Ο Παναθηναϊκός έχει κάνει ένα εξαιρετικό φέτος καλοκαίρι σε όλα τα επίπεδα στο μεταγραφικό παζάρι. Κράτησε τους παίκτες που ήθελε, ενισχύθηκε χωρίς να ξεφύγει οικονομικά και βασικά ελληνοποιήθηκε βάζοντας μάλιστα στο ρόστερ του και πολλούς Έλληνες νέους παίκτες. Το παζλ της ομάδας είχε μερικές διαφοροποιήσεις τελευταία αν και αναζητείται ακόμα το βασικό 4αρι που θα είναι πρώτο ράφι.

Η απόκτηση Παπαγιάννη αν και είχε κλείσει αρχικά το ρόστερ στο σέντερ, ήταν μια κίνηση που δεν επιδεχόταν κουβέντα αφού ο ΠΑΟ πήρε ένα δικό του ουσιαστικά παιδί στην καλύτερη ηλικία και με πολύ όρεξη. Το συμβόλαιο του Βουγιούκα δεν λύθηκε καθώς θα ήταν ασέβεια προς ένα αθλητή απόλυτα “τίμιο” μπασκετικά, όπως λέμε, και που είναι και από τους καλύτερους χαρακτήρες. Αν βρει χρόνο ο Βουγιούκας και πόσο είναι καθαρά αγωνιστικό ζήτημα. Πάντως η απόκτηση Παπαγιάννη δίνει και το δικαίωμα στον Πασκουάλ να κατεβάσει για λίγο στην παλιά του θέση τον Γκιστ σε κάποια σχήματα ειδικά που θα θέλει καλές άμυνες.

Η ξαφνική απώλεια του Ντένμον βοήθησε μάλλον τον Πασκουάλ καθώς με την απόκτηση Λάνγφορντ ο ΠΑΟ είχε βάθος στο “2” που θα είναι αναβαθμισμένος φέτος ο Παππάς. Συνεπώς αν και ο Παππάς μπορεί να πάρει χρόνο λίγο και στον “άσο” , ο Έλληνας παίκτης θα μοιραστεί την θέση με τον Αμερικανό βασικά. Ο Ντένμον δεν ήταν αναγκαίος και ο ΠΑΟ γλιτώνει και 500 χιλιάρικα.

Συνεπώς πλέον θα μείνει και με την… βούλα ο Λοτζέσκι που αν χρειαστεί παίζει και στο “2” όπως πολλές φορές πέρσι σε ψηλά σχήματα. Ο Λοτζέσκι είναι μια εξαιρετική λύση απ όλα τα επίπεδα στο “3”-“2” και τον ήθελε ο Πασκουάλ αν και δεν ήταν σίγουρος αφού με την απόκτηση και του Παπαπέτρου δεν έβγαιναν οι χρόνοι. Πάντως πλέον λύνει τα χέρια του Ισπανού και για τις δύο θέσεις και ειδικά για τραυματισμούς όταν εμφανιστούν στην περιφέρεια

Συνεπώς ο ΠΑΟ αναζητά ένα καλό 4αρι Αμερικανό με προτεραιότητα τον Οκάρο Γουάιτ. Κοινώς ένα παίκτη με σουτ στην θέση αυτή. Γι’ αυτό και στα υπόψιν είναι ο Τόμας που τον ξέρει ο Πασκουάλ, αλλά και οι Ράντολφ-Μπράουν που έχουν πέσει τα κασέ τους αλλά έχουν θέματα από τραυματισμούς ή χαρακτήρα. Εξετάζονται όμως μιας και είναι μεγάλα ονόματα σε καλή ηλικία και σε εξαιρετική τιμή. Μέσα στο επόμενο 10ημερο λογικά πάντως θα έχει τελειώσει και το θέμα του 4αριου και θα έχει σχηματιστεί πλήρως το πράσινο ρόστερ για την επόμενη σεζόν