαια Ζενίτ, αλλά και η Βαλένθια γλίτωσε το σοκ στο καλάθι με την Βιλερμπάν.

Το κακό για τον Ολυμπακό είναι ότι αν κέρδιζε έστω και σε θρίλερ θα είχε ξεχάσει το ματς ενώ τώρα τον κυνηγά αυτή η ήττα. Καθώς η Ζάλγκιρις είναι χειρότερη φέτος και στην μετά Σάρας εποχή, αν και η αλήθεια είναι ότι έδειξε ότι δουλεύει σωστά και ακόμα και ο ιδιόρυθμος Λοβέρν ήταν στο κλίμα της ομάδας.

Προφανώς παρά τις αλλαγές ο Σάρας έχει μπολιάσει την ψυχολογία και το κλίμα που έφερε. Ασφαλώς επίσης η Ζάλγκιρις είναι ομάδα που έχει παράδοση με ζημιές ειδικά στο ΣΕΦ στους ερυθρόλευκους αλλά αυτά είναι για τα στατιστικά…

Από εκεί και πέρα το τέλος του κόσμου δεν ήρθε και θα έχουμε πολλά τέτοια. Όμως ήρθε η προσγείωση στην πραγματικότητα για τους αιθεροβάμονες που νόμιζαν ότι με την απόκτηση Σλούκα ο Ολυμπιακός θα βλέπει και Φ4. Ολα πιθανά είναι. δεν θα διαφωνήσω. Αλλά υπάρχουν και στάνταρτς.

Οπως είχα πει ο Ολυμπιακός στο τέλος θα είναι καλύτερος από πέρσι έχοντας Μπαρτζώκα και Σλούκα,αλλά θα δώσει μάχη για να μπει στην οκτάδα και τα πλέι οφς, καθώς υπάρχουν πολλές καλές ομάδες φέτος. Π.χ. Ζενίτ και Βαλένθια που δεν της υπολόγιζες πέρσι….

Συνεπώς ήρθε η προσγείωση αυτή για να καταννοήσουν όλοι ότι το Ελληνικό μπάσκετ έχει μείνει πολύ πίσω πια.

Με Σπανούλη-Πρίντεζη στα ντουζένια θα μιλάγαμε για άλλα πράματα, αλλα όταν οι διόσκουροι είναι στην δύση της καριέρας τους ο Ολυμπιακός θέλει και άλλους πρωτοκλασάτους δίπλα στον Σλούκα. Οπως είχε τόσους σταρ δίπλα του και εκεί έδειχνε πιο εύκολα την αξία του,οπως μου επισήμανε ο Κωνσταντίνος Ντάρας γνωστός μπασκετικός και με το κορυφαίο μαγαζί το LT στα αγαπημένα Γιάννενα!

Eπίσης αυτό που ενόχλησε χτες είναι ότι ο Ολυμπιακός έχανε εύκολα διαφορές. Ειδικά αυτό ήταν που ενόχλησε. Να χάνεις έστω και στην άδεια έδρα σου από κατώτερη ομάδα με +11.

Ολοι επίσης έλεγαν για την επίθεση του Ολυμπιακού και έλεγα να περιμένουμε, καθώς ο Πρίντεζης είναι 35 πια και ο Ολυμπιακός δεν έχει παίκτη με πλάτη και καλό περιφερειακό σουτ από τα 4αρια του. Και γενικά δημιουργία και ατομικές φάσεις στην ρακέτα.

Αυτό είναι σοβαρό θέμα σε υψηλό επίπεδο και έτσι οι αντίπαλοι θα κλείνουν με άνεση στην περιφέρεια τα τρίποντα ειδικά όταν είναι μέσα και ο Τζένκινς που δεν απειλεί από τα 6,75μ. Γι αυτό άλλωστε είχε χτες μόλις 8βολές και 8/24τρ.

Τα είπαμε και για τους Αμερικανούς του. Ο Χάρισον ξεκίνησε με 8π στα πρώτα 3′ και τέλος. Άποντος και άφαντος μετά.

Ο Μακίσικ μακρυά απ όσα ξέραμε δείχνει μπερδεμένος στο νέο ροτέισον.

Μαχητής και καλός αμυντικός ο Τζένκινς αλλά έχει πρόβλημα στο σετ μπάσκετ.

Μ’ άρεσε ο Μαρτίν που δείχνει ότι μπορεί να έχει σπουδαία εξέλιξη και ο Λίβιο που τραυματίστηκε.

Ο Ελις θα κάνει αυτα τα λίγα αλλά χρήσιμα πραματάκια.

Μέτριος ο Παπανικολάου που μου έκανε εντύπωση ο μικρός χρόνος συμμετοχής του (15′) που δείχνει και το μπέρδεμα στην περιφέρεια.

Ο Σλούκας δημιουργικός αλλά με λίγες προσπάθειες.

Και κάτι ακόμα. Ο Σπανούλης ήταν θετικός αλλά με το γνωστό προβλημα στην άμυνα στα 38 του τον βάζεις 24′ και έχει τα περισσότερα σουτ(10). Μπερδεμενη χημεία.

Ο Πρίντεζης έπαιξε λίγο αλλά λογικά καθώς έχει θέματα στην άμυνα πια αλλά χτες ειδικά μπορούσε παραπάνω χρόνο.

Ο Χαραλαμπόπουλος δείχνει εκτός κλίματος.

Ο Βεζένκοφ στο κλασικό 7-7.5 και μέχρι εκεί που μπορεί.

Θα μπορούσε να πάρει χρόνο ο Λαρεντζάκης χτες