Ο Ολυμπιακός επιστρέφει λοιπόν στα μεγάλα σαλόνια που ανήκει και το ελληνικό πρωτάθλημα αποκτά ξανά την χαμένη του αίγλη καθώς χωρίς την μονομαχία των δύο “αιωνίων” ήταν φαγητό χωρίς αλάτι . Μια απόφαση που πάρθηκε ώριμα και πλέον μπαινουμε στην κανονικότητα την μπασκετική καθώς το κομμάτι της πανδημίας είναι ένα άλλο ζήτημα.

Οπως και να έχει όμως το μπάσκετ κέρδισε από την επιστροφή Ολυμπιακού που δεν έγινε μάλιστα από το παράθυρο αλλά δια της κανονικής οδού,μέσω της Α2 και της θυγατρικής του ουσιαστικά ομάδας εκεί. Και το μπάσκετ κέρδισε καθώς για ποιό πρωτάθλημα μιλάμε όταν έπαιζε μόνος του βασικά ο ΠΑΟ σαν φαβορί; Αλλά και ο Ολυμπιακός έβαζε αυτογκόλ με την αποφασή του που εγώ προσωπικά είχα διαφωνήσει και πλέον γυρίζει στην θέση του.

Και μαζί κερδίζει και το άθλημα με τα λεγομενα παρελκόμενα,που ήταν η έλλειψη εμπορικότητας και εσόδων που μαζί με την πανδημία κτύπησαν τις ομάδες ακόμα χειρότερα. Ασφαλώς λοιπόν η Α1 είχε ανάγκη τον Ολυμπιακό αλλά και ο Ολυμπιακός την Α1. Καθώς η απόφοση των ερυθρολεύκων προ 2ετίας μαλλον δεν έκανε τελικά καλό παρά μόνον επικοινωνιακά με τον κόσμο για εκείνη ειδικά την εποχή.

Πως αποφασίσθηκε να γυρίσει η ομάδα καθώς αν δεν ήθελε η δίοικηση παρά την άνοδο δεν θα έπαιζε. Ο Μπαρτζώκας έιναι ξεκάθαρο ότι ήθελε την συμμετοχή της ομάδας στην Α 1 καθώς μάλιστα εκτιμάται και μέτρησε πολύ αυτό,ότι έτσι μόνο μπορεί στην Ελλάδα να δίνει χρόνο συμμετοχής ώστε να βελτιώνονται και για την Ευρωλίγκα αρκετοί παίκτες όπως πχ ο Λούντζης που αποκτήθηκε φέτος. Ακόμα παίκτες από τραυματισμούς θα ρολάρουν πιο εύκολα με τα ματς πρωταθλήματος.

Φυσικά ακόμα δεν άλλαξε τίποτα από όσα δεν ήθελε και γι αυτό αποχώρησε ο Ολυμπιακός,αλλά σύμφωνα με τις τελευταίες ανακοινώσιες θα έχουμε επιτέλους εκλογές και στην ΕΟΚ τον Σεπτέμβρη και αργά ή γρήγορα θα έρθουν οι πολυπόθητες αλλαγές και στην διαιτησία. Ακόμα ίσως έπαιξε ρόλο στην απόφαση της δίοικησης και η απεμπλοκή στην καθημερινότητα και τρέξιμο της ομάδας από τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο στον ΠΑΟ καθώς υπηρξαν τεράστιες εντάσεις.

Βεβαια παραμένει ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΟ αλλά χωρίς να ασκεί δίοικηση. Ακόμα η έλλειψη σχεδόν 6 μηνών με δράση κάνει κακό στο όνομα της ομάδας,παγώνει τον κόσμο και εξασθενεί και το κομμάτι των εσόδων πολυπλεύρως. Σε όλα αυτά τέλος μέτρησε και το ότι ο όχι φανατικός κόσμος της ομάδας,δεν είδε με καλο μάτι την οικιοθελή αποχώρηση εκτιμώντας ότι χάνει σε άλλα κομμάτια πολύ περισσότερα ο σύλλογος. Και βέβαια μέσα σε όλα χάρηκαν και οι άλλες ομάδες που βλέπουν να γίνεται εμπορικότερο το πρωτάθλημα και να κερδιζουν φυσικά και σε έσοδα ακόμα και από το ένα ματς με τους “ερυθρόλευκους” στο γηπεδό τους!