Τα προγράμματα και οι κληρώσεις δεν παίζουν και σωστά μπάσκετ καθώς όλα κρίνονται στο παρκέ. Αλλά και σωστά έχουν τον ρόλο τους στον προγραμματισμό των ομάδων και ακόμα και στην τακτική τους για το πότε θα φορμαριστούν. Και φυσικά η αρχή της χρονιάς έχει το δικό της ρόλο και για την ψυχολογία και για τον κόσμο και για πολλά ακόμα. Κάπως έτσι θα σχολιάσουμε την ανακοίνωση του προγράμματος του Ολυμπιακού στην Ευρωλίγκα. Που ποντάρει βασικά στο ότι είναι μια έτοιμη ομάδα και δεν έχει κανένα άγχος να μονταριστεί κάνοντας μόνο μικροαλλαγές.

Και η αλήθεια είναι ότι το πρόγραμμα είναι καλό για τους “ερυθρόλευκους” με την έννοια ότι έχουν τα λεγόμενα πονηρά ή εύκολα ματς στην έδρα τους. Αν και στην Ευρωλίγκα περίτρανα και κάθε χρόνο αποδεικνύεται ότι δεν υπάρχει εύκολο παιχνίδι, αλλά βατά ματς υπάρχουν αρκεί να παίζεις καλά. Ο Ολυμπιακός αρχίζει με τα ματς σε Βαρκελώνη και Μαδρίτη με πανίσχυρους αντιπάλους που όμως δεν έχει να χάσει κάτι και ποντάρει στην ετοιμότητά του καθώς έχει τον κορμό του αλλά και στην έλλειψη άγχους. Ενδιάμεσα έχει την Ζάλγκιρις μέσα και μετά στην 4η αν πάει στην αδύναμη αν δεν αλλάξει φέτος Μπασκόνια που μάλλον θα είναι φαβορί για τις τελευταίες θέσεις.

Και στην συνέχεια έχει τρία κολλητά ματς μέσα με Μονακό,Βαλένθια και Παρτίζαν. Ματς με πρέπει όλα και στα λεγόμενα πονηρά καθώς όλα έχουν σοβαρές ιδιαιτερότητες και δεν είναι και φθηνές ομάδες. Και ας μην είναι στα λεγόμενα ονόματα. Και στην συνέχεια έχω έξω την Μπάγερν πάλι σε ένα ματς με πρέπει. Κοινώς ο Ολυμπιακός νομίζω έχει ένα καλό και ισορροπημένο πρόγραμμα που αν όπως και πέρσι αξιοποιήσει την έδρα και πάρει εκτός τα ματς με Μπασκόνια και Μπάγερν, θα είναι από νωρίς σε τροχιά πλέι οφς και προς τα πάνω με πολύ καλό ρεκόρ. Το ότι είναι στο ίδιο επίπεδο και με την χημεία του έτοιμη,σε σχέση με πέρσι και ίσως και παραπάνω -ειδικά στην φροντ λάιν-του δίνει καλό αέρα αισιοδοξίας για να μπει με το δεξί στην διοργάνωση. Που θυμίζω ότι λόγω Ευρωμπάσκετ οι ομάδες και δη οι νέες δεν θα έχουν την δυνατότητα για σοβαρή προετοιμασία και αν δεν έχουν από πέρσι plays και συστήματα,θα τρέχουν και δεν θα φτάνουν!