Βασικά και αρχικά επιτέλους είδαμε ένα τελικό “αιωνίων”για πρώτη φορά από το 2013 με καλές συνθήκες και κλίμα και ένα Φ4 μετά από 18 χρόνια και μπραβο και στην ΕΟΚ αλλά και την ΕΛ.ΑΣ για αυτό. Και του χρόνου με το καλό με Φ8. Από εκεί και πέρα είδαμε και ένα ωραίο τελικό με συγκλονιστική εξέλιξη και δίκαια νικητή τον Ολυμπιακό που ήταν το φαβορί αλλά που το κατέκτησε πολύ δύσκολα καθώς ο Παναθηναϊκός ήταν εξαιρετικός και κερδισε τις εντυπώσεις με γνώμονα το ότι ήταν φαβορί οι “ερυθρόλευκοι”. Και αποδείχθηκε για μια ακόμα φορά ότι τα ματς αυτά είναι ειδικών συνθηκών.Πάντα.Νόμος.Τελεία και παύλα!

Από εκεί και πέρα ο Παναθηναϊκός (που δεν είχε τον αρχηγό του Παπαπέτρου αλλά ασφαλώς δεν έχασε γι αυτό)ήταν πολύ καλός,πάλεψε,αλλά δεν άντεξε.Το κρατά,αποκτά ηρεμία για τους επικείμενους τελικούς του τίτλου στην Α 1 καθώς η Ευρωλίγκα δεν έχει κανένα νόημα για τους πράσινους. Με την λογική αυτή περισσότερο άγχος είχε ο Ολυμπιακός που αν έχανε το τρόπαιο θα είχε μπει σε βαθιά εσωστρέφεια με κίνδυνο εκτροχιασμού και από τον στόχο του στην Ευρωλίγκα. Και ίσως γι αυτό μπήκε τόσο άσχημα με το 7-0 και το γρήγορο τάιμ άουτ Μπαρτζώκα. Ο Ολυμπιακός ισορρόπησε αλλά έμεινε πίσω γρήγορα με 45-39 στο ημίχρονο καθώς δεν έπαιζε άμυνα . Ο Νέντοβιτς έκανε όργια με 19π σε ένα ημίχρονο και ο Μπαρτζώκας έιχε λάθος επιλογές.Ο Σλούκας έκανε κατάχρηση τρίπλας,ο Παπανικολάου ήταν πρόβλημα στην επίθεση που δεν απειλούσε,οι περίφημες αλλαγές στην άμυνα δεν έβγαιναν και ο κόουτς ξέχασε και την επιθετική απειλή τον Ντόρσεί .Ο Πρίντεζης είχε θέμα στην άμυνα στα λίγα λεπτα που έπαιξε και ο Πρίφτης έκανε εξαιρετικό κοουτσάρισμα έχοντας και χαμηλά σχήματα με τον Κασελάκη στο “4”. Ο Μπαρτζώκας δεν ακολουθούσε και το πλήρωσε με το 59-47 και 67-58 στο 30′!

Εκεί είχαμε ολική αλλαγή σκηνικού! Και κρίθηκε το ματς.Ο Ολυμπιακός αξιοποίησε την ανωτεροτητά του με το βάθος που έχει και την ποιότητα βάθους.Επαιξε την αμυνά του και θύμισε την ανατροπή που του έκανε σε παρόμοιο χρονικό σημέιο ο ΠΑΟ στο ΣΕΦ στην Α 1. Και με ένα 15-0 καθάρισε το ματς αφήνοντας άποντο τον ΠΑΟ για 7,5λεπτά! Ο Παπαγιάννης πάλευε μόνος με 4φ από νωρίς αλλά δεν έφτανε.Ο Νέντοβιτς σκοράρισε με βολές μετά από 18′ στο β’ημίχρονο και μετά από 0/9σ!

Ο Πρίφτης δεν φταίει γιατί αυτή είναι η δυναμική της ομάδας του και το πήγε καλά. Ο Μπαρτζώκας πέταξε έξω Σλούκα και Παπανικολάου,ο Γουόκαπ κυκλοφόρησε σωστά τη μπάλα,ο Ντόρσεϊ έμεινε συνέχεια μέσα για να απειλεί από την περιφέρεια και να σκοράρει,ο Μακίσικ πήγε στο “3”και έδωσε ενέργεια και ντράιβ ,ο Βεζένκοφ σταθερή αξία στο “4” και με το κρίσιμο καλάθι στους 4′ στο τελευταίο λεπτό και ο Μαρτίν έπαιξε καλύτερα από τον Φαλ στις αλλαγές στην άμυνα και ήταν κομβικός μετά από καιρό! Αν ο Νέντοβιτς άντεξε 30λεπτα σε πρώτη γραμμή δεν θα έπαιζε απλά στους πράσινους.

Στα υπόλοιπα; Ο Μέικον καλός αλλά κουράστηκε.Ο Μποχωρίδης έπρεπε να παίξει περισσότερο.Θετικός ο Κασελάκης.Τίποτα απολύτως ο Γιόβιτς(μόλις μια ασίστ!),ο Νέντοβιτς 5/21σ! Ο Εβανς θετικός,ο Ρος λίγα πράγματα. Καλός ο Οκάρο. Ο ΠΑΟ 8/32τρ με2/16 στο β’ ενδεικτικό της ερυθρόλευκης άμυνας. Με 6-23 στην 4η περίοδο! Τα λάθη 8-10 (ο ΠΑΟ πρώτος)και τα ριμπάουντς 29-36.

Για τον Ολυμπιακό τα είπαμε.Ο Ντόρσει λογικά 21π καθώς ο ΠΑΟ δεν έχει καλή περιφερειακή άμυνα σε πόδια.Κακός ο Λαρεντζάκης που πρέπει να προσέξει το “εγώ”του που τον παρασέρνει σε λαθεμένες ενέργειες εκτός πλάνου του