Χρόνια πολλά στους εορτάζοντες και εορτάζουσες σήμερα. Τα έχω πει πολλές φορές και τα λέω καθημερινά και στον Over Fm 104,9 κάθε βράδυ,τα έχουμε πει και εδώ,έφυγε ο Βόβορας που είχα πει ότι δεν κάνει πια και απέτυχε πλέον και έχουμε πει πως πρέπει να παίζει ο φετινός Παναθηναϊκός.

Η ομάδα έχει αστοχίες σχεδιασμού που όλες οι ομάδες έχουν,αλλά έχει και καλά ματς φέτος που δείχνουν ότι δυνατότητες υπάρχουν.Ο φετινός ΠΑΟ αν είχε κάνει 1-2 διαφορετικές ή διορθωτικές κινήσεις και έπαιζε όπως έπρεπε,έχει ρόστερ για να παλέψει και ότι βγει για πλέι οφς. Δεν θα σταθώ στο λάθος της αποπομπής Παππά .Χειρότερο λάθος δεν μπορούσε να κάνει ο Βόβορας. Ακόμα και σήμερα ο Παππάς θα ήταν ο καλύτερος αμυντικός στην περιφέρεια με τον τσαμπουκά και πάθος του. Η ομάδα τώρα θα προσπαθήσει να σώσει την κατάσταση. Βασικά θα δούμε τι κλίμα υπήρχε μεταξύ παικτών-Βόβορα από το πάθος και την ψυχολογία που θα δούμε στο παρκέ πια. 

Αγωνιστικά ο φετινός Παναθηναϊκός είναι κλασική ομάδα Ελληνικής σχολής.Δηλαδή άμυνα σκληρή,τακτική και διάβασμα. Ο Μακ δεν είναι σωστή επιλογή καθώς είναι βαρύς και όχι καθαρός άσος αλλά από τους άλλους που είχε φέρει ο Βόβορας είναι σίγουρα καλύτερος. Ο Όγκαστ δεν βγήκε,δεν μπήκε στη ψυχολογία της μεγάλης ομάδας εκτός αν έτρεχε κάτι άλλο που θα φανεί.

Ο ΠΑΟ πρέπει να πάει άμεσα στις διορθωτικές αλλαγές που λέγαμε.Αμυνα ξυλίκι που λέμε.Αν είχε αυτό τον ΠΑΟ ο Σφαιρόπουλος πχ πιστεύω δύσκολα θα έτρωγε 70 π και θα είχε δύο σούπερ Αμερικανούς στην περιφέρεια και θα πήγαινε για πλέι οφς. Ο ΠΑΟ πρέπει να έχει πλέον την τριάδα Παπαγιάννη,Παπαπέτρου ,Μήτογλου από 30′ πάνω κατω. Ο Μητογλου στο 4αρι μόνο βασικά και να σουτάρει από μακρυά επίσης.Ο Μπέντιλ στο 5 για 10-12′. Ο Γουάιτ για 10-12΄στο 4αρι. Ο Ρος 10-12′ μπακ απ του Παπαπέτρου. Ο Νέντοβιτς πρέπει αναγκαστικά να πηγαίνει και στον άσο καθώς πχ με τον Παπαγιάννη έχει άριστες συνεργασίες. Ο Φόστερ πρέπει να πάρει το 20λεπτο στο “2”καθώς ένας σκόρερ πρέπει να έχει χρόνο ειδάλλως δεν γίνεται να αποδώσει. Πχ μια τριάδα Νέντοβιτς-Φόστερ-Ρος όταν είναι έξω ο Παπαπέτρου είναι ιδανική. Στον άσο ο Μακ ή όποιος άλλος ξένος έρθει αν αλλάξει .Αλλα 10’ο Νέντοβιτς στο “2”και άλλα 10-12΄’ ο Ρος στο 1-2. Μποχωρίδης-Κασελάκης για 3-4 ‘ ανάλογα αν βγαίνει το ματς. Κάνει και 1-2 αλλαγές και βελτιώνεται . Σεταρισμένο μπάσκετ όταν δεν έχει μπορεί να τρέξει που πρέπει να το κυνηγά με Φόστερ-Νέντοβιτς.Πολύ κίνηση όταν έχει τη μπάλα στα χέρια ο Νεντοβιτς και …τάισμα στον Παπαγιάννη που επειδή είναι γρήγορος για το ύψος του και απειλεί από τα 5μ μπορεί να τραβιέται έξω και να ανοίγει διαδρόμους.Ειδικά στο στιλ αυτό ακροβολίζεις και τον Μήτογλου που έχει καλο μακρινό σουτ αλλά δεν τον πίστευε ο Βόβορας.Εβαλα στο κάδρο μερικά απλά πραματατάκια.Τα πιο σύνθετα είναι επιμέρους πιο τεχνικά ζητήματα.

Εμείς εδώ είπαμε πως πρέπει να μοιράζεται ο χρόνος και οι ρόλοι για να κερδίσει και παικτες για το μέλλον η ομάδα που πλέον ειδικά μόνο αυτό έχει να κερδίσει από την φετινή χρονιά.